Doneer meubels aan een goed doel

Inhoudsopgave:

Doneer meubels aan een goed doel
Doneer meubels aan een goed doel
Anonim
Meubeldonatie
Meubeldonatie

Als je meubels wilt doneren aan een goed doel, dan heb je geluk. Tal van liefdadigheidsinstellingen zijn bereid gebruikte meubels als donatie te accepteren en zullen de meubels gebruiken, weggeven aan de behoeftigen, of ze doorverkopen en de winst aan hun goede doel besteden.

Goede doelen die meubels accepteren als donaties

Meubelbanken

Furniture Banks in de VS en Canada zijn onafhankelijk opererende partners van de Furniture Bank Association North America, en elk van deze onafhankelijke groepen accepteert donaties van bruikbaar meubilair en verdeelt dit onder mensen in nood. Hoewel FBA een kaart met Amerikaanse donatiesites op hun website bijhoudt, accepteren ze geen rechtstreekse meubeldonaties. Als onafhankelijke onderneming stelt elke meubelbank haar eigen richtlijnen op voor aanvaardbare donaties, dus donoren moeten contact opnemen met de plaatselijke meubelbank om te zien of hun meubelstukken kunnen worden geaccepteerd.

Goodwill-donatiecentra

Goodwill-donatiecentra accepteren nieuwe of voorzichtig gebruikte items zoals meubels. Het gedoneerde meubilair wordt verkocht in Goodwill-winkels en de winsten uit die verkopen worden terug in de gemeenschap gestoken via arbeidsbemiddelingsdiensten, beroepsopleidingen en andere loopbaandiensten. Goodwill garandeert dat ten minste 82 procent van alle inkomsten wordt gebruikt om werkgelegenheid en trainingsprogramma's te financieren, wat betekent dat u er zeker van kunt zijn dat uw voorzichtig gebruikte meubilair naar een goed doel gaat.

De hoeder van mijn broer

My Brother's Keeper is een christelijke organisatie gevestigd in Easton, Massachusetts. Vrijwilligers verzamelen donaties van meubilair van hoge kwaliteit (inclusief matrassen) en verdelen deze opnieuw onder behoeftige leden van de gemeenschap. Op dit moment accepteren ze geen aflevermomenten, dus artikelen moeten worden ingepland voor de ophaalservice. Ze verwijderen meubels uit woningen en bedrijven. Ze vragen dat alle donaties in een zeer goede, bruikbare staat verkeren. De missie van deze organisatie is "mensen op een hoger plan te brengen, hen te helpen zich speciaal te voelen en hen te laten weten dat er van hen wordt gehouden." Zij staan klaar om als tussenpersoon te fungeren en ervoor te zorgen dat uw gebruikte meubilair optimaal wordt benut. Bekijk de kaart op hun website voor gedetailleerde informatie over hun servicegebied met 35 steden.

Leger des Heils

Het Leger des Heils exploiteert winkels die donaties van huishoudelijke goederen, zoals meubels, accepteren. Ze bieden een gratis ophaalservice van meubilair van hoge kwaliteit door te bellen naar 1-800-SA-TRUCK (1-800-728-7825). Als alternatief kunt u uw meubels afgeven bij een plaatselijk aflevercentrum of uw ophaling online plannen. Aankopen in de winkels helpen de rehabilitatiecentra voor volwassenen van het Leger des Heils te financieren.

St. Vincentius a Paulo

St. Vincent de Paul heeft kringloopwinkels in de Verenigde Staten. Deze winkels zijn afhankelijk van donaties van voorzichtig gebruikte spullen, zoals meubels, en gedoneerde spullen moeten in bruikbare staat zijn. Donaties kunnen rechtstreeks aan de kringloopwinkels worden gedaan. Meubels kunnen ook kosteloos worden opgehaald voor de schenker. Om een ophaling te plannen, bel 1-800-675-2882 (op weekdagen tussen 20.30 en 15.30 uur) of gebruik hun online planningsservice, die wordt geregeld via Donation Town.

Vietnam-veteranen van Amerika

Vietnam Veterans of America accepteert donaties van huishoudelijke goederen, zoals stukjes klein bruikbaar meubilair in 30 van de 50 Amerikaanse staten via hun serviceorganisatie, ClothingDonation.org. Bel 1-888-518-VETS (8387) om een gratis ophaalservice te plannen. Gebruik hun interactieve kaarttool om erachter te komen of uw staat binnen hun servicegebied ligt. Ze verzoeken donoren de duidelijk gemarkeerde donaties buiten hun woning te plaatsen en ervoor te zorgen dat de items zichtbaar zijn voor de vrachtwagenchauffeurs.

Andere donatielocaties voor meubels

Door de gouden gids door te bladeren, kunt u wellicht liefdadigheidsinstellingen in uw omgeving identificeren die uw ongewenste meubilair zouden kunnen gebruiken. Bovendien kent uw plaatselijke kerk of religieuze organisatie wellicht een behoeftig gezin dat graag deze essentiële huishoudelijke artikelen zou willen ontvangen. Enkele andere organisaties waaraan u uw meubels kunt doneren zijn:

  • Help degenen die geen huis hebben door je meubels te doneren aan plaatselijke daklozenopvangcentra of vrouwenopvangcentra.
  • Seniorencentra, maar ook oudere bewoners met een vast inkomen, hebben mogelijk meubilair nodig.
  • Scholen en gemeenschapstheaters accepteren meubeldonaties om te gebruiken als rekwisieten voor hun optredens.
  • Kringloopwinkels in de buurt kunnen dit soort donaties accepteren als de artikelen in goede staat zijn.

Zorg er in alle gevallen voor dat u eerst belt om er zeker van te zijn dat er behoefte is aan uw ongewenste stukken. De kans is groot dat als u bruikbare meubels heeft om weg te geven, u een organisatie zult vinden die bereid is deze over te nemen.

Doneer alleen bruikbare items

Dit is geen gemakkelijke manier om meubels weg te gooien die naar een vuilstort moeten worden gebracht. Alleen bruikbaar meubilair, dat direct kan worden gebruikt of kan worden verkocht om winst te maken, mag als liefdadigheidsdonatie worden aangemerkt.

Voordat je contact opneemt met een liefdadigheidsinstelling om te vragen of ze een meubelstuk kunnen ophalen, stel jezelf de vraag: "Zou iemand dit eigenlijk willen kopen?" Het is één ding als de kussens een paar vlekken hebben of als er een klein scheurtje in een stuk hout zit. Het is iets heel anders als het meubilair in zo'n slechte staat verkeert dat het onwaarschijnlijk is dat iemand er nog iets aan zal hebben.

Sommige liefdadigheidsinstellingen met inleverplekken beschouwen het als dumpen als iemand een meubelstuk aflevert dat niet bruikbaar is. Omdat veel van deze inleverpunten bewakingscamera's hebben die kentekennummers registreren, kunnen deze personen een flinke boete krijgen voor het dumpen van hun onbruikbare meubels op deze locaties.

Voorwaarts inrichten

De volgende keer dat u van plan bent het uiterlijk van uw huis te veranderen, kijk dan eens goed naar de lijst met goede doelen die meubeldonaties accepteren. Kies de organisatie die het beste aansluit bij jouw passie, of het nu gaat om kinderen, huisdieren, natuurbehoud of daklozen. Door uw ongewenste meubels te doneren, beta alt u een vriendelijke daad op sociaal, fiscaal en ecologisch vlak.

Aanbevolen: