8 van de beste basilicumgezelplanten voor perfecte groene harmonie

Inhoudsopgave:

8 van de beste basilicumgezelplanten voor perfecte groene harmonie
8 van de beste basilicumgezelplanten voor perfecte groene harmonie
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Weinig kruiden zijn te vergelijken met de veelzijdigheid, aromaten en smaken van basilicum. En als extra bonus kun je basilicum binnen, buiten, op je vensterbank of in de grond kweken. Dus wat is het addertje onder het gras?

Er zijn een paar planten die uitstekende huisgenoten van basilicumplanten zijn, en er zijn er een paar die de verkeerde snaar raken. Maak je geen zorgen, wij hebben de antwoorden voor de beste gezelschapsplanten voor je basilicum.

Tomaten

Afbeelding
Afbeelding

Net als jij houdt basilicum ook van tomaten, vanaf de top van de plant tot aan de tenen. Het kan keer op keer gezegd worden, maar het adagium ‘als het samen groeit, gaat het samen’ geldt door en door voor tomaten en basilicum. Denk maar aan caprese-salades en tomatensaus.

De geur van basilicum helpt hoornwormen en andere insecten op afstand te houden van die sappige tomaten, terwijl de groene tomatenplant de basilicum de ideale hoeveelheid schaduw geeft.

Paprika's

Afbeelding
Afbeelding

Paprika's plukken de meeste voordelen in de situatie van combinatieplanten met basilicum. Net als bij tomaten houdt basilicum vervelende insecten weg van je paprika's (meer voor jou!). Oh, en die groene, bossige basilicumplanten? Ze vangen allerlei soorten warmte en water op waar peperplanten zo dol op zijn.

Asperges

Afbeelding
Afbeelding

Voor degenen die dapper genoeg zijn om asperges te kweken, voeg wat basilicum toe aan de mix om je tuin een sterke verdediging te geven tegen bladluizen en andere hongerige insecten. Die twee zullen werken om lieveheersbeestjes aan te trekken, die dol zijn op een lekker bladluisdiner, en de basilicum zal aspergekevers op afstand houden.

Goudsbloemen

Afbeelding
Afbeelding

Net als asperges werken basilicum en goudsbloemen samen als een team om ongedierte, insecten en vernietigende insecten uit uw tuin te houden. En aangezien goudsbloemen al zoveel werk doen om ongedierte weg te houden van tomaten, waarom zou je dan niet basilicum toevoegen om van je tomaten te genieten?

Wortelen en wortelgroenten

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl wortels, rapen en radijsjes al hun harde groeiwerk onder de grond doen, hebben ze hun groene toppen nodig om gezond te blijven en niet opgegeten te worden door insecten. Gelukkig is er scherpe basilicum om de neuzen van deze insecten te beledigen en ze weg te houden.

Snelle tip

Hoewel het geen knolgewas is, is basilicum om dezelfde reden een uitstekende metgezel voor knoflook.

Kamille, bieslook en peterselie

Afbeelding
Afbeelding

Maak je droomkruidentuin compleet door basilicum toe te voegen aan je bieslook, kamille en peterselie. Je kunt zelfs wat oregano planten. Samen werken deze samen om bestuivers aan te trekken, waardoor uw tuin het geroezemoes van de bijenkorf wordt. Al deze kruiden houden van dezelfde zon- en wateromstandigheden.

Daar houdt het niet op. Wanneer ze samen worden geplant, worden de smaken van deze kruiden nog prominenter.

Borage

Afbeelding
Afbeelding

Bor-wie? Bernagie! Het is een plant met blauwe bloesems in de vorm van sterren, en je basilicum zal het goed doen naast borage. Naast het aantrekken van zoemende en fladderende bestuivers, versterkt de borage de groei van je basilicum en zijn smaken. Oh, en je kunt de boragebloesems ook als garnering gebruiken.

Vermijd komkommers, tijm, rozemarijn en venkel

Afbeelding
Afbeelding

Als je, net als wij, van drop houdt, dan ben je een fan van venkel. Voor degenen die van venkel en basilicum houden, doen die twee het echter niet goed samen. In plaats van je basilicum aan te moedigen om te groeien, zal venkel je basilicum belemmeren of zelfs volledig doden.

Voor komkommers en basilicum heeft de waterminnende groente veel meer nodig dan basilicum, en basilicum kan zelfs de smaak van je komkommers veranderen, en niet ten goede. Hetzelfde geldt voor rozemarijn, die ook meer van water houdt dan van basilicum. Wat tijm, salie en andere kruiden betreft, die gaan ook niet goed samen.

De beste basilicumvrienden

Afbeelding
Afbeelding

Er is een wereld van vrienden voor je overvloedige, bossige, zwoele, Britse racegroene basilicum. Van tomaten tot peterselie, knoflook en wortels: basilicumplanten zijn een feilloze manier om te testen hoe groen je duimen kunnen zijn.

Aanbevolen: