Online websites en tips voor tienertijdschriften

Inhoudsopgave:

Online websites en tips voor tienertijdschriften
Online websites en tips voor tienertijdschriften
Anonim
Tiener die laptop op stappen thuis gebruikt
Tiener die laptop op stappen thuis gebruikt

Als je een beetje rondkijkt, zul je al snel merken dat er talloze tienertijdschriften online staan. Maar is een online dagboek wel iets voor jou? Voor sommigen is een online dagboek een geweldige manier om uit te drukken wat er in het dagelijks leven gebeurt. Maar voor andere tieners is de openheid te veel. Hoewel online tienertijdschriften niet voor iedereen geschikt zijn, v alt er nog steeds veel van te leren.

Tienertijdschriften online

Wil je een online dagboek starten of wil je er gewoon een paar vinden die al op internet staan? Hier zijn een paar sites om u op weg te helpen:

Mijn online dagboek

Als je een privédagboek wilt hebben dat je misschien openbaar wilt maken, dan is Mijn Dagboek wellicht de plek voor jou. Op deze gratis te gebruiken privésite kunt u kiezen of uw gedachten door de wereld worden gezien of alleen voor uw eigen voordeel zijn. Zonder alle toeters en bellen van sommige sites, kun je hier gewoon je diepste gedachten opschrijven op een manier die veilig genoeg is om te voorkomen dat je ouders of broers en zussen rondsnuffelen.

Tumblr

Gezien 3 sterren van Common Sense Media, is Tumblr een gratis te gebruiken microblog die het midden houdt tussen een blog, Facebook en Instagram. Hoewel Tumblr aangeeft dat het voor tieners ouder dan 13 jaar is, raden sommigen dit pas aan vanaf 15 jaar. Toch heeft Tumblr de unieke eigenschap dat je je woorden kunt delen, samen met muziekvideo's, citaten, afbeeldingen, tv-programma's en meer. Je kunt ook het uiterlijk van je Tumblr-ruimte aanpassen, zodat deze nog unieker voor jou is. Als je echter op zoek bent naar privacy, is dit misschien niet de plek voor jou, omdat gebruikers commentaar kunnen geven op je Tumblr. Beschouw het als interactief dagboekschrijven.

Xanga

Wilt u uw online journaling naar een hoger niveau tillen? Als je je zorgen maakt over hoe je ruimte eruit zal zien of als je een gemeenschap met gelijkgestemde tieners wilt vinden, dan is Xanga jouw ruimte. Op de gratis host van Xanga kunt u uw ruimte creëren die bij uw persoonlijkheid past. Vertel uw gedachten door middel van woorden of afbeeldingen die anderen kunnen bekijken en erop kunnen reageren. Xanga beschikt ook over flexibele thema's en bijgewerkte beveiliging.

LiveJournaal

LiveJournal biedt tieners een online community en netwerk waar ze uw gedachten en gevoelens kunnen delen. Net als Xanga kunnen gebruikers creatief worden bij het inrichten van hun ruimte. Terwijl ze hun gedachten en gevoelens delen door middel van woorden en beelden, kunnen tieners ook advies geven en contact maken met anderen. Als je je gedachten privé wilt houden, kun je met Livejournal kiezen wat je wilt delen en wat niet. Houd dus die diepste gedachten voor jezelf.

Blogger

Misschien wil je een dagboek bijhouden over je dieettips of heb je een recept dat je gewoon moet delen. Blogger is misschien wel jouw dagboek waar je naartoe gaat. U kunt niet alleen het formaat en platform van uw blog bepalen via thema's en sjablonen, maar de inhoud is geheel aan u. U kunt ervoor kiezen om foto's en citaten toe te voegen om met vrienden te delen, of gewoon een plek te creëren waar u kunt opschrijven wat u denkt. Als je echter onbeperkte gedachten wilt, is Blogger niet de juiste keuze. Deze site beperkt je tot 100 blogs per account. Bovendien geeft Common Sense Media het 4 sterren voor kinderen ouder dan 13 jaar.

Reis. Cloud

Journey. Cloud is zowel online als als app beschikbaar en heeft van alles een beetje. Deze site wordt gratis en als abonnement aangeboden en biedt u de mogelijkheid uw turbulente emoties en dagelijkse gedachten op te schrijven. Je kunt er ook een plakboekdagboek mee maken voor die creatieve zielen. En met de indexeringstool kunt u uw inhoud opnieuw bekijken. Naast dat u overal kunt schrijven, kunt u ervoor kiezen uw gedachten ook met anderen te delen.

Penzu

Penzu, met 4,2 sterren van de 665 gebruikers op iTunes, is een gratis online privédagboek dat u overal mee naartoe kunt nemen. Penzu is beschikbaar voor zowel iPhone- als Android-apps en biedt tieners een plek waar ze hun diepste gedachten, geheimen en verlangens privé kunnen houden. Of je nu je verliefdheid wilt opschrijven of dat vernederende moment wilt vastleggen, Penzu houdt je gedachten veilig op al je apparaten. Penzu is vergrendeld met een wachtwoord en biedt gratis onbeperkt journaling.

Reflectly - Dagboek/Dagboek

Deze online dagboeksite is geschikt voor iedereen en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om tieners te helpen mindfulness te vinden en na te denken over hun gedachten. Het helpt tieners ook om met negatieve gedachten om te gaan en de positieve gedachten die ze voelen te benadrukken. Veel gebruikers merken op hoe het hen helpt hun gevoelens te ordenen en negativiteit uit te bannen. Een gratis app waarmee tieners Reflectly kunnen gebruiken om hun voortgang bij te houden en tegelijkertijd inzicht te krijgen in hun gevoelens. Reflectly kreeg een solide 4 sterren van meer dan 2.000 reviewers op GooglePlay.

Wat is een online tienertijdschrift?

Sommige mensen beschouwen een online dagboek als hetzelfde als een blog. Voor anderen is het schrijven van een online dagboek een persoonlijker account en verdient het woord dagboek de voorkeur. Wat uw gevoel ook is, een online dagboek is over het algemeen een website die u gebruikt om uw dag te vertellen. Voor sommige tieners kan dit een fotodagboek zijn met zeer korte details over wat er in het dagelijks leven gebeurt. Voor andere tieners kan dit een veel langer tekstverslag van elke afzonderlijke gebeurtenis zijn. Wat er precies in een online dagboek staat, is geheel aan de schrijver!

Voordelen

Hoogtepunten van het hebben van een online dagboek zijn:

  • Andere mensen kunnen reageren en u advies geven of hun inzichten delen. Dit kan nuttig zijn om moeilijke situaties te overwinnen of het kan spannend zijn om van de goede momenten te genieten.
  • Een van de grootste bronnen van verlichting die een tiener in het dagelijks leven kan hebben, is het bijhouden van een dagboek. Een online dagboek biedt deze uitlaatklep.
  • Met alle opties van online tijdschriften die er zijn, kun je het helemaal van jou maken door alles aan te passen, van wie je dagboek kan bekijken tot de kleur van het lettertype.
  • Als je terugkijkt, kun je je met groot gemak herinneren wat je hebt meegemaakt – de goede en de slechte.
  • Je kunt wat je online plaatst gebruiken om te netwerken met nieuwe vrienden over de hele wereld met dezelfde interesses als jij.
  • Een online dagboek is van jou en alleen van jou. Je kunt over alles praten, van websites die je leuk vindt tot tv.

Nadelen

Er zijn ook verschillende nadelen verbonden aan het hebben van een online dagboek, waaronder:

  • Hoewel het nuttig kan zijn om die informatie openbaar te maken, zet je dingen online. Dat betekent dat, tenzij je heel voorzichtig bent met je privacy-instellingen, iedereen kan zien wat je typt: van je ouders tot leraren en van vrienden tot roofdieren.
  • Er gebeuren dingen en soms komt het internet in de problemen. Hierdoor kan het voorkomen dat u online geen toegang heeft tot uw tienertijdschrift of dat er computerproblemen kunnen ontstaan.
  • Het herbeleven van herinneringen (zowel goede als slechte) kan ervoor zorgen dat tieners zich soms slechter voelen over wat er in hun leven gebeurt.
  • Als je het verkeerde zegt in een dagboek en een vriend leest het, kan het je dagelijkse leven veel moeilijker maken.
Tienermeisjes met tablet cyberpesten een klasgenoot
Tienermeisjes met tablet cyberpesten een klasgenoot

Tips voor online dagboekschrijven

Schrijven in een online dagboek is een persoonlijke ervaring. Of u er nu voor kiest om uw gedachten met anderen te delen of ze voor uzelf te houden, er zijn enkele tips die u zullen helpen het meeste uit uw dagboekervaring te halen.

Maak het je eigen

Het leuke van een dagboek bijhouden is dat het je persoonlijke ruimte is. Dus als je de mogelijkheid hebt om het geheel naar je eigen smaak te maken, ontwerp je ruimte dan vanaf de grond af zodat deze je persoonlijkheid laat zien. Wijzig de lay-out. Kies een sjabloon dat bij u past. Zoek een kleurenschema dat jouw persoonlijke stijl illustreert.

Tiener met behulp van laptop met koptelefoon
Tiener met behulp van laptop met koptelefoon

Privacy is belangrijk

Soms is de online wereld eng. Als u een dagboek heeft dat door anderen kan worden bekeken, wilt u er zeker van zijn dat u de persoonlijke informatie die u vrijgeeft, beperkt. Uw naam, adres, enz. moeten geheim blijven, tenzij u deze alleen deelt met mensen die u kent.

Geen kritiek op jezelf

Laat je woorden, beelden, gedachten en al die innerlijke gevoelens vrijelijk stromen. Wat je schrijft is belangrijk en waardevol. Bekritiseer jezelf niet en leg je gedachten niet stil.

Laat creativiteit stromen

Beperk jezelf niet tot woorden. Gebruik afbeeldingen, liedjes, video's, wat je ook ter beschikking hebt om jezelf te uiten. Het kan een quote zijn die bij jouw dag past of zelfs een liedje, laat alles samenvloeien in een creatief mozaïek van je persoonlijke emoties.

Houd het positief

Soms zijn onze gedachten negatief en dat is helemaal oké. Laat de negativiteit van anderen u echter niet beïnvloeden. Als iemand kritiek heeft op uw ruimte, verwijder deze dan. Dit is een plek waar je jezelf vrij kunt uiten en kunt groeien.

Grammatica is aan jou

Als je een privédagboek gebruikt, kan het therapeutisch zijn om je gedachten vrij te laten stromen zonder je zorgen te hoeven maken over grammatica en typefouten. Als u echter uw woorden deelt, kunt u overwegen om ze snel door te lezen voordat u ze plaatst. Waar u het dagboek ook voor gebruikt, onthoud dat dit uw ruimte is.

Uw ruimte

Online dagboek bijhouden is een geweldige manier om je luidruchtige broers en zussen en ouders uit je gedachten te houden. Met verschillende gratis websites die met een wachtwoord zijn beveiligd, kunt u uw diepste gedachten in een veilige omgeving vastleggen. Als je je gedachten met de wereld wilt delen, zijn daar ook plaatsen voor. Bovenal is dit jouw ruimte om jezelf te uiten, gebruik deze verstandig.

Aanbevolen: