Moet je de schaal laten zitten als je garnalen grilt?

Inhoudsopgave:

Moet je de schaal laten zitten als je garnalen grilt?
Moet je de schaal laten zitten als je garnalen grilt?
Anonim
garnalen op de grill
garnalen op de grill

Een veelgestelde vraag onder degenen die graag grillen is: moet je de schaal erop laten zitten als je garnalen grilt? Het antwoord op deze vraag varieert afhankelijk van het recept en de kok.

Moet je de schaal laten zitten als je garnalen grilt?

Als je de garnalen op een eenvoudige manier kookt, zonder marinade of kruiden, kun je het vochtige vlees binnenin beschermen door de schaal eraan te laten zitten. Hierdoor kunt u de garnalen op een manier bereiden die u kunt pellen en eten, en voor velen is dit de beste manier om garnalen te koken. Het koken van de garnalen in de schaal kan de garnalensmaak intensiveren - dus als je op zoek bent naar een sterke garnalensmaak met vochtige en malse zeevruchten, dan is het antwoord op de vraag "moet je de schaal laten zitten als je garnalen grilt" een volmondig ja.

Wanneer is het oké om garnalen zonder schaal te grillen?

Er zijn een aantal momenten waarop het prima is om garnalen te grillen zonder dat de schelpen er nog aan zitten.

  • Als je een rokerige smaak wilt geven, verwijder dan de schelpen en gebruik een houtskoolgrill of een gasgrill met houtsnippers. De schaal blokkeert en absorbeert in dit geval de rook, dus je kunt deze het beste verwijderen.
  • Als je de garnalen marineert, hoef je ze niet te koken met de schelpen er nog aan. De schelpen kunnen voorkomen dat de marinade in het garnalenvlees trekt. Niet alleen dat, maar de marinade voegt vocht toe aan deze delicate zeevruchten, waardoor de kans kleiner is dat ze uitdrogen.

Andere tips

Naast het bepalen of je de schaal moet laten zitten bij het grillen van garnalen, volgen hier nog een paar tips voor het grillen van heerlijke garnalen.

  • Laat het niet te gaar worden. Het te gaar koken van delicate schaaldieren resulteert altijd in droog, taai vlees. Dat wil niemand. De garnaal is gaar als het vlees van helder naar ondoorzichtig verandert en de buitenkant een roze tint krijgt.
  • Gebruik spiesjes of een grillmand om te voorkomen dat de garnalen door het rooster glijden.
  • Schelpdieren nemen de smaak snel op, dus het is niet nodig om de garnalen langer dan 30 minuten te marineren voordat je ze op de grill gooit.
  • Als je een marinade gebruikt die een zuur bevat, zoals citroensap of azijn, zullen deze zuren de garnalen gedeeltelijk "koken". Houd de kooktijden van op deze manier gemarineerde garnalen nauwlettend in de gaten om er zeker van te zijn dat garnalen niet taai of te gaar worden.

Conclusie

Moet je de schaal laten zitten als je garnalen grilt? Uiteindelijk is het antwoord geheel aan jou.

Aanbevolen: