Gratis beroepsopleiding voor vrouwen

Inhoudsopgave:

Gratis beroepsopleiding voor vrouwen
Gratis beroepsopleiding voor vrouwen
Anonim
vrouw in het onderwijs klaslokaal
vrouw in het onderwijs klaslokaal

Er zijn nogal wat gratis beroepsopleidingsprogramma's beschikbaar specifiek voor vrouwen, maar er zijn ook talloze programma's beschikbaar, ongeacht geslacht. Sommige programma's kunnen slechts een opstap zijn naar goede kansen op werk, terwijl andere een directe weg zijn naar de carrière waar je van gedroomd hebt.

Amerikaanse ministerie van Arbeid

Een van de eerste plaatsen waar u gratis beroepstrainingsprogramma's kunt vinden, is via het Amerikaanse ministerie van Arbeid (DOL). Er zijn verschillende door de overheid gesponsorde banenprogramma's waar werknemers en werkgevers van profiteren.

Vrouwenbureau

Het DOL's Women's Bureau heeft een schat aan informatie voor vrouwelijke werknemers, vooral vrouwelijke veteranen. Er zijn veel mogelijkheden voor gratis training en onderwijs via herplaatsingsdiensten die speciaal voor vrouwelijke veteranen worden aangeboden. Bovendien beschikken dakloze vrouwelijke veteranen over diensten die niet alleen voor tijdelijke huisvesting, advies en gezondheidszorg beschikbaar zijn, maar ook voor arbeidsopleidingsmogelijkheden.

CareerOneStop

Het CareerOneStop-programma opereert onder de DOL en er is een centraal gelegen centrum dat elke regio in de Verenigde Staten bedient. Er zijn gratis lessen beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen voor academische basisvaardigheden en computervaardigheden, evenals voorbereidingslessen voor sollicitatiegesprekken en andere arbeidsgerelateerde diensten.

Beschikbare opleidingsmogelijkheden via CareerOneStop kunnen het volgende omvatten:

  • auto reparatie
    auto reparatie

    Leertijd: Een van de beste manieren om een baan te leren is door middel van een stage aangeboden door het inlenende bedrijf. Deze on-the-job training wordt vaak gevonden in een technische of handelspositie, zoals een elektricien, timmerman, zware vrachtwagenchauffeur, straalmotormonteur in de lucht- en ruimtevaart en vele andere hooggekwalificeerde banen. Dit type baan biedt direct werk met praktische training die van korte duur kan zijn of wel twee jaar kan duren.

  • Job Corps: Dit DOL-programma is beschikbaar voor in aanmerking komende personen met een laag inkomen tussen de 16 en 24 jaar. Je kunt een carrière leren en je middelbare schooldiploma of GED behalen.
  • Workforce Investment Act (WIA) Training: Dit programma biedt training en opleiding op korte termijn aan mensen die in aanmerking komen op basis van verschillende factoren, zoals inkomen, reden voor baanverlies, enzovoort. De trainingsmogelijkheden die via dit programma beschikbaar zijn, worden doorgaans gegeven aan technische en community colleges en sommige universiteiten.

Vrouwen in de bouwprogramma's

Er zijn een aantal gratis programma's beschikbaar voor vrouwen met een laag inkomen die geïnteresseerd zijn in het verwerven van de vaardigheden die nodig zijn om in de bouwsector te werken. De mogelijkheden variëren per geografisch gebied, omdat de financiering vaak gekoppeld is aan subsidies of overheidstoewijzingen. Een paar voorbeelden van programma's zijn:

  • West Virginia Vrouwen werken pre-leerling in de bouw: Vrouwen die in West Virginia wonen, kunnen zich aanmelden voor deelname aan een pre-leerlingprogramma in de bouw dat in verschillende steden in de staat wordt aangeboden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het programma is bedoeld om "volwassen vrouwen voor te bereiden op posities op instapniveau in de bouwsector en op geregistreerde leerplaatsen."
  • Moore Community House Women in Construction: Dit Mississippi Gulf Coast-programma biedt vrouwen ook de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan een pre-leerlingprogramma voor de bouwsector. Volgens de Biloxi Sun-Herald ontvangen deelnemers "praktische vaardigheden en door de branche erkende referenties, samen met hulp bij arbeidsbemiddeling en casemanagement."

HUD Jobs Plus Initiative

Het Amerikaanse ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling (HUD) biedt vaak financiële steun aan trainingsprogramma's die bedoeld zijn om bewoners van sociale woningen (die meestal vrouwen zijn) en mensen met een laag inkomen toegang te geven tot beroepsopleidingen die hen kunnen helpen de vaardigheden verwerven die ze nodig hebben om goedbetaalde banen te krijgen.

Het Jobs Plus Initiative is zo'n programma. Het doel ervan is om "armoede onder bewoners van de volkshuisvesting aan te pakken door werkgelegenheid te stimuleren en mogelijk te maken", en om "diensten aan te bieden die zijn ontworpen om werk te ondersteunen, waaronder werkgeversrelaties, arbeidsbemiddeling en advies, vooruitgang in het onderwijs" en meer.

Als u mogelijk in aanmerking komt voor dit type programma, neem dan contact op met de Public Housing Agency (PHA) bij u in de buurt om erachter te komen of zij deelnemen aan Jobs Plus, of een ander programma dat training in beroepsvaardigheden biedt.

Goede wil

Goodwill Industries biedt een flink aantal hulpmiddelen voor beroepsopleiding die gratis toegankelijk zijn voor zowel mannen als vrouwen. Deze omvatten specialisten om uw huidige vaardigheden en ervaring te beoordelen, evenals uw carrière- of functiedoelen. Ze hebben subsidies en vrijwilligerssteun van Google ontvangen om de Google Digital Career Accelerator te lanceren, die "in de loop van drie jaar meer dan een miljoen mensen zal uitrusten met uitgebreide en verbeterde digitale vaardigheidstrainingen." Bovendien biedt het online leercentrum van de Goodwill Community Foundation verschillende gratis leermodules, waaronder basisvaardigheden zoals lezen en rekenen, computertraining en loopbaanontwikkeling.

Terwijl u nieuwe vaardigheden leert, een baan zoekt of aan een nieuwe baan begint, kan Goodwill u wellicht ook helpen:

  • Maak een realistisch plan voor je nieuwe carrière
  • Help je bij het maken van een CV
  • Leer tips over sollicitatiegesprekken
  • Zorg voor opleidingsvereisten en training voor uw nieuwe baan

Bovendien kan Goodwill vaak helpen met toegang tot andere middelen zoals vervoer, kinderopvang en zelfs financiële planning.

subsidies

Student in de klas
Student in de klas

Als voor de baan die je zoekt een universitair diploma vereist is, maar je niet in een financiële positie verkeert om collegegeld te betalen, kun je een beurs aanvragen. Een beurs is iets anders dan een studielening. Een onderwijsbeurs, zoals een Pell Grant, hoeft niet te worden terugbetaald, terwijl een studielening wel moet worden terugbetaald. In sommige gevallen kunnen ontvangers van Pell Grants extra geld krijgen als een ouder tijdens militaire dienst overlijdt. Deze subsidies zijn niet strikt voor vrouwen bestemd, maar vrouwen komen er wel voor in aanmerking.

Bedragen zijn er in verschillende bedragen voor verschillende periodes. Sommige subsidies kunnen al uw studiekosten dekken, terwijl andere mogelijk moeten worden aangevuld met aanvullende financiering. Er zijn beurzen beschikbaar voor het leren van nieuwe vaardigheden en middelen van bestaan, en beurzen voor vrouwen die een bedrijf willen starten via de website met overheidssubsidies.

Volgens College Scholarships.org: "Uit statistieken blijkt dat meer dan 40% van de studenten die particuliere vrouwencolleges bezoeken aanzienlijke financiële hulppakketten ontvangen, waaronder subsidies rechtstreeks van de universiteit. Deze zijn niet alleen gereserveerd voor studenten met een laag inkomen, maar veel studenten met een middeninkomen." De website biedt subsidie-informatie die specifiek is voor vrouwen, evenals subsidies die openstaan voor beide geslachten. Grants for Women.org biedt een uitgebreide subsidiegids voor vrouwen.

SCORE voor ondernemers

Vrouwen die een bedrijf willen starten of een bestaand bedrijf willen laten groeien, kunnen zich wenden tot SCORE (Service Corps of Retired Executives) voor een breed scala aan gratis lokale workshops en online webinars om verschillende zakelijke ondernemers te helpen en op te leiden. Deze staan open voor beide geslachten. Daarnaast worden er door het hele land lokale workshops gehouden. Vrouwelijke ondernemers kunnen via de website ook een mentor vinden.

Landelijke programma's

Er zijn veel plattelandsprogramma's die openstaan voor mannen en vrouwen en die worden gefinancierd door de federale, staats- en universiteiten. Deze programma's kunnen vrouwen nieuwe carrières bieden of helpen bij het nastreven van spannende carrières in de landbouw of op het platteland.

Bijstand voor micro-ondernemers op het platteland

Het Rural Micro-Entrepreneur Assistance Program (RMAP) werd in het leven geroepen door de Farm Bill uit 2008 voor het USDA Rural Development Program. Het doel is om mannelijke en vrouwelijke ondernemers op het platteland de opleiding en vaardigheden te bieden die nodig zijn om nieuwe bedrijven op te richten en een microbedrijf op het platteland verder te laten groeien. Daarnaast worden leningen en subsidies verwerkt via de MDO (Micro-Enterprise Development Organizations). De micro-ondernemingen beperken zich niet tot voedsel- of landbouwgerelateerde bedrijven.

Nationale Informatiedienst Duurzame Landbouw ATTRA

ATTRA (Appropriate Technology Transfer for Rural Areas) wordt grotendeels gefinancierd via de Rural Business-Cooperative Service van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Het bedient in aanmerking komende mensen die betrokken zijn bij duurzame landbouw. Dit staat open voor beide geslachten.

Landbouwmogelijkheden in Nebraska

vrouw die werkt in de kas
vrouw die werkt in de kas

Die vrouwen die graag buiten zijn en met gewassen en dieren werken, moeten onderzoek doen naar het CFRA (Centrum voor Plattelandszaken). Er bestaan verschillende programma's om nieuwe en beginnende mannelijke en vrouwelijke boeren aan te moedigen zich bij de landbouwsector aan te sluiten. Gepensioneerde boeren worden aangemoedigd om een stuk land te trainen en toe te wijzen voor het verbouwen van voedsel. De volgende stap is een overdracht van de landbouwgrond aan de nieuwe boer, samen met adequate financiering, die zowel traditioneel bankieren als financiering door de eigenaar kan zijn.

United Way Agencies

United Way is een wereldwijde organisatie die samenwerkt met liefdadigheidsorganisaties in elke gemeenschap. Hoewel de diensten sterk variëren van gebied tot gebied, hebben de meeste regio's non-profitorganisaties die hulp bieden die specifiek gericht is op de behoeften van vrouwen, waaronder toegang tot gratis beroepsopleidingen.

Ga naar UnitedWay.org om het bureau bij u in de buurt te vinden. Zodra u de juiste groep voor uw regio heeft geïdentificeerd, zult u merken dat de groep een lijst met bronnen voor beroepsopleidingen online heeft gepubliceerd. Als u niet het geluk heeft dit soort bronnen te vinden, neem dan contact op met uw plaatselijke instantie en vraag om informatie over welke soorten programma's lokaal beschikbaar kunnen zijn.

Andere gratis beroepstrainingsprogramma's

Er zijn talloze andere bronnen waar u kosteloos baantrainingsprogramma's kunt vinden. De database voor gratis beroepsopleidingen bevat een overzicht van de gratis beroepsopleidingen van zowel federaal als particulier gefinancierde programma's in de Verenigde Staten. Een paar voorbeelden zijn:

  • Grace Institute biedt vrouwen in de regio New York gratis onderwijs en praktische beroepsopleiding.
  • Brooklyn Workforce Innovations biedt New Yorkers hulp bij het opbouwen van een carrière met fatsoenlijke lonen.

Als u naar mogelijkheden bij u in de buurt wilt zoeken, kunt u contact opnemen met plaatselijke community colleges of Women's Business Center-organisaties om te informeren naar de mogelijkheden. Zij kunnen programma's intern aanbieden of u doorverwijzen naar andere organisaties die u kunnen helpen.

Veel kansen voor vrouwen

Er zijn veel mogelijkheden voor vrouwen om gratis loopbaantraining te krijgen, die van korte duur of doorlopend kan zijn. Ongeacht uw omstandigheden kunt u agentschappen, organisaties en particuliere organisaties vinden die bereid zijn u te helpen bij uw intrede op de arbeidsmarkt, uw huidige carrière vooruit te helpen of u misschien te helpen een carrièreswitch te maken. Het kan zijn dat u van meer dan één programma moet profiteren om uw uiteindelijke carrièredoel te bereiken. Wat je carrièresituatie ook is, je hebt opties.

Aanbevolen: