9 verhalen van oude vrouwen die feitelijk op waarheid zijn geworteld

Inhoudsopgave:

9 verhalen van oude vrouwen die feitelijk op waarheid zijn geworteld
9 verhalen van oude vrouwen die feitelijk op waarheid zijn geworteld
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Vrouwen zouden echt kunnen praten als het aantal verhalen over oude vrouwen iets is om af te leiden. De verhalen van oude vrouwen zijn bijgelovige uitspraken en overtuigingen die mensen uit het verleden gebruikten in plaats van op onderzoek gebaseerde feiten. Met de technologie die zo ontwikkeld is als deze, hebben we een aantal van de verhalen van deze oude vrouwen op de proef kunnen stellen. En verrassend genoeg bleken een aantal ervan waar te zijn.

Bladeren kunnen voorspellen wanneer het gaat regen

Afbeelding
Afbeelding

Een veelvoorkomend verhaal over een oude vrouw, waarin het idee centraal staat dat als je de zilveren kanten van de bladeren kunt zien, er regen op komst is. Ongelooflijk genoeg kun je dit in actie zien als er neerslag dichtbij is.

Hoewel niet elk type vegetatie met bladeren hun bladeren zal omdraaien om de onderkant te laten zien als er regen komt, zullen loofbomen hun bladeren omdraaien als reactie op de verhoogde luchtvochtigheid. Voor veel anderen zal de luchtvochtigheid de bladeren zo zacht maken dat ze gaan hangen en gemakkelijk omgedraaid kunnen worden door de wind.

Kauwtabak kan (soort van) je bijensteek genezen

Afbeelding
Afbeelding

Als je bent opgegroeid met ouderwetse ouders, dan is de kans groot dat je wel eens een beetje natte tabak op een bijensteek of twee hebt gehad. Wat een buitensporig ding lijkt om te doen, is feitelijk geworteld in de wetenschap. Nicotine, dat voorkomt in tabak, heeft pijnstillende eigenschappen.

Analgetica zijn verbindingen die pijn verlichten, en je zult het vaak op antibioticacrèmes en -sprays zien staan als additief om het brandende gevoel te helpen verzachten. Vanwege de pijnstillende eigenschappen kan tabak helpen het onophoudelijke kloppen te verzachten dat wordt veroorzaakt door een bijensteek.

Veel brandend maagzuur tijdens de zwangerschap? Je hebt misschien een harige baby

Afbeelding
Afbeelding

Jarenlang verzekerden mensen aan ouders dat hun vreselijke brandend maagzuur zou betekenen dat hun baby een hoofd vol haar zou krijgen. Hoewel de wetenschappelijke reden waarom dit gebeurt niet is onderzocht, is er in 2006 een onderzoek uitgevoerd waarin werd onderzocht of zwangere mensen met brandend maagzuur al dan niet harige baby's kregen. Het bleek dat een groter aantal mensen die last hadden van brandend maagzuur een baby kregen met veel meer haar dan degenen die dat niet hadden.

Dus geef wetenschappers nog een paar jaar en ze zullen er zeker van zijn dat ze de code kunnen kraken over waarom dit precies zo is.

Theezakjes kunnen je zonnebrand echt verzachten

Afbeelding
Afbeelding

In plaats van de eerste paar dagen na een zonnebrand te blijven zitten en lijden, kun je een paar natte theezakjes direct op je brandwonden leggen. Volgens Women's He alth hebben de tannines in thee ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen werken om de stekelige pijn die gepaard gaat met zonnebrand te verzachten. Toegegeven, sommige theebladeren zullen je brandwond niet binnen een paar uur plotseling wegvegen, maar het kan een natuurlijke manier zijn om onmiddellijke verlichting te krijgen.

Wacht tot na de Blackberry-winter om te planten

Afbeelding
Afbeelding

De Blackberry-winter was een fenomeen dat naar voren kwam toen de Old Farmer's Almanac de enige weer- en plantgids was waar boeren en tuinders toegang toe hadden. Het verhaal van de oude vrouw is dat ze moeten wachten tot na de bramenwinter voordat ze nieuwe vegetatie kunnen planten. In werkelijkheid is de braambessenwinter een soort koudegolf, waarbij je denkt dat de lente in volle gang is, maar er komt eigenlijk nog een vorst aan die je babyzaailingen zou kunnen doden.

Deze bramenwinters verschijnen meestal in het latere voorjaar (april of mei), wanneer de bramen beginnen te bloeien. Je weet dat ze eraan komen, want bramenstokken hebben een paar koude dagen nodig om te gaan bloeien. Dus als de bloemen bloeien, zorg dan dat je de lakens gebruikt om je babyplanten te bedekken en te beschermen.

Je wordt niet verkouden als je een jas draagt

Afbeelding
Afbeelding

Oké, jassen kunnen niet vechten tegen koude ziektekiemen die op je afkomen. Maar de kern van de waarheid in het verhaal van deze oude vrouw is dat lagere temperaturen je immuunsysteem kunnen verlagen. Door jezelf bij koud weer op een stabiele, warme temperatuur te houden, kun je ervoor zorgen dat je immuunsysteem optimaal blijft werken. Een sterker immuunsysteem heeft een veel betere kans om koudekiemen te bestrijden zodra ze opduiken.

En het is belangrijk om een sterk immuunsysteem te behouden, omdat volgens Northwestern Medicine "we meer virussen in het milieu hebben" bij koudere temperaturen.

Baden tijdens een onweersbui is een schokkende keuze

Afbeelding
Afbeelding

Als je oudere ouders of grootouders hebt, is de kans groot dat je uit een douche of badkuip werd gejaagd zodra ze in de verte donder hoorden. Verrassend genoeg waren ze niet overdreven dramatisch. In feite raden de Centers for Disease Control and Prevention aan dat u niets doet (baden, afwassen, enz.) waarbij u in contact komt met water als er onweersbuien zijn.

Met donder komt bliksem, en water is een geleider voor bliksem. Dus mocht hij je huis raken, dan zal hij dwars door het water naar jou toe bewegen.

De verhalen van oude vrouwen dragen een kern van waarheid

Afbeelding
Afbeelding

Bijgeloof klinkt misschien raar in de oren van de hoogbegaafde internettieners van vandaag, maar de verhalen van sommige oude vrouwen kunnen door de wetenschap worden ondersteund. Hoewel mensen destijds misschien niet konden uitleggen waarom ze werkten, konden ze de effecten met eigen ogen zien.

En het blijkt dat ze gelijk hadden. Dus de volgende keer dat je door een ouderling wordt gewaarschuwd voor iets dat niet klopt, kun je het beste naar hem of haar luisteren, voor het geval hij altijd gelijk heeft.

Aanbevolen: