7 ideeën voor doe-het-zelf-geüpcyclede waterpartijen voor uw tuin

Inhoudsopgave:

7 ideeën voor doe-het-zelf-geüpcyclede waterpartijen voor uw tuin
7 ideeën voor doe-het-zelf-geüpcyclede waterpartijen voor uw tuin
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Neem even de tijd om na te denken over de mogelijkheden voordat je dat kapotte vintage bord of oude vat weggooit. Er zijn zoveel leuke, geüpcyclede waterornamenten die je kunt maken voor je tuin of terras, en vrijwel alles heeft de potentie om een ontspannende fontein of een schattig vogelbad te worden.

Stapel Vintage Emaillewerk

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Vintage geëmailleerde kruiken, wastobben, kommen en andere vaten hebben een heleboel mogelijkheden voor waterpartijen. Vaak is het emaille van deze stukken versleten en kunnen ze niet worden gebruikt voor het serveren van eten of drinken. Transformeer ze in plaats daarvan in een fontein door er meerdere aan elkaar te lijmen en een kraan en fonteinleidingen uit de bouwmarkt toe te voegen.

Verander een oude emmer in een drijvende fontein

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Koop een drijvende fonteinset van Etsy of een bouwmarkt en verander een oude metalen emmer of emmer in een middelpunt voor je terras. Het kan versleten en roestig zijn, maar het moet water vasthouden. Je hebt ook wat coole rotsen of stenen nodig voor visuele interesse. Dit zorgt voor een geweldig tafelbladdisplay.

Maak een houten tonfontein

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Verander de helft van een oud vat in een rustieke fontein voor je tuin. Je hebt een eenvoudige fonteinset nodig, verkrijgbaar in elke thuiswinkel. Voeg waterplanten toe om je eigen kleine minivijver te maken.

Boorstenen voor een Cairn-fontein

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je over het gereedschap beschikt om in steen te boren of als je wat favorieten bij een plaatselijke steenwinkel kunt afgeven om te boren, kun je een eenvoudige gestapelde stenen fontein maken die iedereen die hem ziet zal charmeren. Gebruik epoxy- of waterdichte lijm om de geboorde stenen te stapelen en lijn de gaten uit, zodat u slangen naar de fontein kunt laten lopen. Gebruik alles als basis, van een oude taartvorm tot een uitgeholde steen.

Maak een vintage theekopje vogelbad

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een vogelbad kan een prachtig waterornament zijn, vooral als je een kleinschalige tuin hebt. Maak een theekopje-vogelbad door epoxy te gebruiken om een theekopje, schotel en andere porseleinen stukken aan elkaar te lijmen. Dit is een geweldige manier om antieke kopjes te gebruiken die afgebroken of gebarsten zijn, omdat de vogels het niet erg vinden als ze niet in perfecte staat zijn.

Stapel oude gieters voor een regenketting

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Verander een stel miniatuurgieters in een regenketting voor je tuin. Het enige wat je hoeft te doen is de bodems te boren en ze met een ketting aan elkaar te hangen. Je kunt de ketting vervolgens aan je dakrand of aan een tak hangen. Het water verzamelt zich in de eerste gieter en loopt door naar de volgende.

Snelle tip

Je kunt eigenlijk een regenketting maken van veel gerecyclede dingen - eigenlijk alles wat je maar kunt boren. Dit is een geweldige manier om oude theekopjes, vintage kruiken en zelfs oude blikjes te gebruiken.

Maak een wastobbe-waterval

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Ken je die geweldige oude metalen wastobbes in antiekwinkels en rommelmarkten? Je kunt er vrijstaande watervallen van maken. Stapel ze gewoon op elkaar in een gelaagd ontwerp (gebruik alles wat je maar wilt om ze te ondersteunen, van metalen palen tot rotsen). Laat slangen lopen en maak een eenvoudige, op zichzelf staande waterval.

Upcycle een middelpunt voor je achtertuin

Afbeelding
Afbeelding

Alles wat water vasthoudt of er mooi uitziet, heeft potentieel als het gaat om zelf-geüpcyclede waterornamenten. Kijk nog eens goed naar uw afdankertjes voordat u ze weggooit of doneert; ze zijn misschien wel het nieuwe middelpunt van je achtertuin.

Aanbevolen: