Organiseer uw rekeningen met 5 slimme strategieën

Inhoudsopgave:

Organiseer uw rekeningen met 5 slimme strategieën
Organiseer uw rekeningen met 5 slimme strategieën
Anonim
Jonge vrouw die cheque telefonisch stort
Jonge vrouw die cheque telefonisch stort

Je rekeningen maandelijks op tijd betalen is een delicate evenwichtsoefening, omdat een rekening gemakkelijk door de mazen van het net glipt. Dit geldt vooral als het niet de rekening is die u verwacht. Leer eenvoudige en gemakkelijke strategieën om uw rekeningen georganiseerd en op koers te houden.

Maak een betaalruimte voor rekeningen

Of je nu digitale rekeningen beta alt of de papieren methode, je hebt een aangewezen plek in je huis nodig om rekeningen te ordenen. Deze ruimte voor het betalen van rekeningen kan een aangewezen bureau, kamer, telefoon of zelfs een lade zijn. Al uw rekeningen moeten in dit gebied worden gevonden. Dit geldt voor zowel digitale facturen als facturen via de post. U kunt dus indien nodig rekeningen afdrukken of scannen om er zeker van te zijn dat alles in dezelfde ruimte wordt verzameld.

Het kan ook handig zijn om een digitale of afdrukbare maandelijkse factuurorganizer te gebruiken die je in je ruimte bewaart, zodat je alle nieuwe facturen bijhoudt. Op deze manier kunt u nieuwe rekeningen toevoegen zodra ze binnenkomen. En als u al uw rekeningen op één plek bewaart, kunt u ervoor zorgen dat u er geen kwijtraakt of mist.

Sorteer en vermeld uw rekeningen

Zodra je alles bij elkaar hebt, is de volgende stap het maken van een lijst van al je rekeningen. Zorg ervoor dat u terugkerende facturen vermeldt, met indien mogelijk gemiddelde betalingen, evenals eenmalige facturen. Vermeld vervaldata voor alle facturen. U kunt deze in verschillende categorieën groeperen, zoals hypotheek, nutsvoorzieningen, autobetalingen, enz. U zult ook rekening willen houden met onverwachte rekeningen, zoals ziekenhuisrekeningen of autoreparaties, en deze verwachten. Een eenvoudige manier om uw rekeningen te ordenen en te sorteren, is door naar uw bankafschriften te kijken.

Plan tijd voor rekeningen

Dagelijkse routines zijn strak. Het is moeilijk om tijd te vinden voor rekeningen terwijl er werk, activiteiten en dingen om je heen gebeuren. Maar net als bij normaal schoonmaken moet u elke week of zelfs elke dag tijd vrijmaken om al uw digitale en gemailde rekeningen te openen en te ordenen. Hierdoor kunt u willekeurige rekeningen op de hoogte houden en ervoor zorgen dat elke rekening op de vervaldatum komt. U kunt deze tijd bijvoorbeeld gebruiken om alle rekeningen te openen en te ordenen die per post zijn binnengekomen, rekeningen voor automatisch betalen te controleren en nieuwe rekeningen aan uw budget toe te voegen.

koppel met behulp van een creditcard en laptop
koppel met behulp van een creditcard en laptop

Zorg ervoor dat je een schema opstelt dat voor jou werkt en waar je je aan kunt houden. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld dat betaaldag de gemakkelijkste dag is om rekeningen te organiseren en te betalen. Anderen daarentegen doen het misschien graag op maandag om hun week te beginnen.

Rekeningen eenvoudig bijhouden

Hoewel veel mensen succesvol zijn met 31-dagenplanners of het maken van een maandelijkse spreadsheet, kun je ook digitale organisatoren proberen. Veel banken bieden bijvoorbeeld diensten aan voor het instellen en volgen van rekeningen via hun app voor online bankieren. Daarom kunt u uw maandelijkse rekeningen instellen en de bank deze automatisch op een bepaalde dag laten betalen. Hiermee kunt u rekeningen volgen en betalen, zodat er niets verloren gaat. U kunt ook onverwachte facturen toevoegen zodra ze per post binnenkomen. Velen vinden dit handig omdat al uw rekeningen op één plek staan en u uw rekeningen naar behoefte kunt ordenen en beheren. Als uw bank geen factuurcentrum heeft, download dan een gratis online app op uw computer of telefoon.

Probeer een betaalde factuurservice

Als je merkt dat het organiseren van rekeningen niet jouw sterkste punt is, huur dan een dienst in om dit voor je te doen. Verschillende apps en diensten kunnen tegen een kleine vergoeding uw rekeningen organiseren en betalen. Paytrust biedt bijvoorbeeld tegen een kleine vergoeding een betaalcentrum aan. U voegt eenvoudig uw accounts toe en logt uw facturen in. De service zal vervolgens de betalingen voor u instellen. Dit kan voor iedereen nuttig zijn, van gezinnen tot eigenaren van kleine bedrijven.

Meestal moet u uw facturen voor de eerste maand instellen, waarna de service ze voor u kan betalen. Bovendien heeft u te allen tijde de mogelijkheid om uw facturen te bewerken en te controleren. De app heeft ook de mogelijkheid om gescande facturen per post toe te voegen.

Het belang van het organiseren van rekeningen

Ongeacht hoeveel of hoe weinig rekeningen u heeft, het is belangrijk om het betalen van rekeningen beheersbaar, traceerbaar en gemakkelijk voor u te maken. Als u moeite heeft om te onthouden wat u wel of niet heeft betaald, loopt u het risico op te late kosten, niet-verbonden diensten en een slechte kredietwaardigheid, wat u op de lange termijn meer kan kosten.

Budgetteren

Het organiseren van uw rekeningbetalingen begint met inzicht in uw cashflow: zowel het geld dat binnenkomt als het geld dat eruit gaat. Het organiseren van uw financiën is een voortdurende taak, maar net als bij het grondig schoonmaken van uw huis, hoeft u, zodra u het raamwerk eenmaal heeft opgezet, alleen maar regelmatig updates te onderhouden. Reserveer elke week een bepaald bedrag voor onvoorziene uitgaven (bijvoorbeeld lunchen), benzine, boodschappen en andere diverse uitgaven. Dit zijn op zichzelf geen rekeningen, maar ze kunnen van invloed zijn op uw inspanningen om rekeningen te betalen als u ze niet bijhoudt. U kunt ook een paar budgettips proberen, zoals:

  • Voorkom te hoge uitgaven door alleen contant geld te gebruiken voor kleine of diverse uitgaven.
  • Wijs spaargelden aan die alleen in noodgevallen mogen worden gebruikt.
  • Een systeem creëren voor het betalen van rekeningen met hoge rente, zoals creditcards.

Rekeningen gemakkelijk ordenen

Leren hoe u de betaling van rekeningen kunt organiseren, is in eerste instantie een moeilijke en tijdrovende taak. De investering van tijd en moeite loont echter de moeite omdat het gemakkelijk te onderhouden is en uw geldbeheer op koers blijft.

Aanbevolen: