Bevroren rauwe garnalen bereiden

Inhoudsopgave:

Bevroren rauwe garnalen bereiden
Bevroren rauwe garnalen bereiden
Anonim
rauwe garnalen
rauwe garnalen

Bevroren rauwe garnalen kunnen eenvoudig te bereiden zijn als je de juiste technieken kent. Garnalen bevatten weinig verzadigd vet en calorieën, veel eiwitten en zijn rijk aan smaak. Ze zijn ook veelzijdig en kunnen na het koken in een grote verscheidenheid aan recepten worden gebruikt, van scampi's met garnalen tot gebakken rijst met garnalen.

Kooktechnieken voor bevroren rauwe garnalen

Rauwe garnalen zijn vochtiger en smaakvoller, omdat de schelpen het vlees beschermen tijdens het invriezen. Populaire kooktechnieken voor bevroren rauwe garnalen zijn onder meer:

Stroperij

In veel gevallen is stropen een betere methode om garnalen te koken dan koken. Volledig koken is te moeilijk voor deze delicate zeevruchten; de temperatuur is te hoog en het is gemakkelijk om ze te gaar te maken. In plaats daarvan is stropen zachter. Voeg warme of koude gepocheerde garnalen toe aan een groene salade voor een gezond gerecht.

Probeer deze methode voor het stropen van garnalen:

  1. Plaats ontdooide en schoongemaakte garnalen in een sudderende vloeistof, zoals water of een saus. Indien gewenst kunt u de schelpen aan de garnalen laten zitten.
  2. De vloeistof moet bijna kookpunt hebben, maar mag niet borrelen.
  3. Laat de garnalen 3 tot 5 minuten sudderen, of totdat ze net roze zijn geworden en de staarten zijn gekruld.
  4. Als u in water kookt, giet u het af en spoelt u het af met koud water om het kookproces te stoppen. Als u in een saus kookt, voeg ze dan aan het einde van de kooktijd van de saus toe, zodat ze niet te gaar worden.

Sauteren

Knoflook garnaal
Knoflook garnaal

Sauteren is snel koken in een beetje hete olie of boter. Voeg wat smaak toe aan je sauteerma altijd door het volgende recept te proberen.

Gesauteerde knoflookgarnalen: Ingrediënten

  • 6 eetlepels boter
  • 2 pond grote, rauwe garnalen (ontdooid, gepeld en ontdaan)
  • 4 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/3 kopje verse gehakte verse peterselie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1/4 theelepel zout

Instructies

  1. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur gedurende 45 seconden.
  2. Voeg de garnalen en knoflook toe en bak tot de garnalen roze beginnen te worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  3. Zet het vuur lager en voeg de peterselie, het citroensap en het zout toe.
  4. Roer goed zodat de garnalen bedekt zijn.
  5. Haal de pan van het vuur, doe de garnalen op een schaal en serveer onmiddellijk.

Grillen

Garnalen spiesjes
Garnalen spiesjes

Grillen is een snelle en smakelijke manier om garnalen te koken. Voeg een beetje kruiden toe en je hebt een snel en smaakvol hoofdgerecht.

Gegrilde garnalen op spiesjes: ingrediënten

  • 12 ontdooide, rauwe garnalen (schoongemaakt, gepeld en ontdaan)
  • 1 verse citroen, in partjes gesneden
  • 1/4 kop olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel versgemalen peper
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • Houten spiesjes

Instructies

  1. Laat houten spiesen 20 minuten in water weken om te voorkomen dat ze verbranden tijdens het grillen.
  2. Rijg de spies door beide uiteinden van elke garnaal om hem op zijn plaats te houden en om te voorkomen dat de garnalen gaan draaien tijdens het grillen. Je kunt de staarten aan de garnalen laten zitten.
  3. Bestrijk elk spiesje garnalen met olijfolie en bestrooi met zout, zwarte peper en cayennepeper.
  4. Gebruik een middelhoog vuur en grill de garnalen gedurende 6 minuten of tot de garnalen roze kleuren.
  5. Haal van het vuur en pers verse citroen over de bovenkant.

Frituren

Gefrituurde garnalen zijn populair bij kinderen en zijn gemakkelijk te bereiden. Om gefrituurde garnalen te bereiden:

  1. Wel de schoongemaakte, ontdaande en ontdooide garnalen in een beslag of een zetmeel, zoals kokosmeel of bloem voor alle doeleinden.
  2. Verhit een halve centimeter olie in een koekenpan tot deze heet is.
  3. Doe de garnalen in de koekenpan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  4. Verwijderen en laten uitlekken op papieren handdoeken.

Als je het frituren van garnalen met een basisbeslag of droge coating onder de knie hebt, probeer dan eens kokosgarnalen of tempurabeslag voor garnalen te maken.

Roerbakken

Om te roerbakken doe je de ongehavende garnalen in een hete koekenpan of wok met een beetje olie. Roer voortdurend gedurende 1 tot 2 minuten, tot ze roze zijn, en haal van het vuur. Meng met groenten en bruine rijst voor een snel en gemakkelijk diner.

Rauwe garnalen kopen en bereiden

Niet alle bevroren garnalen zijn rauw. Sommige fabrikanten koken voor het gemak bevroren garnalen voor. Deze worden meestal geschild en hebben tijdens het invriesproces mogelijk wat van hun smaak en vocht verloren. Ze worden snel te gaar, waardoor ze taai worden. Door rauwe, ingevroren garnalen te kopen, heeft u controle over het kookproces. Rauwe garnalen zijn vaak grijs gekleurd en kunnen al dan niet gepeld en ontdaan zijn; gekookte garnalen hebben meestal een lichtroze tint. Eenmaal bevroren kan het echter moeilijker zijn om het alleen op uiterlijk te onderscheiden. Controleer het etiket op de zak voordat u koopt, om er zeker van te zijn dat u rauwe, ingevroren garnalen krijgt.

Ontdooien

Ontdooi de bevroren garnalen een nacht in een afgedekte kom in het koudste deel van de koelkast. Om sneller te ontdooien, laat je ze onder koud water lopen totdat ze soepel worden.

Ontdooi nooit in warm of heet water of in de magnetron, omdat hierdoor het kookproces begint. Ontdooi garnalen nooit op kamertemperatuur, omdat dit een gevaar voor de voedselveiligheid vormt.

Reiniging

Spoel alle garnalen na het ontdooien grondig af in koud water. De meningen lopen uiteen over de vraag of je garnalen voor of na het koken moet pellen en verwijderen, of helemaal niet. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als je ze liever geschild en zonder darmen hebt, is de taak eenvoudig.

Garnaal pellen

  1. Bekleed de gootsteen met krantenpapier om de schelpen eventueel later voor de visbouillon te bewaren.
  2. Houd vast met de onderkant naar boven. Knijp de benen eraf.
  3. Plaats uw duimen aan weerszijden van de schaal en trek de schaal uit elkaar naar de bovenzijde. De schaal moet gemakkelijk loskomen.
  4. Trek de staart eraf, indien gewenst.
  5. Grondig spoelen met koud water om er zeker van te zijn dat alle schaal is verwijderd.

Hoe garnalen te ontvetten

De ader is eigenlijk het spijsverteringskanaal. Het is een donkere lijn langs de bovenkant van de garnaal, van kop tot staart. Hoewel het niet strikt noodzakelijk is om het te verwijderen, vinden sommige mensen de ader onsmakelijk, vooral bij grote garnalen. Om de ader te verwijderen:

  1. Neem een scherp mes en snijd langs de achterkant naast de ader.
  2. Gebruik je vingers of een bot mes om de ader uit te scheppen.
  3. Dit doen onder koud stromend water helpt bij het verwijderen.
  4. Bij grote garnalen kun je de ader er in één stuk uittrekken.
  5. Spoelen onder koud water.

Vlindergarnalen

Sommige recepten vragen om vlindergarnalen, of opengesneden garnalen. Om te vlinderen, verwijder de staart niet. Snijd na het pellen de onderkant diep in, van kop tot staart, bijna helemaal door. Verspreid en plat.

Basismethoden voor het bereiden van garnalen voor snelle ma altijden

Als je de basismethoden leert voor het koken van bevroren rauwe garnalen, kun je een heerlijke en snelle ma altijd nuttigen met eenvoudige ingrediënten die al in de voorraadkast staan. Begin met een eenvoudige garnalencocktail en ga verder met meer ingewikkelde recepten zoals garnalenbisque. Er zijn onbeperkte variaties in garnalenrecepten, voor ieder wat wils en die iedereen in uw gezin zal aanspreken.

Aanbevolen: