Tips voor het plaatsen van Feng Shui-spiegels voor thuis

Inhoudsopgave:

Tips voor het plaatsen van Feng Shui-spiegels voor thuis
Tips voor het plaatsen van Feng Shui-spiegels voor thuis
Anonim

Met strategische plaatsing kunnen spiegels op gunstige manieren chi-energie door je huis sturen.

Spiegels in de badkamer
Spiegels in de badkamer

Spiegels zijn een eenvoudig maar krachtig hulpmiddel om feng shui bij u thuis te verbeteren. De basis van de feng shui-filosofie is hoe goede chi-energie in en rond een huis beweegt. Door ervoor te zorgen dat de chi vrijelijk stroomt en door uw hele huis wordt geleid, zijn spiegels een essentieel hulpmiddel. Er komt meer kijken bij het gebruik van spiegels dan alleen het ophangen van een spiegel aan de muur. Het leren van de geheimen van de juiste plaatsing en tips voor het aanpakken van specifieke problemen kan goede chi-energie in uw hele huis stimuleren.

Hoe brengen Feng Shui-spiegels geluk?

Er zijn zoveel manieren om spiegels te gebruiken om feng shui in huis te verbeteren, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: positieve energie aantrekken. Wanneer nuttige chi door een ruimte beweegt, genereert dit geluk. Wanneer chi-energie wordt omgeleid of vastloopt, kan de negatieve energie die het genereert het geluk schaden. Spiegels kunnen worden gebruikt om de stroom van goede chi te bevorderen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om negativiteit af te weren, en elke kamer of situatie heeft zijn eigen eenvoudige spiegelregels.

Feng Shui Slaapkamerspiegels

slaapkamer met een feng shui-spiegel
slaapkamer met een feng shui-spiegel

Slaapkamerspiegels kunnen een uitdaging zijn bij het aanmoedigen van goede feng shui, maar ook bij het afschrikken van slechte chi-energie. Hoewel spiegels een populair slaapkameraccessoire zijn, passen ze niet bij goede feng shui. Als yin-energieruimte kan je slaapkamerspiegel een strijd veroorzaken met zijn gedurfde yang-energie. Er zijn feng shui-slaapkamerspiegelregels die kunnen helpen als je een spiegel toevoegt aan je ontspannende slaapkamerontwerp.

Spiegel tegenover het bed

Spiegels in de slaapkamer kunnen positieve chi-energie verstoren door deze door de kamer en uit het raam te laten stuiteren. Net zoals zonlicht op een spiegel stuitert, stuitert de chi tegen het reflecterende oppervlak en veroorzaakt chaos door door de kamer te stuiteren, of de chi stuitert gewoon weer naar buiten. Kalmeer de negatieve chi van een spiegel tegenover je bed door hem af te dekken met een eenvoudige doek voordat je in bed klimt, of door hem naar een minder problematische plek in de kamer te verplaatsen. Het is gebruikelijk om kastdeuren met spiegels te hebben die je bed weerspiegelen, en ze vereisen een speciale behandeling om een goede feng shui in een slaapkamer aan te trekken.

Spiegel naar slaapkamerdeur

Een spiegel die naar de slaapkamerdeur of welke deur dan ook gericht is, riskeert de positieve stroom van chi direct terug de kamer uit te buigen. De enige oplossing voor deze situatie is het verplaatsen van de spiegel, zodat deze niet langer recht tegenover de deur staat. Hoewel een windgong vaak als oplossing wordt genoemd, is het vaak niet praktisch of stijlvol om er een binnenshuis op te hangen.

Spiegel boven het bed

Een spiegel boven je bed plaatsen is geen goede feng shui-beweging. De aanwezigheid van een zware spiegel of kunstwerk boven je hoofd creëert negatieve chi, en het kan zo snel positieve energie over je heen stuiteren dat het je gezonde slaap kan verstoren.

Feng Shui-spiegels voor trappen

Spiegels zijn nuttig bij het beheren en verbeteren van de stroom van goede chi op en rond uw trap. Het gevoel van beweging dat een trap naar een huis brengt, kan problemen opleveren om goede feng shui-energie gestaag naar boven te laten bewegen.

Spiegel op trapmuur

Spiegels op een trapmuur zijn zeer veelbelovend als ze op een overloop worden gebruikt, vooral als ze over de volledige lengte zijn. Spiegels aan de muur boven de trap kunnen goede chi zijwaarts en van zijn pad naar de kamers op de bovenste verdieping sturen.

Spiegel bovenaan de trap

Als je een spiegel bovenaan je trap plaatst, stuur je mogelijk een positieve energiestroom terug naar beneden en creëer je stagnatie op de bovenverdieping. Als je een spiegel bovenaan de trap wilt hebben, zorg er dan voor dat deze niet naar de trap gericht is, maar op een aangrenzende muur wordt geplaatst.

Spiegel op trapovergang

Een grote spiegel op de overloop, die uitkijkt op de bovenverdieping, is een goede keuze. Als de trap meer dan één overloop heeft, plaats dan een passpiegel op de eerste en richt deze in de richting van de overloop op de bovenverdieping.

Feng Shui Eetkamerspiegels

feng shui-spiegel in de eetkamer
feng shui-spiegel in de eetkamer

Eetkamerspiegels zijn vooral goed voor feng shui-energie. De weerspiegeling van gelukkige mensen die samenkomen en dineren genereert positieve chi die geluk en overvloed vergroot. Zorg ervoor dat u de spiegel op een plaats plaatst waar deze de voordeur of de keuken niet weerspiegelt, of een afgesneden weerspiegeling is van uw dinergasten.

Feng Shui keukenspiegels

Spiegels worden over het algemeen afgeraden voor feng shui-keukens, omdat ze de warmte- en vuurelementenergie van de ruimte kunnen verhogen. Een uitzondering hierop is wanneer uw kachel u met uw rug naar de keukeningang plaatst en niet in staat bent iemand te zien naderen. Een kleine spiegel of reflecterende achterwand boven het kookoppervlak kan deze negatieve situatie verhelpen.

Feng Shui Woonkamerspiegels

Spiegels worden beschouwd als een aanwinst voor feng shui-woonkamers, met heel weinig regels. Net als bij andere ruimtes, vermijd het plaatsen van een spiegel die de ingang direct weerkaatst, omdat hierdoor positieve chi snel de kamer uit kan worden gestuurd. Als uw keukenfornuis direct tegenover uw woonkamer staat, zorg er dan voor dat uw spiegel het kookgedeelte niet weerspiegelt, omdat dit de positieve chi zal verstoren met overmatige yang-vuurenergie.

Spiegels in het thuiskantoor

Als u in uw thuiskantoorindeling uw bureau niet in de commandopositie kunt plaatsen, kunt u met een kleine spiegel die de deur weerspiegelt, iedereen zien die in de buurt komt. Plaats nooit een spiegel tegenover de deur van uw kantoor, omdat hierdoor alle goede energie uit uw kantoor wordt teruggekaatst voordat deze naar binnen kan.

Feng Shui-spiegels in de badkamer

Badkamers hebben unieke feng shui-energie met afvalwaterkenmerken die negatieve chi kunnen activeren. Een passpiegel kan aan de binnenkant van de badkamerdeur worden bevestigd om de negatieve energie tegen te houden, maar zorg ervoor dat de spiegel het toilet niet reflecteert of het hoofd afsnijdt van iemand die erin kijkt.

Spiegels bij de ingang van het huis

feng shui-spiegel in de foyer van de voordeur
feng shui-spiegel in de foyer van de voordeur

Een spiegel in je foyer kan een goede feng shui zijn, maar er zijn een paar situaties waarin ze het tegenovergestelde effect hebben. Wanneer u een spiegel in een foyer of hal plaatst, voegt u licht en energie toe aan een vaak donkere ruimte. Positieve chi-energie kan op donkere plaatsen vast komen te zitten en stagneren als deze door de vooringang komt, die wordt beschouwd als de monding van chi. De juiste plaatsing van een foyerspiegel is cruciaal voor het verbeteren van feng shui, omdat het plaatsen ervan richting de voordeur de chi-stroom naar buiten zal afbuigen, zodat deze nooit het interieur van uw huis bereikt.

Spiegels voor Windows

Als je spiegel in welke kamer dan ook naar ramen is gericht, heb je de mogelijkheid om goede feng shui te verbeteren als deze een aangename scène weerspiegelt. Als uw spiegel prachtige bladeren of landschapsarchitectuur weerkaatst, brengt dit de positieve chi in uw huis. Als het uitzicht vanuit uw ramen een ruw of onaantrekkelijk tafereel laat zien, kunt u uw spiegel er nog steeds tegenover plaatsen, maar u zult raambekleding willen toevoegen die het licht binnenlaat maar negatieve energie naar buiten verspreidt.

Spiegel aan het einde van een gang

Spiegels kunnen een positieve chi-stroom activeren als ze aan het einde van een donkere gang worden geplaatst. Je kunt ook spiegels langs een lange gang plaatsen om de stromende energie te vertragen en de verlichting te verbeteren. Zorg ervoor dat je de spiegels aan beide kanten van de muur spreidt om te voorkomen dat de chi heen en weer stuitert, waardoor chaos ontstaat.

Spiegels tegenover deuren

Als je een spiegel tegenover een deur plaatst, kan een goede chi meteen weer de deur uit rennen, naar buiten of hem in een eindeloze lus naar een andere kamer laten bewegen. Dit is een feng shui-spiegelplaatsing die je moet vermijden.

Het juiste type Feng Shui-spiegel vinden voor uw huis

Spiegels kunnen de feng shui van je huis versterken en zijn ook een stijlvol accessoire. Terwijl u aan het winkelen bent voor spiegels, ziet u mogelijk bagua-spiegels, een heel specifiek type dat wordt gebruikt voor formele feng shui-consulten; ze zijn voor de meeste toepassingen niet nodig. Omdat er geen regels zijn over het type spiegel dat bij feng shui wordt gebruikt, kun je deze kiezen met je eigen persoonlijke smaak in gedachten.

Aanbevolen: