Handige tips voor oudere kinderen die nog luiers dragen

Inhoudsopgave:

Handige tips voor oudere kinderen die nog luiers dragen
Handige tips voor oudere kinderen die nog luiers dragen
Anonim
Meisjesbenen die op toiletpotje zitten
Meisjesbenen die op toiletpotje zitten

Wanneer is het tijd om je zorgen te maken over de vertraging in de zindelijkheidstraining van je kind en over oudere kinderen die nog luiers dragen? De experts zijn het niet altijd met elkaar eens, en jij kent je peuter zeker beter dan wie dan ook. Verzint u echter onbewust excuses voor het onvermogen van uw grote kind om het potje te gebruiken?

Handige tips voor ouders met oudere kinderen die nog luiers dragen

Zindelijkheidstrainingproblemen kunnen frustrerend zijn voor jou en je kind. De volgende tips kunnen helpen bij zindelijkheidstraining bij oudere kinderen:

  • Stel een timer in voor 'pottijd'. Dit zal uw kind helpen een 'zindelijkheidsroutine' te leren. De timer kan bijvoorbeeld op één keer per uur worden ingesteld. Als de timer afgaat, laat uw kind dan op het potje zitten, zelfs als hij geen zin heeft om te gaan. Laat hem of haar slechts een paar minuten per keer zitten. Langdurig op het potje zitten is niet nodig of aanbevolen.
  • Ongeveer 15 tot 30 minuten na het eten van een ma altijd laat uw kind op het potje zitten. Normaal gesproken is dit de hoeveelheid tijd die uw kind nodig heeft om te stoelgang te hebben na het eten.
  • Als uw kind in contact komt met kinderen die al zindelijk zijn, kunt u erop wijzen dat zij geen luiers meer dragen en wordt uw kind mogelijk aangemoedigd om dit voorbeeld te volgen.
  • Zorg er bij zindelijkheidstraining voor dat uw kind eenvoudige en gemakkelijke kleding draagt. Geen drukknopen, riemen, ritsen of outfits uit één stuk, voor het geval de 'drang om te gaan' snel opkomt.
  • Misschien wilt u proberen uw kind een deel van de dag zonder luier te laten gaan, maar zorg ervoor dat het een dag is waarop u tijd heeft om hem of haar goed in de gaten te houden. Wees natuurlijk voorbereid op mogelijke ongelukken of rommel.
  • Je kunt zindelijkheidstraining leuk maken door er een spel van te maken. Je kunt met je kind naar het potje racen. De winnaar mag als eerste op het potje zitten. (Maar laat hem of haar natuurlijk winnen.) Voor een jongen die leert staand te plassen, kun je ijsblokjes of ontbijtgranen zoals Fruit Loops of Cheerios gebruiken om te oefenen met zijn urinestroom.
  • Aangezien uw kind ouder is en kan communiceren, kunt u openlijk praten over luiers en zindelijkheidstraining. Is er angst betrokken bij zijn of haar zindelijkheidstraining? Zorg ervoor dat u luistert naar de zorgen van uw kind en zorg ervoor dat hij of zij zich op zijn gemak voelt met het zindelijkheidstrainingsproces.
  • Grote complimenten worden altijd aanbevolen bij zindelijkheidstraining, zelfs als het potje leeg is. Positieve bekrachtiging is de sleutel.
  • Het is onvermijdelijk dat er ongelukken gebeuren tijdens zindelijkheidstraining. Als uw kind een ongeluk krijgt, straf hem of haar dan niet, breng hem niet in verlegenheid en vertel hem of haar niet hoe teleurgesteld u bent. Dit kan leiden tot tegenslagen van de geboekte vooruitgang.
  • Je kunt een beloningssysteem proberen door een diagram te maken en sterren of stickers te gebruiken voor elk succesvol potjesbezoek. Nadat uw kind bijvoorbeeld 5 sterren heeft verzameld, ontvangt hij een kleine beloning.
  • Bied aan om hem te trakteren op zijn favoriete ijsje of leuk kinderrestaurant als hij het potje met succes gebruikt.
  • Leer uw kind hoe hij kan controleren of zijn eigen luier droog is. Dit geeft ze een actieve rol in het zindelijkheidstrainingsproces en als het droog is altijd belonen met positieve bekrachtiging, een knuffel of high five is voldoende.
  • Laat uw kind nieuw, leuk 'grote jongen'- of 'grote meisjes'-ondergoed uitzoeken dat het kan dragen als het er klaar voor is.

Houd er rekening mee dat elk kind anders is. Wat voor het ene kind werkt, werkt mogelijk niet voor het andere. Het kan een proces van vallen en opstaan zijn en het is belangrijk dat je zindelijkheidstraining nooit een machtsstrijd tussen jou en je kind laat worden.

" Mijn zesjarige draagt nog steeds een verwenmaatje maat 6 naar bed. Ze plast de meeste nachten, dus dit is de route die volgens ons het beste was. Ze heeft er geen probleem mee om ze te dragen en we hebben er een routine van gemaakt zodra ze in bad gaat als we thuiskomen, doe ik haar er een aan. De enige keer dat we haar ooit een korte broek of pyjama aandoen als we bezoek hebben, zodat we het niet hoeven uit te leggen, maar verder draagt ze een T-shirt en een luier en is ze dat ook inhoud." -- Lezerscommentaar van Loraine

Bezorgdheid over oudere kinderen die nog steeds luiers dragen

Is het tijd om je zorgen te maken? Worden oudere kinderen die nog luiers dragen als ontwikkelingsachterstand beschouwd? Zal uw kind nog steeds luiers dragen als hij naar de kleuterschool gaat, of erger nog als hij 10 of 15 is?

Grote kinderen die luiers dragen is een legitieme zorg

Hoewel sommige van deze vragen misschien belachelijk lijken, zijn het in werkelijkheid legitieme zorgen. Als je ooit het internet over dit onderwerp hebt doorzocht, zul je misschien een beetje verbaasd zijn als je alle berichten leest van ouders die hulp zoeken voor hun kinderen. Afhankelijk van de site die u bezoekt, kunt u deze vragen tegenkomen, en plotseling lijken uw zorgen misschien niet zo ernstig!

  • " Wat is er aan de hand met bedrijven die luiers maken voor kinderen van 7-8 jaar oud?"
  • " Doen ouders hun oudere kinderen echt luiers aan voor een uitstapje naar Disney World?"
  • " Wat ik graag zou willen weten is wat het probleem is met luiers bij oudere kinderen? Mijn 10-jarige draagt Goodnites dag/nacht - mijn 15-jarige draagt dag/nacht jeugdluiers, en mijn kinderen zijn geen baby's. Mijn 15-jarige droeg Goodnites, maar ze lekten te veel."

Voor velen van jullie verwijst de term oudere kinderen die nog luiers dragen eigenlijk naar peuters of kleuters, misschien zelfs naar kleuters. Hoe oud is te oud?

Waggelen in luiers terwijl oma thuis speelt
Waggelen in luiers terwijl oma thuis speelt

Vraag waarom uw oudere kinderen luiers dragen

Voordat je je zorgen begint te maken en probeert iets te doen aan het feit dat je oudere kind luiers draagt, moet je echt rekening houden met zijn of haar motivatie. Kunt u uw kind niet zindelijk maken vanwege lichamelijke problemen, emotionele problemen of een combinatie daarvan?

" Mijn dochter van 9 plast nog steeds meerdere keren per week in bed. Als we ergens buiten gaan, is ze vaak nerveus en te verlegen om om een toilet te vragen. Ze wil vaak een pullup dragen voor uitstapjes, wij Ze duwen haar er niet in, maar ze voelt zich veiliger. Meestal blijft ze droog, maar het is haar grootste nachtmerrie om in het openbaar in haar broek te plassen.' -- Lezerscommentaar van Ann

Fysieke problemen

Wat fysieke problemen betreft, houd er rekening mee dat sommige kinderen een kleinere of overactieve blaas hebben, waardoor ze meer ongelukken krijgen of moeite hebben om 's nachts droog te blijven. In dit geval zijn er producten, zoals Goodnites, die zijn ontworpen om uw kind comfortabel te houden en hem te helpen een gênante situatie te vermijden wanneer hij niet thuis is.

Emotionele problemen

Emotionele problemen zijn misschien iets moeilijker te diagnosticeren en aan te pakken. Kijk eens naar wat er speelt in jouw leven en dat van je kind. Belangrijke, levensveranderende gebeurtenissen kunnen een directe invloed hebben op het gedrag van uw kind. Terwijl een driejarige die plotseling weer luiers gaat dragen misschien weinig zorgen baart, is een vier- of vijfjarige die plotseling om een luier smeekt of in zijn broek begint te knoeien, verontrustender.

  • Is er onlangs iemand uit uw omgeving verhuisd, vertrokken of zelfs overleden?
  • Hebben jij en je partner problemen, zijn ze uit elkaar of gaan ze scheiden?
  • Heb je onlangs nog een baby gekregen?
  • Ben je verhuisd naar een nieuw huis?
  • Ben je weer aan het werk?
  • Is de dagverzorger van uw kind veranderd?

Als je op een van deze vragen ja hebt geantwoord, heb je misschien zojuist je antwoord gevonden. Uw kind kan de behoefte voelen om terug te keren naar zijn jongere dagen, alleen maar voor emotionele troost. Hoewel je niet wilt dat dit eeuwig duurt, is de beste stap die je kunt nemen liefdevol en geduldig zijn. Uiteindelijk wilt u dit misschien met uw kinderarts bespreken. Hij of zij kan u en/of uw kind begeleiding aanbevelen als het probleem blijft bestaan naarmate uw kind groeit.

Motivatie en positiviteit zullen hun vruchten afwerpen bij zindelijkheidstraining

Als het om zindelijkheidstraining gaat, wees dan consistent in je verwachtingen en houd je kind gemotiveerd. Het is belangrijk om geduldig te zijn en een positieve instelling te hebben. Als de kans echter bestaat dat uw kind door een lichamelijk probleem moeite heeft met zindelijkheidstraining, kunt u het beste met uw kinderarts praten.

Aanbevolen: