Feng Shui Woonkamerontwerpideeën & Tips voor harmonie

Inhoudsopgave:

Feng Shui Woonkamerontwerpideeën & Tips voor harmonie
Feng Shui Woonkamerontwerpideeën & Tips voor harmonie
Anonim
feng shui meubelarrangement
feng shui meubelarrangement

Goede feng shui huiskamertips creëren de vitale chi-energie die nodig is voor uw huis en gezin. De beste feng shui-woonkamerindeling genereert en trekt yang-energie aan om uw gezin overvloed, rijkdom, gezondheid en geluk te brengen. De indeling van uw woonkamer volgt de plaatsingsregels van feng shui. Het feng shui-woonkamerontwerp is functioneel en esthetisch aantrekkelijk. Je kunt elke regel stapsgewijs toepassen om een ongelooflijke ruimte te creëren.

1. Houd uw woonkamer vrij van rommel

De eerste regel van feng shui is om rommel op te ruimen! Wanneer je rommel verwijdert, stroomt de chi vrijelijk door je kamer. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat rommel de vijand is van feng shui. Een opruimchecklist zorgt ervoor dat je alles afdekt.

Zwangere vrouw stofzuigen tapijt
Zwangere vrouw stofzuigen tapijt

Rommel omvat stof en vuil, maar ook afbladderende verf, vuile ramen, kapotte jaloezieën en stapels boeken, papieren en tijdschriften.

  • Alles wat versleten, gescheurd of verzakt is, moet worden vervangen, zoals gordijnen, kussens en meubels.
  • Wat kapot is, moet worden gerepareerd of vervangen, zoals kapotte lampen, doorgebrande gloeilampen of een raam dat niet opengaat.
  • Bevlekte tapijten of vloerkleden moeten professioneel worden gereinigd.
  • Roetige haarden moeten worden schoongemaakt.
  • Smerige geschilderde muren moeten een nieuwe verflaag krijgen om de kamer op te fleuren.

2. Kies Feng Shui-woonkamerkleuren

Je kunt je feng shui-ontwerp versterken door de beste feng shui-kleuren voor je woonkamer te selecteren. Het kleurenpalet in je woonkamer zou levendigere, lichte yang-kleuren moeten hebben dan donkere, rustgevende yin-kleuren.

Northumbrisch landhuis
Northumbrisch landhuis

Feng Shui Energiekaartkleuren

Om u te helpen de best mogelijke feng shui-kleuren te selecteren, kunt u de bagua en de toegewezen kleuren van elke sector gebruiken. Deze waardevolle feng shui-energiekaart wordt over de indeling van uw huis geplaatst om de kompasrichting van uw woonkamer te vinden. Je gebruikt dan de richtlijnen voor het feng shui-kleurenpalet dat bij die sector past. Deze aanpak voor het kiezen van kleuren voor uw woonkamer zorgt ervoor dat de yang-energie (licht) de woonkamer domineert en de yang-energie ondersteunt die gezinsactiviteiten in deze ruimte genereren.

Voorbeelden van mogelijke kleurenpaletten voor de woonkamer:

  • Midden tot lichtblauw met groene en bruine secundaire kleuren
  • Lichtblauw en marineblauw met witte, gele, rode of groene accentkleur
  • Goud- of zonnebloemgeel met rode accenten en groen als secundaire kleur

3. Volg de Feng Shui-regels voor de indeling van de woonkamer

De woonkamerruimte moet groot genoeg zijn om comfortabel plaats te bieden aan het hele gezin en de gasten. Een grotere kamergrootte zal de chi-energie aanmoedigen om in en rond de kamer te stromen. Waar je meubels plaatst, kan van invloed zijn op de manier waarop de chi-energie binnenkomt en door de kamer beweegt. Als je woonkamer klein is, kun je tips gebruiken specifiek voor een kleine woonkamer.

Gezellige woonkamer in strandstijl met open haard
Gezellige woonkamer in strandstijl met open haard

Vermijd het plaatsen van meubels op paden

Plaats meubels nooit in de natuurlijke paden van de woonkamer. Dit type plaatsing blokkeert de chi-energie en zorgt ervoor dat deze stagneert. De stagnerende chi zal dan negatieve energie creëren.

Plaats de bank tegen een stevige muur

Net zoals uw bed tegen een stevige muur moet worden verankerd, moet uw bank/bank dat ook doen. Deze plaatsing geeft ondersteuning aan u en uw gezin. De plaatsing aan de muur voorkomt instabiliteit in uw gezinsstructuur op het gebied van gezinsleven, werk, rijkdom, gezondheid en relaties.

4. Vermijd de zwevende meubelopstelling

Het openvloerconcept brengt een aantal unieke feng shui-uitdagingen met zoveel open ruimte met zich mee. Een van de populaire meubelopstellingen is om de zitgroep zonder muursteun in het midden van de kamer te plaatsen. Deze zwevende opstelling moet worden vermeden in een feng shui-woonkamerindeling, omdat het uw gezinsleven, gezondheid, relaties, rijkdom en carrière zal destabiliseren.

Eigentijdse woonkamer
Eigentijdse woonkamer

Je kunt het feng shui-principe van zwevende arrangementen testen door op een bank tegen een stevige muur te gaan zitten en dan op een bank in het midden van de woonkamer, weg van de muur. Merk op hoe je je voelt bij elk arrangement. De kans is groot dat u zich veilig en geborgen voelt als u op de bank tegen de stevige muur zit, terwijl de bank in het midden van de kamer u een kwetsbaar en ongemakkelijk gevoel geeft, alsof u voortdurend achterom moet kijken.

5. Gebruik remedies voor de achterkant van de bank die naar de ingang wijst

Als je geen andere keuze hebt dan je bank of bank met de achterkant naar de ingang te plaatsen, zijn er een paar feng shui-oplossingen die je misschien wilt proberen. Misschien wilt u elk van deze remedies proberen om degene te vinden die het beste bij uw behoeften past.

Prachtig gesneden consoletafel met zijden plant en verlichte armaturen in een studeerkamer
Prachtig gesneden consoletafel met zijden plant en verlichte armaturen in een studeerkamer

Gebruik een scherm om een namaakmuur te maken

Je kunt een nepmuur creëren met een decoratief scherm achter de bank. U kunt dan een salontafel aan de andere kant van het scherm plaatsen. Door deze plaatsing wordt iedereen die je huis binnenkomt gedwongen om rond het scherm te hangen om toegang te krijgen tot de woonkamer.

Gebruik de Feng Shui-spiegelremedie voor de woonkamer

Je kunt een spiegel plaatsen, zodat deze de entree weerspiegelt, zolang deze zich niet direct tegenover de toegangsdeur bevindt. De ideale plaatsing voor de spiegel is schuin tegenover de ingang. De spiegel moet ervoor zorgen dat je de ingang kunt zien als je op de bank zit.

Plaats een banktafel achter de bank

Naast de spiegel kun je een salontafel achter de bank gebruiken. Vervolgens kunt u één of twee buffetlampen of een tafellamp verankeren. Je kunt de ruimte opvullen met een paar planten om een nepmuureffect te creëren. Je kunt besluiten om aan beide uiteinden van de salontafel een vloerplant toe te voegen om de rest van de ruimte achter de bank op te vullen.

6. Gebruik een Feng Shui-behandeling met sectieplaatsing

Sectionals zijn een andere populaire meubelkeuze voor de woonkamer. Je plaatst dit grote meubelstuk tegen een stevige muur. Hoewel de sectionele ruimte geschikt is voor een groot gezin, kan dit meubelstuk problematisch zijn bij het toepassen van feng shui-principes.

Close-up van kristallen bol die tegen de muur hangt
Close-up van kristallen bol die tegen de muur hangt

Twee remedies voor ongunstige L-vormige doorsnede

De L-vormige meubelindeling is ongunstig omdat er een grote gifpijl in de kamer ontstaat, waarvan het uiteinde de kamer in steekt. Als u dit type meubelconfiguratie niet kunt vermijden, kunt u de impact ervan verminderen door een plant op de vloer of tafel aan het uiteinde van het pijlgedeelte te plaatsen. Een andere techniek om gifpijlen te verhelpen is door een veelzijdige kristallen bol aan het plafond te hangen. Net als de plantenkuur zal de kristallen bol de energie die de pijl creëert, verstoren. De kristallen bol hoeft niet laag te hangen om de sha chi (negatieve energie) te verspreiden.

7. Overweeg drie meubelstukken die ideaal zijn voor de Feng Shui-woonkamer

Bij het kiezen van het ideale feng shui-meubelarrangement, wil je een bank, loveseat en een enkele stoel meenemen. Deze meubelstukken bieden voldoende zitplaatsen en creëren tegelijkertijd een ruimte waar een salontafel netjes in kan staan. Kies een vierkante of rechthoekige salontafel voor een veelbelovende vorm.

Feng shui-indeling
Feng shui-indeling

8. Gebruik de juiste tv-plaatsing

Elektronica zoals tv's en computers produceren yang-energie, dus plaats deze in gebieden waar je de yang-energie wilt activeren. De noordelijke sector (carrière) of de zuidelijke sector (roem en erkenning) van de woonkamer zijn bijvoorbeeld uitstekende keuzes.

Coole tv-kamer
Coole tv-kamer

9. Voeg verlichting toe om Chi-energie aan te trekken

Verlichting is belangrijk voor de chi-energie in je woonkamer. Naast natuurlijk licht trekt kunstmatige verlichting, zoals tafellampen, fakkellampen die licht op het plafond werpen, en opties voor plafondverlichting chi-energie naar uw woonkamer.

Interieur van een binnenlandse kamer met lampen
Interieur van een binnenlandse kamer met lampen

10. Voorkom chaotische Chi-energie in de woonkamer

Hoewel je chi-energie wilt aantrekken en het licht van ramen en deuren wilt gebruiken, wil je ook voorkomen dat er chaotische chi ontstaat. Dit gebeurt wanneer een ruimte overprikkeld raakt met yang-energie. De overbelasting van chi-energie kan schadelijk zijn en rusteloze gevoelens veroorzaken. Deze kunnen emotionele reacties snel verheffen, wat resulteert in ruzie of erger.

Chi-energie in de woonkamer
Chi-energie in de woonkamer

Te veel vensters creëren chaotische Chi

Een manier waarop te veel chi-energie een woonkamer binnenkomt, is wanneer er te veel ramen zijn. De chi-energie komt je huis binnen en verlaat het via ramen en deuren. Een lange muur met ramen is alsof de muur open is naar buiten, zonder enige barrière.

Feng Shui-remedie voor te veel Windows

Je kunt zware gordijnen toevoegen om een deel van de overtollige ramen te bedekken. Een andere raamdecoratie zijn zonwering of zonwering om het licht en de chi-energie om te leiden.

Feng Shui-remedie voor te veel deuren

Net als grote ramen worden meer dan twee deuren in de woonkamer als te veel deuren beschouwd. Je kunt één deur gesloten houden als je hem niet gebruikt, om te voorkomen dat er te veel energie tussen de deuren en de ramen stroomt.

11. Activeer de kompaselementen met decoratieve stukken

Een andere manier om chi-energie te activeren is door het element toe te voegen dat correleert met de kompasrichting waarin je woonkamer zich bevindt. Daarnaast kun je ook het element gebruiken dat het huiskamerelement creëert en voedt voor een krachtig versterkend chi-energieniveau.

vijf elementen
vijf elementen

Waarom je een woonkamerelement moet activeren

Als je het element voor je woonkamer niet activeert, kan geen enkele goede plaatsing van het meubilair het gebrek aan chi-energie compenseren. Wanneer je het element activeert, zal het veelbelovende chi-energie naar je woonkamer lokken en alle voordelen die het biedt.

12. Activeer het waterelement Noord-sector

De noordelijke sector wordt geregeerd door het waterelement. Een paar suggesties over hoe u een waterelement in uw woonkamer kunt introduceren, kunnen nuttig zijn. Als je besluit een waterornament toe te voegen, gebruik er dan slechts één.

  • Kunstvoorwerpen in zwarte en blauwe kleuren
  • Aquarium met acht rode vissen en één zwarte
  • Waterfontein op de noordelijke muur die de kamer binnenstroomt
  • Metalen sculpturen of figuren om waterelement te tekenen
  • Golvende lijnen vormen water in stoffen en kunstwerken
Interieur van formele bank in raam met kussens
Interieur van formele bank in raam met kussens

Hangschilderijen van waterlandschappen

Je kunt schilderijen van waterlandschappen ophangen, maar vermijd schilderijen van een stormachtige of ruwe zee. Schilderijen of afbeeldingen van een kronkelende beek of een gematigde waterval zijn de beste keuzes. Als je een schilderij van een boot of schip kiest, moet deze altijd de kamer in varen en nooit weg van de kamer, een deur of raam. Het schip vertegenwoordigt kansen en rijkdom, dus je wilt dat het naar jou toe stroomt.

13. Activeer Zuidsector Vuurelement

Het zuidelijke sectorelement is vuur. U kunt het vuurelement opnemen in uw kamerontwerp. Voeg houten voorwerpen toe, omdat het houtelement het vuurelement voedt.

  • Kaarsen
  • Open haard op de zuidelijke muur
  • Houten meubelen en decoratieobjecten
  • Kunstvoorwerpen in de kleuren rood, roze, oranje en groen
  • Driehoekvormen
Interieur van moderne Lounge
Interieur van moderne Lounge

14. Gebruik hout voor en zuidoostelijke sectoren

De oostelijke sector en de zuidoostelijke sector hebben hetzelfde element. Dit element is hout. Je kunt ook waterelementen toevoegen, omdat dit hout voedt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Houten fotolijsten
  • Houten boekenplanken en boeken
  • Houten lampen
  • Levende kamerplanten
  • Vezeltapijt zoals sisal
  • Waterornament, zoals een waterfontein op tafel of een aquarium
  • Kunstvoorwerpen in groene en bruine kleuren
  • Rechthoekige vormen
Woonkamer met hangende eierstoel en planten
Woonkamer met hangende eierstoel en planten

15. Gebruik metaal voor de westelijke en noordwestelijke sectoren

De westelijke en noordwestelijke sector worden geregeerd door het metaalelement. Je kunt het aarde-element opnemen omdat dit het metalen element produceert. Je kunt dit element op verschillende manieren aan je interieur toevoegen.

  • Metalen meubelen
  • Metalen schalen en dienbladen
  • Metalen beeldjes
  • Metalen fotolijsten
  • Metalen meubelen
  • Keramiek en aardewerk
  • Gebruik de kleuren grijs, goud, messing, wit, tin en brons
  • Ronde vormen
Woonkamer met wit leer en chroom bank en bijpassende fauteuils
Woonkamer met wit leer en chroom bank en bijpassende fauteuils

16. Voeg de aarde toe aan de noordoost- en zuidwestsector

De noordoost- en zuidwestsector worden geregeerd door het element aarde. Je kunt het aarde-element aan je woonkamer toevoegen door specifieke decoraties te kiezen.

  • Kristallen en andere mineralen
  • Aardewerk en keramiek, zoals beeldjes, potten, schalen en kandelaars
  • Aardetinten zoals oker, mosterd, klei, bruin, bruin en roodbruin
  • Geslepen glazen en mondgeblazen glazen voorwerpen
  • Vierkante vormen
Close-up Van Kleipotten
Close-up Van Kleipotten

17. Voeg uw persoonlijke accenten toe aan de woonkamer

Hoewel je wilt dat je woonkamer de basisprincipes van feng shui volgt, wil je ook dat deze je persoonlijke smaak weerspiegelt. Wees niet bang om uw persoonlijke accenten toe te voegen. Je kamer heeft geen Chinese meubels, voorwerpen of symbolen nodig om de feng shui-principes te volgen. De echte feng shui-principes gaan over vorm en plaatsing, niet over gelukssymbolen. Als je goede feng shui-principes en -regels toepast op je interieur, heb je een zeer veelbelovende woonkamer.

Zonlicht binnenlandse woonkamer
Zonlicht binnenlandse woonkamer

18. Verbeter de rijkdomelementen van de woonkamer met Feng Shui-symbolen

Je kunt zeker specifieke feng shui-gelukssymbolen in je woonkamer toevoegen. Sommige basiselementen die rijkdom activeren, kunnen in de meeste huiskamers worden gebruikt. Als je wilt, kun je een feng shui-symbool in de zuidoostelijke hoek (rijkdomsgeluksector) van je woonkamer plaatsen.

Woonkamer Boeddhabeeld
Woonkamer Boeddhabeeld
  • Plaats een kom met kristallen, munten en verschillende rijkdomsymbolen op de salontafel.
  • Plaats een Boeddhabeeld op een speciale plek en laat het nooit respectloos op de vloer of op vloerniveau liggen.
  • Hang munten op die zijn vastgebonden met een rood lint in de oostelijke hoek van uw woonkamer.
  • Plaats een drakenkopschildpad in de zuidoostelijke hoek met een munt in zijn bek, met zijn gezicht naar de kamer gericht.
  • Plaats een drakenschilderij of standbeeld op de oostelijke muur en kijk de kamer in.
  • Een olifantenstandbeeld met zijn slurf in de lucht trompetterend zal geluk en rijkdom brengen.
  • Foo-honden aan weerszijden van de deur moeten de kamer uitkijken, alsof ze de wacht houden.
  • Een driepotige geldpad kan in de zuidoostelijke hoek worden geplaatst met een munt in zijn bek, met zijn gezicht naar de kamer gericht.

19. Kies de juiste woonkamerlocatie voor veelbelovende Feng Shui

Bij feng shui moet de woonkamer zich in een deel van het huis bevinden dat minimaal twee buitenmuren heeft. U moet voorkomen dat u een kamer diep in uw huis gebruikt als woonkamer. Door de ideale woonkamerlocatie kan chi-energie van buitenaf de kamer binnenkomen zonder te worden afgeremd of te stagneren door zich door verschillende kamers te verplaatsen om de woonkamer te bereiken. Deze plaatsing zorgt ervoor dat de chi-energie fris en energiek genoeg is om de huiskamerelementen te activeren.

Meubilair opgesteld in de woonkamer
Meubilair opgesteld in de woonkamer

Feng Shui Woonkamertips voor een gelukkig huis

Als je de feng shui-huiskamertips volgt, zorg je ervoor dat je huis in harmonie is. Je gezin zal gedijen in een feng shui-woonkamerindeling die gunstige chi-energie uitnodigt.

Aanbevolen: