Voordelen van ouderschapslessen op de middelbare school

Inhoudsopgave:

Voordelen van ouderschapslessen op de middelbare school
Voordelen van ouderschapslessen op de middelbare school
Anonim
Ouderschapslessen zijn een goede optie bij het kiezen van middelbare schoollessen.
Ouderschapslessen zijn een goede optie bij het kiezen van middelbare schoollessen.

Het is belangrijk om te begrijpen op welke manieren ouderschap een aanwinst kan zijn voor een middelbare schoolopleiding. Als je een middelbare scholier bent en erover denkt om ouderschapslessen te volgen, kun je er zeker van zijn dat het volgen van een paar lessen over ouderschap veel voordelen biedt.

Zeven voordelen van ouderschapslessen op de middelbare school

Tijdens een gesprek met het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden verklaarde congreslid Bob Filner dat ouderschapslessen op scholen toekomstig kindermisbruik kunnen helpen voorkomen, omdat ze toekomstige ouders helpen cruciale vaardigheden en inzicht in de ontwikkeling van kinderen te verwerven. Hieronder staan zeven voordelen voor middelbare scholieren die ouderschapslessen volgen.

Krijg inzicht in de verantwoordelijkheden van volwassenen

Hoewel het is ontworpen voor jonge mensen, brengt een ouderschapsles op de middelbare school grondig over waar ouders mee te maken krijgen bij het opvoeden van kinderen. Het volledige gewicht van hoe het is om 24 uur per dag, elke dag van de week verantwoordelijk te zijn voor een ander mens, is voor veel tieners moeilijk te bevatten. Geplande activiteiten en lessen kunnen echter licht werpen op dit aspect van het ouderschap. Deze lessen helpen tieners te beseffen wat je moet aankunnen om een capabele ouder te zijn.

Vind de moeilijkheden van tienerouderschap

De klas moet leerlingen ook informeren over de beperkingen die tienerouderschap oplegt aan iemands leven. Terwijl naar het bal gaan en andere schooldansen een vanzelfsprekendheid is voor veel tieners zonder kind, moet een jonge ouder jongleren met het vinden van een oppas, het betalen voor de oppas en hoe hij ervoor kan zorgen dat ze te allen tijde bereikbaar is in geval van nood.. Als ze een naschoolse baan heeft, moet ze mogelijk ook verlof aanvragen - en er is geen garantie dat ze de gevraagde tijd krijgt. Geen van de geneugten van de jeugd is eenvoudig als er eenmaal een kind is om voor te zorgen. Dat idee moet diepgaand worden uitgelegd.

Leer basisvaardigheden

Een van de meest praktische voordelen van ouderschapslessen is de grote verscheidenheid aan levensvaardigheden die ze studenten leren. Om een competente ouder te zijn, moeten de meeste tieners in relatief korte tijd veel vaardigheden leren, en de enorme hoeveelheid dingen die ze moeten begrijpen kan gemakkelijk overweldigend zijn. Door de vaardigheden stap voor stap in een klaslokaal door te nemen, worden deze noodzakelijke vaardigheden veel beter beheersbaar en kunnen alle leerlingen de vruchten plukken van deze nieuw geleerde vaardigheden, zelfs degenen die niet van plan zijn kinderen te krijgen.

Enkele van de meest memorabele vaardigheden die een tiener zou moeten leren in ouderschapslessen zijn:

  • Huishoudelijke vaardigheden zoals koken en schoonmaken die tieners later in hun leven zullen helpen
  • Groei en ontwikkeling van een kind, en leren omgaan met elke fase terwijl het kind groeit
  • Hoe u kinderbijslag en overheidssteun voor alleenstaande ouders kunt verkrijgen
  • Leren hoe je luiers moet verschonen, baby's en jonge kinderen moet wassen, en andere dingen die belangrijk zijn om te weten als ouder
  • Zelfbeheersing en focus beheersen om te voorkomen dat je je geduld verliest in de omgang met een veeleisend kind
  • Leren hoe je leuke projecten kunt doen waar kinderen plezier aan zullen beleven, zoals knutselen of bouwprojecten

Seksuele voorlichting en zwangerschapspreventie

Sommige scholen behandelen seksuele voorlichting en zwangerschapspreventie als onderdeel van de ouderschapslessen. Zelfs als dat niet het geval is, behandelen de meeste ouderschapslessen die voor middelbare scholieren worden aangeboden wel deze onderling samenhangende onderwerpen waarmee tieners worden geconfronteerd. Veel scholen benaderen dit onderwerp anders, afhankelijk van het doel van de klas, of de school een religieuze overtuiging heeft en of er toestemmingsformulieren zijn ondertekend door de ouders.

Deze lessen kunnen leerlingen een diepgaand begrip en een heel reëel begrip geven van waarom ze hun school moeten afmaken en een baan en financiële zekerheid moeten hebben voordat ze ouders worden. Ouders van tieners willen misschien dat ze tijdens hun middelbare schooltijd kinderopvanglessen volgen, zodat ze kunnen zien hoe moeilijk het is om ouder te zijn, vooral op jonge leeftijd. Dit kan helpen voorkomen dat ze met een ongewenste zwangerschap worden geconfronteerd. En als een leerling een vakgebied met kinderen wil betreden, zoals lesgeven of kindergeneeskunde, zal het volgen van ouderschapslessen op de middelbare school er goed uitzien bij sollicitaties op de universiteit.

Verbetering van de ouder-kindrelatie

Voor tieners die met onverwachte zwangerschappen te maken krijgen, kan een ouderschapscursus helpen een sterke start van de ouder-kindrelatie te bevorderen. Door goed voorbereid te zijn op het feit dat het krijgen van een baby niet alleen maar leuk is, zullen jonge ouders ook beter in staat zijn om te gaan met de grote verantwoordelijkheden die met een kind gepaard gaan. Het aanleren van de vaardigheden van tieners om met stressvolle momenten om te gaan, kan zelfs kindermishandeling en verwaarlozing helpen voorkomen.

Grotere empathie

Volgens het laatste onderzoek van de groep Parents Under Construction melden sommige leerlingen dat ze een groter vermogen tot empathie hebben na het volgen van ouderschapslessen. Dat zal alle studenten ten goede komen, zelfs degenen die ervoor kiezen om kindervrij te blijven, en het zal mogelijk de kwaliteit van hun relaties met anderen vergroten. Zoals gerapporteerd door Psychology Today, hebben we ook minder lijden en een betere veerkracht als we meer gevoelens van empathie kunnen ervaren. Empathie helpt mensen ook verbinding te maken en beter met conflicten om te gaan.

Voorkomen van uitval

Zwangerschap speelt een grote rol in de reden waarom mensen de middelbare school verlaten, dus het is veel waarschijnlijker dat tieners die al ouders zijn, de middelbare school verlaten. Wanneer scholen ondersteunende ouderschapslessen aanbieden voor tieners die al ouders zijn, kan dit hen helpen te leren hoe ze beter kunnen omgaan met de evenwichtsoefening van het tegelijkertijd ouder en leerling zijn. Hoewel de uitdagingen van die situatie niet mogen worden verhuld, moeten tieners een positieve, niet-oordelende en ondersteunende schoolomgeving hebben, en ouderschapslessen kunnen een belangrijk onderdeel van dat ondersteuningssysteem zijn.

Permanente educatie

Sommige scholen bieden mogelijk geen ouderschapsles aan tieners op de middelbare school; kleinere scholen die minder ruimte hebben voor keuzevakken kunnen ervoor kiezen om een taalles of extra geschiedenisles aan te bieden boven een ouderschapsles. Als jouw school geen ouderschapslessen aanbiedt, maar je er toch meer over wilt leren, zijn er honderden boeken over ouderschap beschikbaar voor tieners.

  • Nurtures: nieuw denken over kinderen door Po Bronson
  • Wat kun je verwachten in de peuterjaren door Hedi Murkoff
  • Ouderschap voor Dummies door Sandra Hardin Gookin
  • Zwangerschap voor Dummies door Joanne Stone, Keith Eddleman en Mary Duenwald

Het is gemakkelijk te accepteren dat het leren van kinderen over de ontberingen van het ouderschap een goede manier is om ongewenste zwangerschappen te helpen voorkomen. Naast het aanleren van waardevolle vaardigheden aan tieners die ze later in hun leven kunnen gebruiken, kunnen ouderschapslessen op middelbare scholen kinderen zelfs iets leren dat een leven redt; Reanimatie is vaak een onderdeel van het curriculum. De meeste scholen bieden een soort cursus ouderschap of gezinsplanning aan als onderdeel van hun curriculum.

Aanbevolen: