10 geniale manieren om uw auto zo goed als nieuw te laten ruiken

Inhoudsopgave:

10 geniale manieren om uw auto zo goed als nieuw te laten ruiken
10 geniale manieren om uw auto zo goed als nieuw te laten ruiken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het is drie weken geleden, je hebt de matten eruit gehaald en gestofzuigd, en je kunt de geur nog steeds niet vinden. We kennen het allemaal wel eens: je huilt tegen iedereen die maar wil luisteren en zegt dat niets wat je doet je auto lekker laat ruiken. Omdat we zoveel tijd in onze auto's doorbrengen, willen we dat ze heerlijk ruiken (en indien mogelijk) dat de geur van een nieuwe auto lang blijft hangen nadat we hem hebben gekocht. Wees niet bang, we hebben een aantal geweldige doe-het-zelf-ideeën om je auto fris te laten ruiken.

Koffie doet echt wonderen

Afbeelding
Afbeelding

Er is een reden dat mensen koffiebonen gebruiken om hun zintuigen te zuiveren aan de parfumbalie. De oh zo aangename geur van koffie helpt de neus te zuiveren van sterke aromaten. Het kan ook eventuele aanhoudende geuren in uw vuile pick-up uitschakelen. Gooi gewoon een paar kopjes koffiebonen in een oude sok, knoop hem vast en gooi hem onder je stoel. Na een paar dagen zou je niets anders meer moeten ruiken dan de verslavende aroma's van een goede oude kop koffie.

Strooi een beetje zuiveringszout en zuig het op

Afbeelding
Afbeelding

Zuiveringszout is echt het 8ewonder van de natuurlijke schoonmaakwereld. Is er iets wat het niet kan helpen schoonmaken? Wilt u hardnekkige geuren (zoals braaksel) in uw auto verwijderen, maar heeft u geen tijd voor een grondige reiniging? Neem een doos zuiveringszout en giet het op je matten en stoelen. Laat het een nacht staan en stofzuig het 's ochtends. Als de geuren aanhouden, laat dan een geopende doos nog een paar dagen in de zak van het bestuurdersportier staan.

Volg het advies van Johnny Appleseed

Afbeelding
Afbeelding

Ongelooflijk, appels zijn niet alleen goed om te eten! Ze zijn ook goed in het absorberen van geuren. Je kunt dus een paar appels in stukjes snijden en ze een paar uur op een bord in je auto leggen. De geuren zouden moeten beginnen te verdwijnen. Je kunt deze stap zo vaak herhalen als je wilt, of er preventief een paar plakjes in gooien.

Breng de droogvellen naar een nieuwe locatie

Afbeelding
Afbeelding

Als je je boodschappen uitpakt, hoef je nooit te raden in welke tas de droogvellen zitten, want je hoeft alleen maar je neus te gebruiken. Deze dingen bevatten een geurige punch in een klein velletje, en ze zullen net zo goed werken als in de was om geurtjes in je auto te bestrijden. Laat een of twee drogerdoekjes een nacht in uw vloerplanken liggen en kijk of uw auto een nieuwe start heeft gemaakt.

Voeg een watje toe gevuld met essentiële oliën

Afbeelding
Afbeelding

In de afgelopen twintig jaar hebben essentiële oliën veel populariteit gekregen. Hoewel er veel discussie bestaat over hun gezondheidseigenschappen, lijdt het geen twijfel dat ze een kamer kunnen helpen vullen met heerlijke geuren. Overwin de harde geuren in je auto door een wattenbolletje te drenken met een paar druppels etherische olie en dit op een bord of in een zakje te laten liggen.

Wees voorzichtig met het gebruik van etherische oliën in uw auto als u weet dat u dieren gaat vervoeren, aangezien veel daarvan gevaarlijk zijn voor huisdieren.

Ga ouderwets met een potpourri-tas

Afbeelding
Afbeelding

Als je je vandaag echt op één lijn voelt met je voorouders, kun je je met deze potpourri-truc laten inspireren door hun oude thuistradities. Potpourri is een mengsel van gedroogde bloemen en kruiden die je in een zakje of kom doet om heerlijke geuren aan een kamer toe te voegen. Hetzelfde kan voor uw auto gelden. Doe wat kruidnagels, kaneelstokjes, gedroogde sinaasappelschijfjes, rozenblaadjes en dergelijke in een netzak en laat deze een paar dagen in je auto liggen.

Verbrand een wierookstokje voordat je gaat rijden

Afbeelding
Afbeelding

Als je een snelle oplossing wilt voor je minder dan perfect ruikende auto, laat dan een of twee wierookstokjes in je auto achter. Ze hebben niet alleen van zichzelf een sterk aroma, maar (met de ramen gebarsten) kun je er een aansteken en een minuut of twee laten branden voordat je de auto start. De nieuwe geur zou de hele autorit moeten aanhouden. En ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan geweldige geuren.

Reinig onze ventilatieopening

Afbeelding
Afbeelding

Als je een aanhoudende geur hebt, wil je deze bij de bron aanpakken. Bij de meeste auto's kan dit komen door een verstopte ventilatieopening die geuren niet meer zo goed kan filteren als vroeger. Het repareren ervan betekent niet alleen dat u de ventilatieopeningen aan de buitenkant moet afvegen, maar eerder dat u de ventilatieopening moet stofzuigen en dat u perslucht naar binnen moet spuiten om eventueel vuil los te maken. Als al het andere niet lukt, vervang dan uw luchtfilter.

Bevorder de geur van nieuwe auto's met Ozium

Afbeelding
Afbeelding

Sinds de jaren veertig gebruiken mensen Ozium om hun auto te ontgeuren. Volgens de website van Car and Driver gebruiken dealers Ozium om de geur van frisse nieuwe auto's terug te brengen bij het detailleren van hun wagenpark. Spuit eenvoudig een ruime hoeveelheid in uw auto en sluit de deuren gedurende ongeveer 15-30 minuten. Dit zou de Ozium voldoende tijd moeten geven om de geurveroorzakende deeltjes te bestrijden.

Reinig en conditioneer uw leer voor een nieuwe autogeur

Afbeelding
Afbeelding

Als je een auto hebt met een echt leren interieur, dan kun je die nieuwe leergeur terugbrengen door je leren stoelen goed te verzorgen. Voordat ze dat knetterpunt bereiken waar geen terugkeer meer mogelijk is, moet u wat leerreiniger en -conditioner kopen en dit in uw bekleding verwerken. Vaak hebben deze een kunstmatige 'leer'-geur die dat iconische aromaprofiel helpt oproepen.

Zeg voorgoed vaarwel tegen luchtverfrissers

Afbeelding
Afbeelding

We weten allemaal dat het schoonhouden van onze auto's de ideale manier is om te voorkomen dat er scherpe geuren in het interieur blijven hangen. Maar als we eerlijk tegen onszelf zijn, weten we dat we pas met de geuren te maken krijgen als ze beginnen op te duiken. Dus ga die ongewenste dampen te lijf met een van deze doe-het-zelf autoverfrisser-ideeën, en je zult een auto hebben die zo lekker ruikt dat je er niet meer uit wilt.

Aanbevolen: