Voorbeelden van toespraakjes voor afstuderen op de middelbare school

Inhoudsopgave:

Voorbeelden van toespraakjes voor afstuderen op de middelbare school
Voorbeelden van toespraakjes voor afstuderen op de middelbare school
Anonim
Afgestudeerde studenten in academische regalia staan in de rij en luisteren naar spraak
Afgestudeerde studenten in academische regalia staan in de rij en luisteren naar spraak

Het schrijven van een toespraak voor een middelbare schooldiploma is een grote verantwoordelijkheid, en de taak kan een beetje intimiderend zijn. Met een paar tips en enkele voorbeelden van afstudeertoespraken om naar te kijken, kun je snel op weg zijn om zelf een zeer boeiende toespraak te schrijven.

Voorbeeldtoespraken voor afstuderen op de middelbare school

De volgende toespraken zijn voorbeelden die bedoeld zijn om je eigen creativiteit te stimuleren. U kunt erop klikken om ze te downloaden en voor eigen gebruik te bewerken. Als je de stijl of het sentiment van een bepaalde toespraak leuk vindt, bedenk dan hoe deze van toepassing is op je eigen middelbare schoolervaring, en gebruik dat als basis voor een originele toespraak van jezelf. Als u problemen ondervindt bij het downloaden, raadpleeg dan de gids voor probleemoplossing.

Voorbeeld één: hoe we deze jaren zullen meten

Het eerste voorbeeld is een toespraak waarin wordt verteld hoe de dingen in de middelbare schooljaren zijn veranderd.

Voorbeeld twee: de toekomst ligt in onze handen

Het tweede voorbeeld richt zich meer op wat de toekomst in petto heeft voor een afgestudeerde van de middelbare school.

Voorbeeld drie: een schuld van dankbaarheid

Het derde voorbeeld gaat over het bedanken en erkennen van degenen die iedereen hebben geholpen de middelbare school succesvol af te ronden.

Voorbeeld vier: inspirerende momenten voor het leven

Deze laatste voorbeeldtoespraak is een inspirerende afstudeertoespraak op de middelbare school waarin elke leerling wordt gevraagd terug te kijken op enkele momenten op de middelbare school die hen voor altijd zullen inspireren.

Voorbeeld van een humoristische afscheidsrede

De volgende video biedt een goed voorbeeld van een afstudeertoespraak die de afgestudeerden echt aanspreekt en tegelijkertijd humoristisch, passend en vermakelijk is. Als je een natuurlijke gave voor humor hebt, zal een grappige toespraak als deze herinnerd worden lang nadat andere herinneringen aan het afstuderen zijn begonnen te vervagen.

Tips voor het schrijven van een afstudeertoespraak

Of je nu een toespraak schrijft voor het afstuderen op de thuisschool, als afscheidsrede voor de klas, of een bedanktoespraak bij het afstuderen, er zijn een paar tips voor het schrijven van toespraken die je toespraak betekenisvol en gedenkwaardig kunnen maken.

Ken je publiek

Ook al zullen ouders, docenten en leden van de gemeenschap aanwezig zijn, de focus van je toespraak moet op je klasgenoten liggen. Praat met ze!

Grijp hun aandacht

Een goede toespraak trekt de aandacht van het publiek en laat die aandacht nooit meer los. Begin met een aandachttrekkende vraag, of maak een krachtige uitspraak die nieuwsgierigheid opwekt over waar de toespraak naartoe gaat. Wees niet bang om humor in je toespraak te gebruiken. Het is ook handig om een thema voor de toespraak te hebben.

Vertel verhalen

Lees niet alleen je toespraak. Vertel uw toespraak door emotionele verhalen af te wisselen die de harten raken of positieve acties voor de toekomst inspireren. Misschien wil je zelfs een origineel gedicht toevoegen om je gevoelens te helpen uiten.

Inclusief iedereen

Praat niet alleen met academische presteerders, sportsterren of het populaire publiek. Je onderwerp moet alles omvattend zijn voor je afstudeerklas.

Houd het kort, maar niet te kort

Weten hoe lang een afstudeertoespraak op de middelbare school moet duren, is belangrijk voordat je begint met schrijven. Toespraken van studenten bij diploma-uitreikingen op de middelbare school duren over het algemeen tussen de vijf en tien minuten, maar dichter bij de vijf is ideaal.

Eindig met een gedenkwaardig bericht

Afstudeertoespraken op middelbare scholen door studenten en speciale gasten eindigen vaak met een gedenkwaardige en bruikbare zin die het publiek aanmoedigt om iets geweldigs te doen. Het is gebruikelijk om je afstudeertoespraak af te sluiten met 'Dank je wel', wat je kunt doen na je gedenkwaardige oneliner.

Verlies uw welkom niet

Een werkelijk geweldige toespraak bij het begin wordt genoten, niet alleen maar doorstaan. Denk serieus na over uw toespraak, zeg iets zinnigs en blijf bij uw onderwerp, zodat uw boodschap niet verloren gaat. Praat vooral niet te lang. Bedenk dat iedereen zijn diploma wil ontvangen, zijn petten en jassen wil afdoen en door wil gaan met het vieren.

Aanbevolen: