Wat te doen met overgebleven kaarsvet: 17 slimme toepassingen

Inhoudsopgave:

Wat te doen met overgebleven kaarsvet: 17 slimme toepassingen
Wat te doen met overgebleven kaarsvet: 17 slimme toepassingen
Anonim
Overgebleven kaarsvet
Overgebleven kaarsvet

Heb je ooit een kaars gebrand en vroeg je je af wat je moest doen met overgebleven kaarsvet? Er zijn verschillende eenvoudige antwoorden. Het vereist slechts een beetje fantasie en de bereidheid om iets anders te proberen.

Ontdek wat u kunt doen met overgebleven kaarsvet

Om overgebleven kaars te gebruiken, moet je deze smelten. Overgebleven kaarsvet kun je omsmelten en combineren met hetzelfde soort was. Als je niet dezelfde soort was hebt om te gebruiken met je overgebleven was, kun je deze altijd toevoegen aan een ander soort was, zoals paraffine-, soja-, palm-, bijenwas of andere was.

1. Maak een aquarelwasbestendig schilderij

Gebruik het uitgeharde, kleurloze of witte overgebleven kaarsvet, zoals kleurpotloden, en teken een ontwerp op aquarelpapier. Schilder er vervolgens overheen met waterverf om een prachtige wax-resist te creëren.

2. Maak een votief- of theelichtkaars

Als je kaars niet helemaal is opgebrand, kun je de was hergebruiken door deze te smelten. Je kunt dan een votiefkaars of een theelichtkaars maken.

3. Was voor zeehonden

Was voor zeehonden
Was voor zeehonden

Het gebruik van was en zegel voor brieven is niet langer nodig, maar sommige mensen genieten van het romantische tintje dat het toevoegt. Je kunt je overgebleven was gebruiken om te gebruiken met een zegel voor de verjaardag of jubileumkaart van die speciale persoon.

4. Reparatie schoenveters

De uiteinden van schoenveters kunnen beginnen te slijten en te rafelen voordat het tijd is om ze te vervangen. Je kunt de overgebleven was gebruiken om de gerafelde uiteinden af te dichten. Doop ze gewoon in gesmolten was en rol ze met je duim en wijsvinger lichtjes zodat de uiteinden aan elkaar blijven plakken.

5. Maak schattige minikaarsen

Je kunt de overgebleven was verdelen om een paar schattige, ondiepe minikaarsen te maken. Je kunt natuurlijke houders zoals schelpen en notendoppen met korte lonten gebruiken om een leuke kaarsencollectie te creëren.

6. Maak ornamenten

Je kunt siliconen gietvormen voor Kerstmis gebruiken om unieke ornamenten te maken. Je kunt een kaarsdruppelbeschermer voor een stompkaars gebruiken en je wasversieringen eromheen hangen.

7. Wasfiguren maken

Je kunt verschillende beeldjesmallen gebruiken of je eigen mallen maken. Kies een thema zoals Pasen of vogels en kijk hoeveel verschillende beeldjes je kunt maken. Wees niet bang om verschillende kleuren te gebruiken voor leuke creaties.

8. Maak van overgebleven kaarsvet wassmelt

Je kunt geurige waxmelts maken voor je waxverwarmer. U wilt ongeparfumeerde kaarsvet of kiest voor een aanvullende etherische oliegeur. Misschien verzin je gewoon je eigen persoonlijke geur.

9. Maak wasfruit

De kunst van het maken van wasfruit is niet zo moeilijk als het klinkt. Je kunt een basisfruitvorm gebruiken en vervolgens, met wasverf, realistisch fruit maken om in een kom op je eettafel te plaatsen.

10. Maak was-ijsblokjes-bedeltjes

Een andere manier om mallen te gebruiken is door ijsblokjes-charmes te maken. Je kunt deze bedels in ijsblokjesbakjes invriezen voor schattige ijsblokjesbedeltjes. Uw gasten zullen dit creatief en spannend vinden als de ijsblokjes beginnen te smelten. Je kunt het vaak opnieuw gebruiken.

11. Was een rits

Als je een rits hebt die niet soepel trekt, kun je een klein beetje gesmolten was gebruiken om hem te laten ritsen. Gebruik een wattenstaafje gedrenkt in gesmolten was en laat het langs de ritslijn lopen.

12. Een vastzittende lade verhelpen

Remedie Vastzittende lade
Remedie Vastzittende lade

Je kunt een vastzittende lade verhelpen door de overgebleven was te gebruiken. Je kunt kaarsvet op de ladegeleiders aanbrengen.

13. Maak vuurstarters

Je kunt een aantal geweldige vuurstarters maken als je een kartonnen eierdoos of cupcake-pan met cupcake-voeringen, vloeipapier, was en een lucifer gebruikt. Vul de eierdoos of cupcake-voering met vloeipapier of ander brandbaar materiaal, zoals takjes, dennennaalden of papieren handdoekstroken. Giet de gesmolten was in de eierholtes of cupcakevorm en voeg een vers luciferstokje toe. Je kunt de hele doos gebruiken, de eierholte losbreken om afzonderlijk te gebruiken, of de afzonderlijke cupcakevormpjes.

14. Gebruiken om meubels in de was te zetten

Als je bijenwas en paraffinewas over hebt, kun je meubelwas maken door deze in een verhouding van 50/50 te gebruiken. Smelt gewoon de twee was samen, giet het in een hittebestendige container, laat afkoelen en gebruik het op dezelfde manier als meubelwas en polijst vervolgens je meubels.

15. Maak een citronellakaars

Citronella-kaars
Citronella-kaars

Je kunt je overgebleven was gebruiken om een citronellakaars te maken. Je moet drie druppels citronellaolie toevoegen aan elke acht ons was.

16. Verwijder slijtplekken van leren schoenen

Je kunt een theelepel van je favoriete olie, zoals olijfolie, toevoegen aan een kwart kopje gesmolten kaarsvet. De twee moeten grondig worden gemengd en voldoende afgekoeld om met een zachte doek in je schoenen te werken. Je leer krijgt een mooie nieuwe glans.

17. Gebruik het als batikwas

Paraffine of bijenwas kunnen worden gebruikt bij het maken van een batikontwerp. Bij batik schilder je was over de plekken die je niet geverfd wilt hebben. Bij dit proces kunnen meerdere kleurenlagen worden gebruikt. Elke keer dat je de was aanbrengt, kraak je de was en laat je hem drogen. Dit geeft het algehele ontwerp een gecraqueleerde kleur. De was wordt tussen lagen wegwerpdoekjes uit de stof gestreken.

Overgebleven kaarsvet hergebruiken

Er zijn verschillende manieren waarop je overgebleven kaarsvet kunt gebruiken. Je kunt het gebruiken voor een utilitair, esthetisch of artistiek doel. Voor meer wastips leest u hoe u was uit een kandelaar ha alt, zodat u deze op een van deze manieren kunt hergebruiken.

Aanbevolen: