Het liefdadigheidswerk van Terrell Owens

Inhoudsopgave:

Het liefdadigheidswerk van Terrell Owens
Het liefdadigheidswerk van Terrell Owens
Anonim
Terrell Owens woont de 81 Cares Bowl bij
Terrell Owens woont de 81 Cares Bowl bij

Terrell Owens liefdadigheidswerk heeft zijn sterrendom buiten het voetbalveld gebracht en in de harten van veel families gebracht. Zijn uitgebreide werk en toewijding helpen de wereld een betere plek te maken.

Wie is Terrell Owens?

Terrell Owens werd in 1973 in Alabama geboren en kwam voor het eerst in de nationale schijnwerpers als brede ontvanger voor de San Francisco 49ers. Hij stond ook onder contract bij de Philadelphia Eagles, Dallas Cowboys en Buffalo Bills. Ondanks zijn uitgebreide en vaak kleurrijke voetbalcarrière heeft Terrell Owens ook veel tijd besteed aan het helpen van anderen. Hij startte namelijk zijn eigen liefdadigheidsinstelling genaamd de Catch a Dream Foundation, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het helpen van kansarme gezinnen met kinderen.

Vang een droom

De Catch a Dream Foundation heeft als voortdurend doel om te voorzien in de basisbehoeften van gezinnen met lage inkomens, door kinderen te voorzien van de eenvoudige dingen die ze nodig hebben om zich te concentreren op de belangrijkere aspecten van het leven: onderwijs, een sterk gezin en veiligheid. Samen met hun partners en sponsors heeft de Catch a Dream Foundation geholpen om veel gezinnen van voedsel, onderdak en andere middelen te voorzien.

In december 2008 stond het liefdadigheidswerk van Terrell Owens centraal tijdens het tweede jaarlijkse liefdadigheidsevenement voor beroemdheden, dat werd gesponsord door vele opmerkelijke bedrijven en bekende gezichten. Dit evenement, ook wel bekend als het 'December to Remember'-evenement, fungeerde tevens als verjaardagsfeestje voor de voetbalster en de avond bracht geld in voor 81 gezinnen in nood.

Sponsors inbegrepen:

  • Dr Pepper Snapple Group
  • JC Penny
  • Grijze Gans
  • Albertsons
  • Baby Phat
  • Wachovia Bank
  • Michael Jordan
  • Kobe Bryant
  • Lebron James

Het liefdadigheidswerk van Terrell Owens wordt voortgezet

Buiten Catch a Dream werkt Owens hard om de levens van anderen op verschillende manieren te verbeteren.

Alzheimer bewustzijn

Owens' bewustmakingswerk over de ziekte van Alzheimer begon toen in 1996 bij zijn grootmoeder de diagnose van de ziekte werd gesteld. Evenementen zoals zijn Speakeasy Soiree uit 2011 en de Longest Day uit 2013 vergroten het bewustzijn over de ziekte en de fondsen die worden gedoneerd aan het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

Voedselbank van WNY

In september 2009 hielp hij bij de lancering van een grootschalige fondsenwervingscampagne ten behoeve van de Voedselbank van West-New York. Met de naam '81 Tackles Hunger' heeft Terrell Owens veel spraakmakende promotie gemaakt voor deze prominente voedselbank die sinds 1979 hongerige gezinnen helpt.

81 Zorgen

Voortbordurend op zijn trend om een goed doel te vieren op zijn verjaardagsfeestjes, organiseerde Owens in 2010 de 81 Cares Celebrity Bowl. Het evenement kwam ten goede aan de Greater Cincinnati Foundation om lokale gezinnen in nood te helpen aan voedsel voor de feestdagen. GQ sponsorde het evenement, waar ook andere beroemde gasten bij betrokken waren, zoals Chad Ochocinco en Adrienne Bailon.

Reality-tv voor het goede doel

In 2015 verscheen Owens in The Celebrity Apprentice om geld in te zamelen voor de Boys & Girls Clubs of America. In 2017 schreef hij zich in voor MTV's The Challenge: Champs vs. Stars om te strijden en geld in te zamelen voor de KY Cares Foundation, een Canadese liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor kankeronderzoek en om kansarme kinderen te helpen verder te kijken dan hun opvoeding. Owens verliet uiteindelijk de show om een fysieke woordenwisseling te voorkomen.

Zijn motivatie

Terwijl Terrell Owens niet in volledige armoede opgroeide, beleefde hij een bescheiden begin in Alabama, waar hij zag hoe zijn moeder dubbele diensten werkte om het gezin als alleenstaande ouder te helpen onderhouden. Toen hij zag hoe hard ze werkte om hun hoofd boven water te houden, raakte hij als volwassene geïnspireerd om waar hij maar kon een verschil te maken.

Erkenning

Voor deze gebieden van non-profitwerk heeft Terrell Owens, samen met vele andere, een aantal prijzen en onderscheidingen ontvangen. In maart 2009 woonde hij het zesde jaarlijkse Nationale Alzheimergala in Washington DC bij om de Young Champions Award te ontvangen.

Werken buiten het veld

Van slopende ziekten die ouderen treffen tot het verbeteren van de levens van Amerika's jongste burgers: Owens heeft echt naam gemaakt als filantroop. Hij blijft hard werken aan verschillende liefdadigheidsactiviteiten, waardoor zijn leven buiten zijn voetbalcarrière veel zin krijgt.

Aanbevolen: