Strategieën voor het omgaan met tienerpesten

Inhoudsopgave:

Strategieën voor het omgaan met tienerpesten
Strategieën voor het omgaan met tienerpesten
Anonim
Pesten op school
Pesten op school

Een vreemde die je leven verpest op sociale media kan verwoestend zijn. En cyberpesten is slechts één wapen dat pestkoppen in hun enorme arsenaal hebben. Ontdek enkele unieke manieren waarop je met je pestkop kunt omgaan nadat je de koele, rustige aanpak hebt geprobeerd.

Pesten van aangezicht tot aangezicht

Hoe je op een pestkop gaat reageren, hangt af van het platform van de pestkop. Jouw reactie op online pesten zal heel anders zijn dan je reactie op een pestkop die je in het gezicht komt. Je moet altijd proberen het uit te praten, assertief te zijn en eerst te negeren. Maar als deze niet werken, kun je deze unieke suggesties eens proberen.

Maak een grapje of ga akkoord met de pester

Je bent absoluut geen cabaretier, maar een goede oneliner kan je helpen je gezicht te redden in de aanwezigheid van een pestkop. Je loopt bijvoorbeeld door de gangen en een pestkop houdt je tegen. Ze beginnen je te vertellen hoeveel een verliezer je bent. In plaats van ineenkrimpen en hun gemene opmerkingen te accepteren, glimlach en maak van hun opmerking een grap. Je wilt dat je grap grappig is, maar niet ten koste van iemand anders of jezelf. Je zou zoiets kunnen zeggen als: 'Als je denkt dat woorden geen pijn doen, probeer jezelf dan eens te slaan met een woordenboek', of een andere grap. Niet alleen zal dit de pestkop afleiden, maar het kan hem of haar ook aan het lachen maken. Hier zijn een paar tips om je pestkop aan het lachen te maken:

  • Als je niet grappig bent, zoek dan online naar grappen.
  • Houd een grapje klaar voor de meeste pestsituaties die je hebt meegemaakt.
  • Oefen je grappen. Door in de spiegel te oefenen, kun je ervoor zorgen dat je bevalling perfect is en dat je klaar bent voor de situatie.
  • Rollenspel met een vriend of broer of zus voor de situatie. Dit zal je helpen om voorbereid te zijn.

Verwar ze

Je bent niet grappig. Je wilt humor proberen, maar het werkt misschien niet zoals je hoopt. Omdat het je bedoeling is om de pestkop af te leiden of in verwarring te brengen, kun je het beste feiten of een raadsel gebruiken. Je hoeft ze niet te begrijpen, je hoeft ze alleen maar te verwarren, zodat je er vanaf kunt komen. Je zou ervoor kunnen kiezen om die algebraïsche vergelijking die je gisteren hebt geleerd uit te spuien of willekeurige feiten over de Kardashians of mode te zeggen. Het kan zo simpel zijn als zeggen: 'Wist je dat Sally schelpen verkoopt aan de kust?' Het zou niet alleen kunnen lachen, maar het is ook verwarrend. Wat je ook kiest, je wilt ze gewoon in verwarring brengen en zo snel mogelijk wegkomen. Je bent eigenlijk op zoek naar dat 'Wat?' moment om te vluchten.

Maak lawaai

Als je gepest wordt, is het meestal de beste keuze om niet te reageren. Pestkoppen willen je uitdagen en je macht wegnemen. Door niet of met een assertieve, heldere stem te reageren, ben je niet leuk. Als u echter vastzit of in een hoek zit, opgesloten zit in een badkamer of op een andere manier bezorgd bent over uw veiligheid, kan het maken van lawaai in uw voordeel zijn. Bedenk in dit geval dat je nog steeds een stem hebt. In plaats van beledigingen terug te schreeuwen of ruzie te maken met je pestkop, schreeuw. Schreeuw zo hard als je kunt. Gebruik dat moment van shock om even weg te zijn van de situatie. Als je weg bent, vertel dit dan onmiddellijk aan een volwassene.

Middelbare schoolmeisjes pesten in de gang
Middelbare schoolmeisjes pesten in de gang

Trek de aandacht

Het is het typische pestscenario: je liep gewoon door de gang en bemoeide je met je eigen zaken, en plotseling komt er een pestkop naar je toe. Ze zeggen niet alleen onbeleefde opmerkingen, maar je maakt je ook zorgen over hoe dicht ze bij je komen. Je weet niet zeker wat je moet doen. Probeer de aandacht te trekken of de pestkop in verwarring te brengen, zodat je kunt ontsnappen. Je kunt ervoor kiezen om manisch te gaan lachen, vogelgeluiden te maken, op en neer te springen, rare lichaamsbewegingen te maken, enz. Zoek een manier om onwaarschijnlijke geluiden of lichaamsbewegingen te maken die de aandacht van anderen zullen trekken. Mensen lachen misschien, maar ze zullen het opmerken. De kans is groot dat er een volwassene komt, vooral op school. Als je in stilte de opmerkingen van de persoon aanneemt, realiseren mensen zich misschien niet dat je gepest wordt, en kan het escaleren van opmerkingen naar fysiek geweld. Als je eenmaal van de pestkop af bent, meld hem dan bij je school, ouders, voogden, enz. Ga niet met pesten aan de slag. Wees een krijger.

Vrienden worden

De reden dat tieners elkaar pesten heeft vele facetten. Maar vaak hebben ze een laag zelfbeeld en zijn ze op zoek naar aandacht. Vrienden worden is misschien niet je eerste optie, maar het is wel een belangrijke optie. Ontdek manieren om hiermee te beginnen.

  • Let op de interesses van de pestkop en kijk of jullie iets gemeen hebben.
  • Ben je bevriend met een van de vrienden van de pestkop? Zo ja, gebruik dit dan om te proberen je pestkop te leren kennen en begrijpen.
  • Nodig je pestkop uit voor koffie of om videogames te spelen. Gebruik dit als een manier om de deur naar een gesprek te openen en te begrijpen waarom ze je pesten.

Onthoud dat wanneer je vriendschap probeert te sluiten met een pestkop, je andere vrienden in de buurt wilt hebben om je te steunen. Ze kunnen ook als buffer fungeren als uw pogingen niet werken.

Hoe om te gaan met cyberpesten

Een cyberpester die zich verschuilt achter het uitgebreide en gezichtsloze internet kan een stuk moeilijker zijn om mee om te gaan. Gezien de moed die online reacties met zich mee kunnen brengen, ben je wellicht ook meer bereid om wraak te nemen. Dit is echter het ergste wat je kunt doen. Het is moeilijk om creatief te zijn met online pestkoppen, maar houd deze strategieën in gedachten.

Internettrol die gemene opmerkingen verzendt
Internettrol die gemene opmerkingen verzendt

Neem 30 seconden

Wanneer iemand jou of iemand die je kent belachelijk maakt, ontstaat de drang om hem of haar onmiddellijk te vertellen dat hij zijn mond moet houden, zich met zijn eigen zaken moet bemoeien, enz.zal toeslaan voordat je het zelfs maar beseft. Dan ben je op de een of andere manier betrokken bij een epische beledigingsstrijd die uit de hand is gelopen. Neem, in plaats van te reageren, 30 seconden de tijd om de opmerking te overwegen. Als het een poging is om je te pesten, blijf dan kalm en negeer het. Als u hierop reageert, zal de situatie alleen maar escaleren. Pestkoppen voeden zich met jouw reactie. Als je niet reageert, is het niet leuk voor ze en gaan ze door naar het volgende doelwit.

Maak een screenshot en rapporteer

Maak een screenshot en laat deze zien aan je ouders, voogd of iemand anders die je vertrouwt. Zij kunnen u helpen de online dader aan te pakken voordat de zaken uit de hand lopen. Vergeet niet dat pestkoppen zich met jou voeden. Hoe meer je reageert, hoe meer plezier ze krijgen. Ook hebben veel websites voor tieners protocollen voor pestkoppen. Blokkeer ze dus en rapporteer het als pesten. Vertel het altijd aan een volwassene of persoon die u vertrouwt als iemand u online pest.

Wat te doen als anderen gepest worden

Als je getuige bent van het gepest worden van iemand anders, kan het gemakkelijk zijn om je ogen af te wenden en het te negeren. Maar onthoud: die persoon zou op een dag jij kunnen zijn. Zou je willen dat iemand wegloopt of dat ene persoon zijn die achter je staat? Je wilt helpen, maar hoe? Probeer een paar van deze strategieën:

  • Help ze uit de situatie te halen. Dit kan zo simpel zijn als het bij de arm pakken en zeggen: 'Hé, ik heb je nodig.'
  • Als je merkt dat de pestkop van een klasgenoot aankomt, begin dan een gesprek met hem of haar. Pestkoppen houden doorgaans alleen van hun doelwitten.
  • Confronteer de pestkop. Als je het ziet gebeuren, kun je tegen ze zeggen: 'Hé, dit is niet cool.' Weigeren om deel uit te maken van de lachende menigte kan genoeg zijn om ze te laten pauzeren.
  • Meld het aan je school of ouders. Door volwassenen erbij te betrekken, kunnen ze bemiddelen in wat er gebeurt. Dit geldt vooral voor een kind dat misschien zelf geen hulp zoekt.
  • Er zit kracht in cijfers. Wees niet de enige die anderen helpt, maar betrek uw vrienden erbij. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om op jouw school een campagne te starten waarbij iedereen erbij betrokken wordt.
  • Laat de persoon weten dat je er voor hem of haar bent. Tieners die gepest worden, kunnen zich alleen voelen op de wereld. Door ze te laten weten dat je achter ze staat, kunnen ze moed krijgen.
Tienermeisje wordt gepest Leraarconsoles
Tienermeisje wordt gepest Leraarconsoles

Het probleem van pesten

Pesten is een groot probleem op scholen over de hele wereld. Hoewel veel scholen anti-pestcampagnes voeren, kan dit nog steeds gebeuren. Hoewel negeren, assertief zijn en hulp zoeken meestal zal werken, moet je soms in het heetst van de strijd creatief worden. Probeer een paar van deze trucs om ervoor te zorgen dat je uit die lastige situatie kunt komen.

Aanbevolen: