5 ideeën voor fiscaal aftrekbare liefdadigheidsdonaties

Inhoudsopgave:

5 ideeën voor fiscaal aftrekbare liefdadigheidsdonaties
5 ideeën voor fiscaal aftrekbare liefdadigheidsdonaties
Anonim
Belastingformulieraftrek
Belastingformulieraftrek

Als u op zoek bent naar een manier om uw inkomstenbelasting te verminderen, overweeg dan om een of meer van deze fiscaal aftrekbare donatie-ideeën op te nemen in uw plannen voor het jaar. Het doen van gekwalificeerde giften aan liefdadigheidsorganisaties helpt u en uw gemeenschap tegelijkertijd.

Top 5 fiscaal aftrekbare ideeën voor donaties aan goede doelen

Alles, van contant geld tot kleding, kan door non-profitorganisaties worden gebruikt om anderen te helpen.

Ruim je kasten op en deel

De kans is groot dat je spullen in je kasten hebt liggen die je nooit meer zult gebruiken. Of het nu kleding is die je bent ontgroeid of potten en pannen die nooit het daglicht zien, juist de spullen die voor rommel in je huis zorgen, kunnen goed worden gebruikt door een non-profitorganisatie.

  • Neem contact op met uw lokale Goodwill, Leger des Heils of andere liefdadigheidsorganisaties in uw omgeving die dit soort geschenken accepteren om te informeren naar de beste manier om uw donatie te doen.
  • Maak, voordat je de spullen inpakt, een lijst van wat je geeft, zodat je een overzicht hebt van je donatie.
  • Als je ze aflevert, zorg er dan voor dat je een ontvangstbewijs voor je cadeau krijgt.
  • Voeg het ontvangstbewijs toe aan de gespecificeerde lijst en wijs een nauwkeurige waarde toe aan elk item op de lijst. Deze documentatie is nodig als back-up voor eventuele belastingaftrek die u claimt in verband met uw gift.

Woon een inzamelingsevenement bij

Als je plezier wilt hebben en tegelijkertijd je favoriete goede doel wilt steunen, overweeg dan om een kaartje te kopen voor het bijwonen van een leuk inzamelingsevenement. Veel non-profitorganisaties houden het hele jaar door stille veilingen, wijn- en spijsproeverijen, dinerdansen en andere evenementen om geld in te zamelen. De volledige ticketprijs voor fondsenwervende evenementen is niet fiscaal aftrekbaar. Voor belastingdoeleinden kunt u het gedeelte van uw ticket dat hoger is dan de werkelijke waarde van de gelegenheid die u bijwoont, afschrijven.

Beloof steun aan een wandel- of hardloopdeelnemer

Charitatieve groepen organiseren vaak wandel- of evenementen als een manier om geld in te zamelen en het bewustzijn van hun werk in de gemeenschap te vergroten. Ze werven mensen om aan het evenement deel te nemen en de deelnemers zijn verantwoordelijk voor het werven van financiële steun van donateurs. Als u op zoek bent naar een manier om uw belastingplicht onder controle te houden, sponsor dan iemand die aan het evenement deelneemt.

Hoewel veel soorten non-profitorganisaties dit soort evenementen organiseren, lijken ze vooral populair te zijn onder liefdadigheidsinstellingen in de gezondheidszorg, zoals:

  • De Relay for Life van de American Cancer Society komt ten goede aan kankeronderzoek.
  • De Team in Training-evenementen van de Leukemia & Lymphoma Society omvatten wandelingen, beklimmingen en wielerwedstrijden.
  • Bewustmakingswandelingen over borstkanker vergroten het bewustzijn en zamelen geld in voor onderzoek.

Doneer een voertuig dat u niet langer nodig heeft

Je kunt auto's en andere soorten voertuigen, zoals boten en campers, omzetten in belastingaftrek door ze aan gekwalificeerde liefdadigheidsinstellingen te geven. Naast dat u profiteert van de belastingvoordelen, krijgt u deze grote voorwerpen zelf uit de weg en verlaagt u de eigendomskosten.

Hoewel niet alle non-profitorganisaties donaties van voertuigen accepteren, is de kans groot dat een of meer organisaties bij u in de buurt uw voertuig graag aan een persoon in nood willen geven. Een paar plaatsen waar u wellicht contact op wilt nemen als u dit soort bijdragen wilt leveren, zijn:

  • Een van de bekendste non-profitorganisaties is 1-800 Charity Cars, waarbij voertuigen worden gegeven aan behoeftige personen of worden verkocht waarvan de opbrengst ten goede komt aan de activiteiten van de organisatie.
  • Car Angel accepteert auto's en boten, en donateurs kunnen kiezen welk goed doel profiteert van de verkoop ervan.
  • Mensen in de staten New England kunnen inchecken bij Good News Garage.

Doe een contante bijdrage

Goede doelen accepteren graag contante bijdragen van donateurs. Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om uw belastingplicht te verlagen en tegelijkertijd uw favoriete goede doel te steunen, overweeg dan eenvoudigweg een cheque uit te schrijven naar de non-profitorganisatie van uw keuze. U kunt aangeven hoe het geld dat u deelt, moet worden gebruikt, of u kunt een vrijblijvende gift doen waarmee de uitvoerend directeur of de Raad van Bestuur van de groep die beslissing kan nemen.

Een verschil maken voor jou en de gemeenschap

Je succes delen met non-profitorganisaties is een geweldige manier om iets terug te geven aan de gemeenschap waar je woont en werkt. Welke donatie u ook doet, u profiteert van de belastingtijd, en de organisatie die u wilt steunen profiteert er meteen van.

Aanbevolen: