Hoeveel dagen heb je om een nieuwe auto in te leveren?

Inhoudsopgave:

Hoeveel dagen heb je om een nieuwe auto in te leveren?
Hoeveel dagen heb je om een nieuwe auto in te leveren?
Anonim
Paar dat een auto probeert terug te brengen
Paar dat een auto probeert terug te brengen

Als u net een nieuwe auto heeft gekocht en twijfelt, of als u zich zorgen maakt over de verplichtingen die bij zo'n grote investering horen, is het normaal dat u zich afvraagt hoe lang u de auto moet inleveren. Helaas voor kopers die van gedachten zijn veranderd, zijn dealers niet verplicht om nieuwe auto's te retourneren, tenzij het voertuig defect is.

Geen recht van de Federal Trade Commission om te annuleren

Veel consumenten zijn van mening dat de Federal Trade Commission autokopers beschermt met een driedaagse 'Right to Cancel'-wet. Het is belangrijk dat autokopers begrijpen dat deze wet niet van toepassing is op nieuwe autotransacties. Deze wet is alleen van toepassing op consumentenaankopen bij huis-aan-huisverkopers of op een andere locatie dan de vestigingsplaats van de verkoper.

Geen federaal of staatsrecht om wetten in te trekken

Er is geen federale wet die voorschrijft dat kopers een nieuw voertuig mogen inleveren. Een autoaankoop is definitief zodra de koper het contract tekent en de auto in bezit neemt. Bovendien hebt u geen door de staat opgelegd recht om uw contract te ontbinden of een auto terug te geven aan de verkoper vanwege spijt van de koper.

Optie voor contractannulering in Californië alleen voor gebruikte auto's

De staat Californië vereist dat dealers kopers van gebruikte auto's een optie voor contractannulering bieden. Deze bedenktijd van twee dagen geldt echter niet voor nieuwe voertuigen.

Een defecte auto inleveren volgens de Lemon-wetten

Citroenwetten zijn niet hetzelfde als spijt van de koper of het recht om wetten te herroepen. Citroenwetten variëren van staat tot staat, en het kantoor van de procureur-generaal van elke staat bepa alt hoe deze citroenwetten worden gehandhaafd. Een citroenwet is alleen van toepassing op een voertuig dat na een bepaald aantal reparatiepogingen nog steeds mechanische gebreken vertoont die onveilig zijn of schadelijk zijn voor de werking van het voertuig. Wanneer u een nieuwe auto koopt, moet de verkoper u tijdens het leveringsproces van het voertuig een pamflet aanbieden waarin de citroenwetten in uw land worden uitgelegd; als ze dat niet doen, vraag dan wat de wetten zijn.

De periode die onder de citroenwetten v alt, verschilt ook per staat. Afhankelijk van waar u uw nieuwe voertuig heeft gekocht, heeft u één tot twee jaar de tijd om juridische stappen te ondernemen en het voertuig terug te sturen.

Speciale dealeraanbiedingen

Sommige dealers zoals CarMax bieden een retourbeleid van vijf dagen. Het vijfdaagse retourbeleid van CarMax wordt door geen enkele wet afgedwongen en wordt aangeboden als verkoopstimulans. Als een dealer een retourbeleid aanbiedt als verkoopinstrument, vraag dit dan ter bescherming schriftelijk aan. Een mondelinge belofte is moeilijk af te dwingen.

Berouw van de koper vermijden

Aangezien er geen staats- of federale wetten zijn die vereisen dat verkopers de teruggave van een nieuwe auto accepteren vanwege spijt van de koper, is het belangrijk dat autokopers begrijpen welke belofte ze doen als ze een auto kopen. Maak altijd een proefrit met een voertuig om er zeker van te zijn dat dit de juiste auto voor u is, en gebruik een autoleningscalculator om er zeker van te zijn dat u de maandelijkse betalingen kunt betalen. Lees bovendien alle aankoopdocumenten grondig door voordat u tekent. Goed onderzoek en zorgvuldigheid van de consument zijn de sleutel tot het kopen van een nieuwe auto waar u geen spijt van zult krijgen.

Aanbevolen: