Afstudeerliedjes van de middelbare school

Inhoudsopgave:

Afstudeerliedjes van de middelbare school
Afstudeerliedjes van de middelbare school
Anonim
aanvang
aanvang

Op de meeste scholen zijn afstudeerliedjes op de middelbare school een van de vele symbolen voor de hogere klassen, samen met zaken als klaskleuren, een klasbloem en een klascitaat. Een goed seniorenlied biedt een aandenken aan het jaar en brengt dierbare herinneringen naar boven wanneer het in de toekomst wordt gehoord, hoewel het deuntje vaak lang vóór het afstudeerjaar is opgenomen. Bij het kiezen van liedjes voor het afstuderen voor je middelbare school zijn er veel opties.

Ideeën voor seniorenafstudeerliedjes

De meeste afstudeerliedjes op de middelbare school concentreren zich op de thema's van het herinneren van de goede tijden, de belofte van de toekomst en opgroeien. Ze kunnen uit elk genre komen. Hieronder volgen enkele populaire songkeuzes.

Road Less Traveled door Lauren Alaina

Hoe ver ik ga door Alessia Cara

Geschiedenis door One Direction

Goed gevoel door Flo Rida

Good Riddance van Green Day

Hier is om nooit volwassen te worden door Avril Lavigne

Vandaag door Smashing Pumpkins

Jeugd door Troye Sivan

Bescheiden en vriendelijk door Tim McGraw

Het is tijd van Imagine Dragons

End of the Road van Boys II Men

See You Again van Wiz Khalifa, met Charlie Puth

Niet zoiets door John Mayer

Roar door Katy Perry

Bedankt dat je een vriend bent door Andrew Gold

Ik zal je herinneren door Sarah McLaughlin

Sterren tellen door OneRepublic

Ik hoop dat je danst door Lee Ann Womack

Vergeet je nooit door Zara Larsson en Mnek

Breakaway door Kelly Clarkson

Andere ideeën voor klasliedjes

Als je op zoek bent naar meer ideeën: deze nummers spreken allemaal over thema's als vrijheid, volwassen worden of verder gaan. Sommige zijn iconisch, en sommige zullen zeker jarenlang bovenaan de afspeellijsten staan.

eindexamens springen
eindexamens springen
  • De dans van Garth Brooks
  • Seasons of Love van huur
  • Vuurwerk door Katy Perry
  • Nu door Van Halen
  • We gaan samen van vet
  • We zijn jong voor de lol., met Janelle Monáe
  • Tot ziens door Carrie Underwood
  • Back Home door Andy Grammer
  • Avontuur van je leven door Coldplay
  • Wij zijn de kampioenen van Queen
  • Fly Like an Eagle van Steve Miller Band
  • The Edge of Glory van Lady Gaga
  • Ik ga verder door Rascal Flatts
  • Hoe ver we zijn gekomen met Matchbox 20
  • Stop niet met denken aan morgen door Fleetwood Mac
  • Gefeliciteerd door The Rolling Stones
  • Better Things door Dar Williams
  • Afstudeerdag van The Beach Boys
  • Afstudeerlied van Vitamin C
  • Stel je voor door John Lennon
  • In mijn leven van The Beatles
  • Voor het goede van de slechte
  • Onthoud mij alsjeblieft door Tim McGraw
  • De lange en bochtige weg van The Beatles
  • Ongeschreven door Natasha Bedingfield

Een afstudeerliedje voor de middelbare school kiezen

Middelbare schoolklassen spelen vaak afstudeerliedjes op seniorenevenementen zoals het schoolbal en de daadwerkelijke diploma-uitreiking, dus ze moeten worden gekozen met een gevarieerd publiek in gedachten. Nummers mogen geen ongepast taalgebruik of suggestieve teksten bevatten. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het soort muziek waar de studenten van genieten. Veel band-, orkest- en koordirigenten maken er een punt van om hun leerlingen het seniorenlied te laten spelen, dus misschien wilt u ook overwegen of er orkest- en koorarrangementen van potentiële liedjes beschikbaar zijn.

Als je je klaarmaakt om de beslissing te nemen over het afstudeerliedje van de middelbare school, overweeg dan de volgende stappen.

Laat leerlingen ideeën voor afstudeerliedjes nomineren

Verzamel ideeën/nominaties voor liedjes van leerlingen. Doe aankondigingen en vertel uw vrienden en klasgenoten dat dit hun kans is om hun mening te laten horen.

Beperk de keuzes voor stemmen

Laat klasfunctionarissen de ideeën beperken tot een redelijk aantal om op een stembiljet te presenteren. Vier tot zes nummers zouden ideaal zijn. De agenten kunnen bezuinigingen doorvoeren door alleen nummers te kiezen met meerdere nominaties en door nummers te elimineren die problemen kunnen opleveren, zoals een nummer met vulgaire teksten.

Stembiljetten afdrukken

Maak stembiljetten en druk deze af.

Liedjes afspelen voor studenten

Speel indien mogelijk, voordat u gaat stemmen, de liedjes voor de leerlingen of bied de kans om de songteksten te lezen. Sommige leerlingen kunnen zich laten verleiden door een goede titel zonder te beseffen waar het liedje werkelijk over gaat of hoe het klinkt, wat leidt tot een stemming voor een liedje dat ze niet echt leuk vinden.

Stem en tel stemmen

Vraag de ouderejaarsstudenten om op hun favoriete liedje te stemmen. Als de school het toestaat, is een klassenbrede vergadering de gemakkelijkste manier om te stemmen. Hierdoor wordt het grootste aantal senioren tegelijk bij elkaar gebracht en krijgen hopelijk meer studenten inspraak in de uiteindelijke beslissing. Stemmen kan ook plaatsvinden tijdens de huiskamer, lunchpauzes of voor en na school. Dit hele proces kan ook plaatsvinden naast het stemmen op andere klassensymbolen. Breid eenvoudigweg de nominatie- en stemrichtlijnen uit.

Als u niet stemt tijdens een vergadering, moet u mogelijk stappen ondernemen om te voorkomen dat de stembiljetten worden gevuld. Eén manier om dit te doen is door een klassenlijst te maken en de naam van elke leerling door te strepen als hij of zij een stembiljet krijgt. Tel de stemmen als het stemmen is voltooid.

Maak de winnaar bekend

Presenteer de resultaten aan de hogere klasse via een aankondiging en mogelijk op een prikbord of op een andere openbare vertoning.

Alternatieven voor stemmen

De populairste manier om een afstudeerliedje voor de middelbare school te kiezen, is door te stemmen. Sommige scholen laten de uiteindelijke beslissing ook over aan de hogere klassen, terwijl andere de muziekafdeling laten beslissen.

Het seniorenlied verbetert jarenlang afstudeerherinneringen

De juiste afstudeerliedjes op de middelbare school kunnen sfeer toevoegen aan de diploma-uitreiking en de hele ervaring betekenisvoller maken. Welke kant u ook opgaat, kies een liedje dat herinneringen oproept aan deze bijzondere tijd waarin de klasleden het de komende jaren zullen horen. Krijg nu wat tips over een ander belangrijk aspect van het afstudeerproces met enkele bio-voorbeelden van de middelbare school.

Aanbevolen: