Het belang van het besparen van elektriciteit begrijpen

Inhoudsopgave:

Het belang van het besparen van elektriciteit begrijpen
Het belang van het besparen van elektriciteit begrijpen
Anonim
Transformatoren van elektriciteitscentrales
Transformatoren van elektriciteitscentrales

Terwijl je zoekt naar manieren om het energieverbruik in je huis te verlagen, vraag je je misschien af: "Waarom is het belangrijk om elektriciteit te besparen?" Naast dat u elke maand geld bespaart op uw energierekening, zijn er verschillende redenen waarom het besparen van elektriciteit een goed idee is.

Wat het betekent om elektriciteit te besparen

Het idee om elektriciteit te besparen betekent dat je deze alleen moet gebruiken als dat nodig is en dat je verspilling ervan moet vermijden. Hoewel u misschien niet veel impact op uw dagelijks leven zult merken als u dit soort veranderingen doorvoert, zal de impact van uw acties op het milieu veel groter zijn.

Waarom is het belangrijk om elektriciteit te besparen?

Een van de grootste drijfveren voor het besparen van elektriciteit in uw huis is de totale besparing op de energierekening aan het eind van het jaar. Er zijn nog meer redenen waarom het besparen van elektriciteit belangrijk is, afgezien van de impact op uw portemonnee.

Minder gebruik van fossiele brandstoffen

Elektriciteit verkregen uit zonne- of windenergie betekent minder gebruik van fossiele brandstoffen. De meeste elektriciteit die in huizen wordt gebruikt, is afkomstig van de verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie of steenkool. Deze brandstoffen zijn nodig om de turbines die elektriciteit produceren aan te drijven. Deze hulpbronnen zijn niet onbeperkt of hernieuwbaar; hoe sneller ze worden gebruikt en hoe meer elektriciteit wordt verbruikt, hoe sneller ze uitgeput zullen zijn

Minder vervuiling

Bij het verbranden van fossiele brandstoffen voor de productie van elektriciteit komen enorme hoeveelheden vervuiling in de atmosfeer vrij. Een andere schade aan het ecosysteem wordt waargenomen in de oceanen en de bodem wanneer er een olieramp plaatsvindt. Deze ecologische bedreigingen versterken waarom het zo belangrijk is om elektriciteit te besparen.

Habitats redden voor planten en dieren

Wanneer de negatieve en schadelijke bijwerkingen van elektriciteitsverbruik worden geëlimineerd, zijn er positieve resultaten. Zo worden de leefgebieden voor planten en dieren gered. Dit is vooral belangrijk omdat de vervuiling wordt veroorzaakt door elektriciteit.

Bescherm dieren en zeedieren

Het verminderen van de hoeveelheid water-, lucht- en bodemverontreiniging betekent een vermindering van het verlies aan levens van dieren en zeedieren. Door de behoefte aan fossiele brandstoffen en kernenergie te verminderen, worden de schadelijke bijwerkingen die deze veroorzaken aanzienlijk verminderd.

Veilig drinkwater

Als de verontreinigende stoffen die ontstaan door het gebruik van elektriciteit worden verminderd, zijn er minder bedreigingen voor andere hulpbronnen. Hieronder vallen ook de verontreinigende stoffen die in het grondwater en de drinkwatervoorziening terechtkomen.

Minder broeikasgassen

Zure regen, roet, koolstofdioxide en giftige gassen zijn slechts enkele van de manieren waarop elektriciteitsproductie het milieu vergiftigt. Zelfs het delven van steenkool die verbrand moet worden, is schadelijk voor het ecosysteem.

Minder kans op radioactieve vervuiling

Als alternatief voor het verbranden van fossiele brandstoffen is er veel nagedacht en moeite gestoken in het bouwen van kernreactoren. Kernenergie wordt geproduceerd door onstabiele uraniumatomen te splitsen in een proces dat bekend staat als splijting.

Afbeelding van radioactief materiaal in een vat dat in de oceanen wordt gedumpt
Afbeelding van radioactief materiaal in een vat dat in de oceanen wordt gedumpt

Radioactief afval

Dit proces produceert zowel enorme hoeveelheden warmte, die op zijn beurt elektriciteit produceren, als een enorme hoeveelheid radioactieve afvalproducten. Door elektriciteit te besparen en de vraag naar energiecentrales niet zo groot te maken, wordt de behoefte aan meer kerncentrales kleiner.

Opruiming van kernafval

Het afval van kerncentrales ondervond in het verleden vaak problemen door de manier waarop het werd verwijderd, wat leidde tot een potentieel dodelijk vervuilingsprobleem. Volgens Forbes zijn er 21 actieve opslaglocaties voor standaard kernafval in de Verenigde Staten.

  • Er zijn in totaal 59 sites die niet langer worden gebruikt voor opslag, maar die worden gemonitord en onderhouden.
  • Al deze sites worden als tijdelijk beschouwd totdat er een permanente opslaglocatie kan worden gecreëerd.
  • De meeste kerncentrales slaan de verbruikte kernbrandstof (SNF) ter plaatse op.

Elektriciteitscentrales en CO2-uitstoot

De EIA (Energy Information Administration) stelt dat elektriciteitscentrales de grootste veroorzaker van CO2-uitstoot zijn. In feite stelt de EIA dat 33% van de Amerikaanse CO2-uitstoot die verband houdt met de energieproductie wordt veroorzaakt door energiecentrales.

Elektriciteitscentrales en verontreinigend afval

Veel energiecentrales produceren verontreinigende stoffen als afvalproduct. Kolencentrales slaan slibas op, een combinatie van steenkoolas en water. Dit gevaarlijke materiaal wordt opgeslagen in vijvers die zijn ontworpen als retentiebassins. Deze kunnen echter barsten of onder water komen te staan tijdens natuurlijke rampzalige overstromingen, waardoor het materiaal in rivieren en beken terechtkomt.

Elektriciteit in huis besparen

Er zijn veel manieren waarop u thuis elektriciteit kunt besparen. Door een paar eenvoudige dingen toe te voegen, kunt u nieuwe manieren ontdekken om uw elektriciteitsrekening elke maand te verlagen.

  • Doe het licht uit als je een kamer verlaat.
  • Gebruik lampen met een lager wattage indien mogelijk of 3-voudig om de intensiteit van het licht aan te passen.
  • Vervangende ramen die energiezuinig zijn, kunnen uw maandelijkse elektriciteitsrekening voor verwarmings- en koelsystemen verlagen.
  • Je kunt de elektriciteitsbehoefte voor het laten draaien van een droger verminderen door bij elke lading kleding een droge plug in de droger te plaatsen.
  • Verminder de elektriciteit om airconditioners te laten werken door de rotatie te veranderen. Tegen de klok in duwt koele lucht naar beneden en trekt warme lucht naar boven.
  • Elimineer fantoomenergie, maar schakel apparatuur uit wanneer deze niet wordt gebruikt en ontkoppel opladers die niet in gebruik zijn.

Begrijpen waarom het belangrijk is om elektriciteit te besparen

Door de tijd te nemen om na te denken over de vraag: "Waarom is het belangrijk om elektriciteit te besparen?" Het kan zijn dat u gemotiveerder bent om uw steentje bij te dragen. Het besparen van energie komt zowel u als het milieu ten goede; begin vandaag nog met het besparen van elektriciteit in uw huis en profiteer daar nog vele jaren van.

Aanbevolen: