Eenvoudige manieren om een nieuwe moeder te steunen & Moedig een nieuwe moeder aan

Inhoudsopgave:

Eenvoudige manieren om een nieuwe moeder te steunen & Moedig een nieuwe moeder aan
Eenvoudige manieren om een nieuwe moeder te steunen & Moedig een nieuwe moeder aan
Anonim

Elke moeder heeft een beetje hulp nodig. Hier leest u hoe u bemoedigende woorden en vriendelijke daden kunt gebruiken om een kersverse moeder zich gesteund te laten voelen.

moeder troost haar pasgeboren baby terwijl ze huilt
moeder troost haar pasgeboren baby terwijl ze huilt

Er zijn geen woorden die volledig beschrijven hoe het voelt om voor de eerste keer moeder te worden, maar er zijn enkele dingen die je kunt zeggen die een nieuwe moeder zullen helpen bemoedigen. Laat het nieuwste lid van de moederclub weten wat voor geweldig werk ze doet en laat haar zien dat ze al jouw steun heeft.

Help een nieuwe moeder met bemoedigende woorden

Moeder die pasgeboren baby vasthoudt en een telefoongesprek voert
Moeder die pasgeboren baby vasthoudt en een telefoongesprek voert

Terwijl ze zich aanpast aan het leven met een pasgeboren baby en leert hoe haar nieuwe normaal eruit ziet, kun je een kersverse moeder woorden van aanmoediging en steun bieden. Hier zijn enkele ideeën over wat u tegen haar moet zeggen als u haar belt of langskomt voor een bezoek.

  • Ik ben zo opgewonden om je kleintje te ontmoeten, maar ik ben ook hier om je te zien en te helpen.
  • Het moederschap staat je prachtig!
  • Ik zie hoeveel je van je baby houdt.
  • Ik kan nu al zeggen dat je een geweldige moeder bent.
  • Wat je doet is geen gemakkelijke taak, maar je doet het zo goed!
  • Je baby is prachtig! Ik ben zo blij jullie beiden te kennen en voel me zo bevoorrecht om deel uit te maken van jullie reis.
  • Je baby heeft het geluk jou als moeder te hebben.
  • Ik zou graag een handje willen helpen tijdens mijn bezoek. Kan ik wat wasgoed opvouwen of een ma altijd voor je klaarmaken?
  • Deze eerste paar weken zijn zwaar, maar er is zoveel om naar uit te kijken en voor je het weet zul je je nieuwe normaal vinden.
  • Het is oké om een breed scala aan emoties te voelen. Je hebt zojuist een levensveranderende gebeurtenis meegemaakt.
  • Dingen kunnen op dit moment overweldigend lijken, maar het wordt gemakkelijker.
  • Ik ben zo opgewonden om op bezoek te komen, maar weet alsjeblieft dat ik kan vertrekken wanneer je er klaar voor bent, of kan blijven zolang je me nodig hebt.
  • Vertel me je favoriete troostma altijd en ik kom hem langsbrengen.
  • Ik kom later deze week langs om eten af te geven, dus vertel me waar je het meeste trek in hebt.
  • Ik ben in de buurt. Heb je iets nodig?
  • Ik heb vanmiddag wat vrije tijd. Mag ik de baby vasthouden terwijl jij een dutje doet?
  • Ik ben zo opgewonden om je baby te ontmoeten, maar ik ben er ook om je te helpen. Wat kan ik doen?
  • Je doet het zelfs beter dan je denkt.

Stuur haar een attente notitie of kaart

Als je een kaart naar een nieuwe moeder stuurt om haar te feliciteren voordat je haar persoonlijk kunt bezoeken, kun je een attent briefje toevoegen waardoor ze zich geliefd en gezien voelt. Een geruststellend briefje of bericht op een kaart betekent veel als je voor een grote levensverandering staat.

Als je geen fysieke notitie verstuurt, kan een van deze vriendelijke berichten net zo gewaardeerd worden in een sms of korte e-mail.

  • Gefeliciteerd dat je moeder bent geworden! Ik weet dat je dit nieuwe hoofdstuk in je leven al aan het rocken bent.
  • Je hebt fantastisch werk geleverd door je baby op de wereld te brengen. Je bent sterk en capabel. Je snapt dit, mama!
  • Het is oké om dit seizoen momenten van verdriet of strijd te hebben. Elke moeder ervaart een achtbaan van emoties wanneer ze voor het eerst het moederschap betreedt.
  • Als je ooit wilt praten, ben ik er altijd om te luisteren.
  • Je doet het geweldig, zelfs op de dagen dat je het gevoel hebt dat dit niet zo is.
  • Welkom bij het moederschap! Niemand van ons is perfect in deze baan, maar het is de beste ter wereld.
  • Je hebt het gedaan, mama! Je bent zo sterk!
  • Ik denk aan je en ik ben hier voor alles wat je nodig hebt.
  • Welkom bij de moederclub! Het zit vol met sterke en liefdevolle vrouwen zoals jij.
  • Je hebt iets ongelooflijks gedaan, mama. Je verdient het om gevierd te worden.

Ondersteunende tips voor wat u tegen een nieuwe moeder kunt zeggen

moeder houdt haar baby vast terwijl ze in de deuropening staat
moeder houdt haar baby vast terwijl ze in de deuropening staat

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de opwinding van een nieuwe baby, omdat nieuwe baby's opwindend zijn! Maar houd er rekening mee dat moeders in deze tijd meer dan ooit steun en aanmoediging nodig hebben.

Voice Wat doet ze geweldig werk

Verwoord uw feest en bewondering voor deze nieuwe moeder. Laat haar weten wat een geweldig werk ze doet en hoe gemakkelijk het is om dit op te merken. Vier haar met affirmaties en lof voor het harde werk dat ze in deze nieuwe rol steekt en de reis die ze heeft afgelegd om hier te komen.

Vertel haar over alle goede dingen die voor ons liggen

Als er baby's ter wereld komen, kunnen moeders heel gemakkelijk overweldigd raken door alle moeilijke dingen die met het nieuwe moederschap gepaard gaan. Te vaak horen deze nieuwe moeders hoeveel moeilijker de dingen zullen worden als de baby de peutertijd bereikt en andere mijlpalen bereikt.

Stel haar gerust met de herinnering dat, ook al is de fase van de pasgeborene erg moeilijk, de dingen met de tijd gemakkelijker worden. Geef specifieke voorbeelden van alle dingen waar ze naar uit kan kijken als haar kleintje groeit.

Deel uw eigen ervaringen op een nuttige manier

Ongevraagd advies is misschien niet het beste wat je kunt bieden aan een moeder die zich in de loopgraven van de postpartum- en pasgeboren dagen bevindt. Maar als je je eigen ervaring op een echt positieve, behulpzame en bemoedigende manier kunt delen, kun je haar misschien helpen het licht aan het einde van de tunnel te zien.

Snelle tip

Vermijd praten over de feitelijke dingen die je voor je eigen pasgeborene hebt gedaan (borstvoeding, dutjes en het gebruik van een fopspeen). Geef in plaats daarvan wat details over hoe u zich voelde tijdens de pasgeborene en welke dingen u hebben geholpen om u als moeder capabeler, comfortabeler en zelfverzekerder te voelen.

Stuur speciale cadeaus speciaal voor de nieuwe moeder

Als je een nieuwe moeder een cadeau geeft dat op haar en haar welzijn gericht is, kun je haar een heel eind aanmoedigen. En ze hoeven ook niet extravagant te zijn.

Geef haar een geruststellend cadeau

Deze nieuwe mama zwemt waarschijnlijk in cadeautjes voor de baby. Geef een cadeau speciaal voor haar waardoor ze zich prettig en mooi voelt tijdens de eerste paar weken dat ze moeder is.

  • Geef haar een mooie loungeset die comfortabel zit, maar toch prettig genoeg voelt om te dragen als ze bezoek heeft of op weg is naar de kinderarts.
  • Geef een nieuwe kamerjas cadeau die haar helpt zich te bedekken wanneer dat nodig is, maar haar koel houdt terwijl ze kampt met nachtelijk zweten en hormoonveranderingen.
  • Koop een nieuwe pyjama voor haar, zodat ze zich comfortabel en mooi voelt.
  • Geef haar pantoffels of een paar sokken.
  • Ze is waarschijnlijk overweldigd door babydekens, dus koop er een voor haar die knus is en past bij de esthetiek van haar huis.
  • Bied haar een boek aan dat nieuwe moeders aanmoedigt met nuttig advies, geruststellende herinneringen of herkenbare verhalen.

Voltooi haar register

Als je een cadeau met een praktisch doel wilt geven, kijk dan wat er nog op het babyregister staat. De kans is groot dat er een paar items zijn die nog niet zijn gekocht en die je kunt versturen als een feestelijk cadeau, dat is ook verstandig.

Maak een doe-het-zelf-onderhoudspakket

Een eenvoudig doe-het-zelf-verzorgingspakket voor een nieuwe moeder kan haar ook helpen aan te moedigen. Stel gewoon een paar items samen die haar helpen te ontspannen, op te laden en wat mama-tijd voor zichzelf te nemen.

Geef haar een helpende hand

vrouw met een zak boodschappen
vrouw met een zak boodschappen

Nieuwe moeders verdienen een feestje en ze hebben vaak wat hulp nodig bij het wennen aan dit nieuwe levenshoofdstuk. Bied nuttige taken en gunsten aan die echt een verschil maken in haar dag en haar helpen zich gesteund en zelfverzekerd te voelen terwijl ze de uitdagingen van het moederschap aanpakt.

Vraag haar wat ze nodig heeft

Hoewel veel van de basisbehoeften van een nieuwe moeder duidelijk zijn, ervaart elke nieuwe moeder de dingen anders. Vraag haar naar specifieke dingen die ze nodig heeft en waar ze hulp bij kan gebruiken. Als ze aarzelt om het te delen, verzeker haar dan dat je haar graag iets te bieden hebt en dat je zeker wilt weten dat het aansluit bij wat ze het meest nodig heeft.

Bied specifieke suggesties voor dingen waarmee je kunt helpen, zodat ze zich meer op haar gemak voelt bij het uiten van haar behoeften. In plaats van haar te vertellen dat ze je op de hoogte moet stellen wanneer ze hulp nodig heeft, kun je een nieuwe moeder laten weten wat je bereid bent te doen en wanneer je beschikbaar bent, zodat ze weet dat je al bereid bent haar steun te bieden.

Vraag naar haar voorkeuren

Moeders hebben veel aan hun hoofd als ze hun nieuwe baby mee naar huis nemen. Je kunt haar verzekeren dat je haar voorkeuren en grenzen als nieuwe ouder zult respecteren. Vraag haar van tevoren wanneer ze de voorkeur geeft aan bezoek en op welk tijdstip van de dag ze contact liever vermijdt.

Krijg een goed inzicht in haar grenzen rond het vasthouden van de baby, het dragen van sterke parfums en geuren, het stellen van persoonlijke vragen en sanitaire voorzieningen. Als ze weet dat je haar grenzen respecteert en haar moederkeuzes respecteert, zal ze waarschijnlijk meer opgewonden zijn om bezoekers te verwelkomen.

Zorg voor de ma altijden

Dit is een eenvoudige en traditionele manier om een nieuwe moeder te vieren en ervoor te zorgen dat er goed voor haar wordt gezorgd. Neem voordat je een ma altijd aflevert contact op met je moeder of haar partner en vraag naar allergieën en smaakvoorkeuren.

Wees bewust van voedingsmiddelen die misschien niet het beste zijn voor moeders die borstvoeding geven of vrouwen die een keizersnede hebben gehad. Probeer iets toe te voegen dat vullend en voedzaam is om haar te helpen herstellen. Je kunt haar ook een van haar favoriete troostma altijden geven, zodat ze zich geliefd en gezien voelt terwijl anderen zich op de baby concentreren.

Zorg voor het basishuishoudelijke werk

De baby vasthouden is leuk, maar wat moeder vaak het meest nodig heeft, is hulp bij de taken die ze niet kan uitvoeren tijdens het voeden of verzorgen van haar kleintje. Vertel haar dat je het leuk zou vinden om een middag namens haar huishoudelijk werk te doen.

Snelle tip

Vraag haar om een lijst te maken en een tijdstip te kiezen dat het beste bij haar schema past. Pak vervolgens alles aan, van de was en het bereiden van ma altijden tot het schoonmaken van de badkamer en het verschonen van de lakens.

Doe boodschappen halen

Dit is een van de gemakkelijkste manieren waarop je een nieuwe mama kunt steunen met een praktisch cadeau. Vraag moeder of een ander familielid wat ze nodig hebben om hun koelkast en voorraadkast aan te vullen. Je kunt zelf boodschappen doen en een extra cadeau aanbieden door de rekening te betalen.

Een andere optie is aan moeder vragen om een bestelling voor het ophalen van boodschappen te plaatsen en aan te bieden langs te komen om het voor haar op te halen. Overweeg misschien om onderweg een kopje koffie te halen en de boodschappen af te geven.

Bied een dag of nacht kinderopvang aan

Als je een goede band met je moeder hebt en graag voor baby's zorgt, is dit je kans om een werkelijk onbetaalbaar cadeau te geven. Bied aan om overdag langs te komen, zodat je kunt helpen de baby tevreden te houden terwijl moeder rust. Doe net dat beetje extra als je een hechte relatie hebt en breng een nacht door met het verzorgen van de baby terwijl de vermoeide nieuwe ouders proberen een volledige nacht te slapen.

Help haar bij het beoefenen van zelfzorg

Zelfzorg is zo belangrijk na het krijgen van een baby, maar het is ook moeilijk om prioriteiten te stellen tijdens die chaotische eerste paar weken van het moederschap. Help moeder tijd te vinden om voor zichzelf en haar lichaam te zorgen tijdens die zware eerste weken.

Bied pauzes aan, zodat ze de tijd kan nemen om lang te douchen, een dutje te doen of van een ononderbroken ma altijd te genieten. Geef haar geschenken waardoor ze zich verwend en mooi voelt. Luxe zelfzorgartikelen, door moeders goedgekeurde herstelverzorgingsartikelen en aromatherapieproducten kunnen haar helpen zich ontspannen en hersteld te voelen.

Snelle tip

Quality time met haar partner kan een andere vorm van zelfzorg zijn voor een nieuwe moeder, dus help haar wat tijd vrij te maken om door te brengen met degene van wie ze houdt. Alleen al door aanwezig te zijn bij het verschonen van luiers en knuffels kan moeder genieten van een aflevering van een show of een ma altijd met haar partner.

Bied uw aanwezigheid aan

Wat een nieuwe moeder soms het meest nodig heeft, is emotionele steun en iemand die bij haar zit terwijl ze worstelt met de achtbaan van het nieuwe moederschap. Laat haar weten dat je het fijn vindt om gewoon in de stilte bij haar te zitten of wat tijd door te brengen met praten over hoe ze zich voelt. Stel haar gerust dat ze je niet hoeft te vermaken of over koetjes en kalfjes hoeft te praten en dat je prima een rustige metgezel kunt zijn gedurende haar dag.

Valideren haar gevoelens

Een van de meest hartverscheurende dingen waarmee een nieuwe moeder te maken kan krijgen, is een veroordelende opmerking of een misleidend advies wanneer ze uitspreekt hoe ze zich voelt. Het nieuwe moederschap brengt alle denkbare emoties met zich mee en het voelt vaak isolerend en overweldigend.

Als ze haar gevoelens uit, zorg er dan voor dat je deze valideert. Herinner haar eraan dat de meeste moeders deze sterke emoties voelen en geef specifieke voorbeelden van hoe geweldig ze het doet als nieuwe moeder.

Bied hulp en aanmoediging op afstand

Als je ver weg woont en geen uitstapje kunt maken om moeder en baby te zien, kun je nog steeds een breed scala aan steun en aanmoediging bieden die een enorme impact zal hebben als deze nieuwe moeder aan de reis van haar moeder begint een leven lang.

  • Stuur geld via een app zodat de kersverse ouders een ma altijd kunnen nuttigen.
  • Betaal voor schoonmaakdiensten (of andere diensten als cadeau) voor een dag of week.
  • Stuur een verzorgingspakket voor moeder en baby.
  • Doe een cadeaubon per post voor eten, babyspullen of een plek waarvan je weet dat mama graag winkelt.
  • Stuur bloemen of iets lekkers van een plaatselijke bakker.
  • SMS mama en laat haar weten dat je aan haar denkt en je bent vrij om te chatten als ze een vriend nodig heeft.
  • Laat haar weten dat je vrij bent om midden in de nacht te bellen als ze advies of emotionele steun nodig heeft.

Verzeker haar van je liefde en steun

Ongeacht hoe je een nieuwe moeder aanmoedigt of haar hulp aanbiedt, zorg ervoor dat je haar geruststelt dat ze jouw liefde en steun heeft. Moederschap gaat gepaard met een lange lijst beslissingen, leercurves en momenten van twijfel. Laat haar weten dat ze geen reden heeft om aan jouw bewondering te twijfelen nu ze haar weg vindt in het moederschap.

Aanbevolen: