Vakantieschoonmaak eenvoudig gemaakt (met professionele tips)

Inhoudsopgave:

Vakantieschoonmaak eenvoudig gemaakt (met professionele tips)
Vakantieschoonmaak eenvoudig gemaakt (met professionele tips)
Anonim
Vrouw schoonmaak huis voor Kerstmis
Vrouw schoonmaak huis voor Kerstmis

Niemand wil nadenken over de schoonmaak tijdens de vakantie. Maar nu de feestdagen dichterbij komen, wilt u dat uw huis klaar is. Gebruik deze eenvoudige schoonmaaktips voor de feestdagen om ervoor te zorgen dat jij en je huis voorop blijven lopen.

Reinigingstips voor de vakantie

Als het gaat om schoonmaken voor de feestdagen, is dit niet iets dat je op het laatste moment kunt doen. Daarom moet u ruim voordat de vakantie aanbreekt een plan van aanpak klaar hebben. Geniet van enkele tips en trucs om uw huis schoon te houden, samen met een paar professionele tips van vakantieschoonmaakexpert Augie DeLuca, Chief Marketing Officer van Quickie Manufacturing Corporation, een vooraanstaande fabrikant van huishoudelijke schoonmaakproducten.

1. Stel het schoonmaken van de vakantie niet uit

De feestdagen zijn al stressvol genoeg. U wilt uw vakantieschoonmaak dus niet tot het laatste moment uitstellen. DeLuca legt uit: "Mensen zijn druk bezig met het bezoeken van vrienden en familie, of rondrennen met het afwerken van last-minute vakantieboodschappen." Het is dus essentieel om:

  • " Concentreer u op het schoonmaken van de openbare ruimtes van uw huis, waar gasten het grootste deel van hun tijd zullen doorbrengen."
  • " Let goed op uw keuken, vloeren en badkamers."

2. Maak een schoonmaakschema voor de feestdagen

Overweeg om een week of twee voor de vakantie een schoonmaakschema voor de feestdagen op te stellen dat zich richt op het grondig schoonmaken van de belangrijkste delen van uw huis, in delen van een half uur tot 1 uur, verspreid over meerdere dagen. U kunt bijvoorbeeld proberen een dagelijks schoonmaakschema te gebruiken, waarbij u zich op één kamer per dag concentreert.

3. Ruim je huis op

Rommel kan ervoor zorgen dat je huis er snel onrein uitziet. Daarom is het van cruciaal belang om rommel aan te pakken en orde op zaken te stellen. Volgens DeLuca is "het opgeruimd houden van je huis een andere uitdaging waarmee mensen worden geconfronteerd bij het voorbereiden op de komst van hun gasten." Daarom moet u ervoor zorgen dat uw toonbanken en gemeenschappelijke woonruimtes vrij blijven van onnodig meubilair, kinderspeelgoed en stapels kerstkaarten. Wijs een kamer of ruimte in uw huis aan waar u deze items gemakkelijk kunt plaatsen, zodat ze gemakkelijk op hun plek liggen. uit het zicht en uit de weg. Een slaapkamer of kantoorruimte is meestal een goede plek."

4. Houd uw muren en ramen in gedachten

Iedereen denkt aan de vloer en het schoonmaken van de dekens, maar je wilt je muren en ramen niet vergeten. Het verwijderen van vingerafdrukken en stofophoping uit armaturen kan het verschil maken om uw schone huis te laten stralen. Daarnaast wilt u op uw ramen letten als u huisdieren heeft. Niemand wil hun neuskunst zien!

5. Het belang van een grondige reiniging

Het kan moeilijk zijn om de verleiding te weerstaan om je huis grondig schoon te maken, maar je wilt die verborgen plekken niet vergeten. U wilt ervoor zorgen dat u onder de banken schoonmaakt, schone tapijten spot, achter uw koelkast veegt, uw koelkast schoonmaakt, de apparaten afveegt, al het beddengoed verschoont en spiegels laat glanzen. Dit zijn geen taken die je dagelijks doet, maar het is iets dat vakantiegasten zullen waarderen.

Een man zuigt stof op onder een bed in een appartement
Een man zuigt stof op onder een bed in een appartement

6. Zorg voor de juiste schoonmaakbenodigdheden voor de feestdagen

Om uw vakantieschoonmaak goed uit te voeren, betekent dit dat u de juiste materialen kiest. DeLuca merkt op: "De grootste fout die ik mensen zie maken, is dat ze niet over het basisgereedschap en de benodigdheden beschikken om hun huis schoon te maken. Het eerste wat je moet doen is een inventaris maken van alle benodigdheden die je bij de hand hebt en wat je moet kopen. Sommige hulpmiddelen die u altijd op uw lijst zou moeten hebben zijn:

  • Sponsen
  • Stofdoeken
  • Doekjes voor het opruimen van rommel
  • Dweil
  • Schrobmachines om hardnekkige resten op potten en pannen aan te pakken

Veel van deze artikelen zijn te vinden bij uw plaatselijke supermarkt of bouwmarkt."

7. Het juiste schoonmaakproduct voor de klus

Hoewel u over het juiste gereedschap moet beschikken, moet u ook voor elke klus het juiste gereedschap kiezen. Volgens DeLuna, "kies een schoonmaakhulpmiddel voor elke oppervlakte in uw huis; dit zorgt voor een effectieve en efficiënte schoonmaakklus. Dweilen zijn geweldig voor vloeren en plinten, terwijl stoffers ideaal zijn voor het reinigen van oppervlakken. Vergeet de veelzijdige spons om gemorst materiaal op te ruimen. Stof verzamelt zich snel op jaloezieën, maar een simpele veegbeweging met onze mini-jaloezieënstofdoek zal de klus klaren. Vergeet niet dat de buitenkant van uw huis ook belangrijk is. Om de treden vrij te houden van ijs en sneeuw, moeten deze gebieden direct na het bestrooien van sneeuw worden geveegd."

8. Denk na over ontsmetting

Feestdagen staan bekend om de verspreiding van ziektekiemen zoals COVID, verkoudheid en griep. Om ervoor te zorgen dat uw gezin tijdens de gezinsvakantie veilig en gezond blijft, kunt u overwegen om ontsmettingsmiddelen zoals Lysol en peroxide te gebruiken waarvan bekend is dat ze ziekteverwekkers doden. Misschien wilt u deze schoonmaakmiddelen ook bij de hand hebben om oppervlakken regelmatig schoon te vegen.

9. Maak schoonmaakbenodigdheden toegankelijk

" Tijdens de feestdagen is het een komen en gaan van gasten. Houd je huis regelmatig schoon door een verscheidenheid aan snelschoonmaakgereedschappen bij de hand te hebben. Plaats een paar van deze spullen in de belangrijkste ruimtes van je huis: de badkamer, keuken en woonkamer voor een snelle schoonmaakklus", aldus DeLuca. Microvezelkleding die op verschillende plekken in uw huis wordt geplaatst, kan het leven bij eenvoudig morsen bijvoorbeeld gemakkelijker en minder stressvol maken.

10. Overweeg een schoonmaakservice voor de feestdagen

Als de vakantieschoonmaak te stressvol is of gewoon niet in uw schema past, kunt u een vakantieschoonmaakdienst overwegen. Schoonmaakdiensten kunnen ervoor zorgen dat uw huis fris en klaar is voor gasten.

Valkuilen die u moet vermijden bij het schoonmaken tijdens de vakantie

Schoonmaken tijdens de vakantie is al stressvol genoeg; Daarom is het belangrijk om eventuele valkuilen onderweg te vermijden. Gebruik deze tips om ervoor te zorgen dat uw schoonmaak voor de vakantie soepel verloopt.

1. Stress

" Mensen raken gestrest en denken dat ze hun hele huis in één keer moeten schoonmaken. Als je weinig tijd hebt, kies dan de belangrijkste kamers die zichtbaar zijn voor de gasten, en concentreer je op het schoonmaken van die kamers." Bovendien merkt DeLuna op: "schoonmaken hoeft niet stressvol te zijn; het kan zelfs leuk en ontspannend zijn. Zet je favoriete vakantiemuziek aan en zing mee tijdens het schoonmaken. Betrek je kinderen er ook bij! Het is een geweldige manier om samen tijd door te brengen en tegelijkertijd te pitchen rondom het huis."

Vader en dochter hebben plezier bij het dweilen van de vloeren
Vader en dochter hebben plezier bij het dweilen van de vloeren

2. Het verkeerde gereedschap gebruiken

Reinigingsgereedschappen zijn veelzijdig. Je hebt dus niet slechts één stuk gereedschap nodig voor het reinigen van ramen en één voor de gootsteen. In plaats daarvan kunt u uw tijd maximaliseren door gebruik te maken van veelzijdige tools. "Gereedschappen die in uw huis dubbel werk kunnen doen, werken het beste voor een snelle schoonmaakklus. Zoek naar een stoffer die tegelijkertijd uw meubels en glazen oppervlakken kan reinigen. Quickie's Microfiber Chenille Dust Mitt werkt uitstekend op houten oppervlakken om stof op te vangen en vuil, maar het kan ook worden gebruikt om fotolijsten en grote huishoudelijke elektronica, zoals tv-schermen, af te stoffen." Zo maximaliseer je je reinigingskracht.

Uw huis klaar maken voor de vakantie

Je huis schoonmaken is geen rocket science. Terwijl u de vakantie in toom houdt, wilt u manieren overwegen om uw tijd te maximaliseren en uw oppervlakken grondig schoon te maken. Gebruik deze tips en trucs om je op weg te helpen.

Aanbevolen: