20 adoptiebabyboeken: leren & Herinneringen opbouwen

Inhoudsopgave:

20 adoptiebabyboeken: leren & Herinneringen opbouwen
20 adoptiebabyboeken: leren & Herinneringen opbouwen
Anonim
Echtpaar met hun geadopteerde dochter
Echtpaar met hun geadopteerde dochter

Het gebruik van een adoptiebabyboek kan je helpen het ongelooflijke adoptietraject van je gezin te documenteren. Adoptieherinneringsboeken zijn niet alleen beschikbaar voor gezinnen die een baby hebben geadopteerd, maar ook voor gezinnen die een kind of tiener hebben geadopteerd. Adoptieliteratuur voor zowel volwassenen als kinderen kan ook een nuttig hulpmiddel zijn om het adoptieproces beter te begrijpen en contact te maken met uw kind.

Adoptie babyboek

Herinneringsboeken en literatuur over adoptie voor zowel volwassenen als kinderen zijn er in overvloed, met veel betekenisvolle opties om uit te kiezen. Zorg ervoor dat welk boek u ook koopt, u en de unieke ervaring van uw kind aanspreekt.

Boeken voor kinderen om te leren over adoptie

Als je een kind hebt geadopteerd, kan het erg nuttig zijn om literatuur voor te lezen over hun adoptie-ervaring. Sommige boekkeuzes omvatten:

Een moeder voor choco van Keiko Kasza is een lief kinderboek voor kinderen vanaf twee jaar. Dit is het verhaal van een vogeltje dat op zoek is naar zijn moeder en ontdekt dat families en ouders er allemaal verschillend uit kunnen zien en dat het belangrijkste aspect van een gezin liefde is. Dit boek is beschikbaar in het Engels en Spaans

Een moeder voor Choco door Keiko Kasza

I Wished for You: An Adoption Story for Kids van Marianne Richmond is geschikt voor kinderen van twee jaar en ouder. Dit verhaal gaat over een jonge beer die zijn moeder vraagt hoe hun gezin is ontstaan en waarom zij hem noemt dat haar wens uitkomt. Dit verhaal bevat thema's die verband houden met God, dus als je familie niet religieus is, is dit geen goede keuze voor jou

Ik wenste je: een adoptieverhaal voor kinderen door Marianne Richmond

Ja, ik ben geadopteerd! van Sharlie Zinniger is geschikt voor ouders die hun kind als baby hebben geadopteerd en is geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen. Dit verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van het kind en het hele verhaal rijmt

Ja, ik ben geadopteerd! door Sharlie Zinniger

I Love You Like Crazy Cakes van Rose Lewis is geschikt voor kinderen van vier tot zeven jaar oud. Dit boek deelt het perspectief van een moeder die een kind uit China adopteert en hoe hun levens samenvloeien om een liefdevol gezin te stichten

I Love You Like Crazy Cakes van Rose Lewis

Fijne adoptiedag! van John McCutcheon is geschikt voor kinderen van vier tot acht jaar oud. Dit boek bespreekt de dag waarop een kind wordt geadopteerd en hoeveel vreugde het de familie oplevert

Fijne adoptiedag! door John McCutcheon

Tell Me Again About the Night I Was Born van Jamie Lee Curtis is geschikt voor kinderen van vier tot acht jaar oud. Dit boek vertelt het verhaal van een klein meisje dat haar adoptieouders vraagt om haar te vertellen wat er is gebeurd op de avond dat ze werd geboren en hun primeurs bij haar in de familie

Vertel me nog eens over de nacht dat ik werd geboren door Jamie Lee Curtis

Over the Moon van Karen Katz is geschikt voor kinderen van vier tot acht jaar oud. Dit is een verhaal over een internationale adoptie die het gezin met zoveel vreugde en overweldigende gevoelens van liefde en dankbaarheid voor hun nieuwe kleintje vervult

Over de maan door Karen Katz

Is dat je zus? A True Story of Adoption door Catherine en Sherry Bunin is geschikt voor kinderen van zeven tot elf jaar oud en deelt het perspectief van twee geadopteerde zussen met verschillende achtergronden

Boeken over adoptieverhalen

Voor een ouder of verzorger die geïnteresseerd is in adoptie-ervaringen uit het echte leven en/of ouderschapsadvies:

Twenty Things Adopted Kids Wish Their Adoptive Parents Knew door Sherrie Eldridge bespreekt belangrijke gesprekken en adoptiespecifieke nuances en kwesties waar adoptieouders zich bewust van moeten zijn, zodat ze een betere band met hun kind kunnen krijgen

Twintig dingen die geadopteerde kinderen wensen dat hun adoptieouders het wisten door Sherrie Eldridge

  • Adoption Through the Rearview Mirror: Learning from Stories of Heartache and Hope door Karen Springs is een verzameling casestudies en interviews na de adoptie uit het hele land, met als doel lezers te informeren over gemeenschappelijke thema's en betekenisvolle lessen die ze kunnen implementeren.
  • Foster and Adoptive Parenting door Kenneth A. Camp deelt persoonlijke verhalen over adoptie, evenals opvoedingstechnieken voor degenen die adoptie overwegen, of die al een kind hebben geadopteerd.

Pleeg- en adoptief ouderschap door Kenneth A. Camp

  • The Same Moon van Ruth Spira is een memoires over de auteur die een kind uit Vietnam adopteerde na het overlijden van haar man.
  • A Beautiful Moon Waiting: An Adoption Memoir door Ashley Banion deelt de ervaringen van de auteur en haar partner met internationale adoptie en alle ups en downs die met dit proces gepaard kunnen gaan.
  • Little Sylvie: An Unforgettable Adoption Story van Sylvie Gagnon vertelt het waargebeurde verhaal van een kind dat een traumatisch verleden overwon en hoe haar adoptie-ervaring was.

Babygeheugenboeken

Als je op zoek bent naar een herinneringsboek voor een geadopteerde baby of kind, zijn er een aantal ongelooflijke en aanpasbare opties beschikbaar. Sommige omvatten:

  • Verkrijgbaar op Etsy voor ongeveer $ 65, een gepersonaliseerd babyherinneringsboek voor ouders die een baby hebben geadopteerd.
  • Verkrijgbaar op Etsy voor ongeveer $ 30,- adoptieboekje voor alleenstaande ouders of gezinnen met twee ouders voor degenen die een baby hebben geadopteerd.
  • My Family My Journey, verkrijgbaar op Amazon voor ongeveer $ 15, is een combinatie van fotoalbum en plakboek voor degenen die een baby of kind hebben geadopteerd.
  • Our Adoption Journey, beschikbaar op Etsy voor ongeveer $ 9, is een blanco dagboek dat gevuld kan worden met speciale adoptieherinneringen.
  • Adoption Lifebook van Mixbook, verkrijgbaar voor $ 55, is een aanpasbaar fotoalbum en plakboek met harde kaft dat je volledig kunt personaliseren.
  • Foster to Adopt Baby Book, verkrijgbaar voor ongeveer $ 38,00, is een aanpasbaar boek bedoeld voor degenen die bezig zijn met het adopteren van hun pleegkind.

Gebruik maken van adoptiebabyboeken

Of je nu op zoek bent naar een kinderboek over adoptie, een boek voor volwassenen over adoptieverhalen, of een herinneringsboek voor een kind dat je hebt geadopteerd, er zijn talloze verbazingwekkende en betekenisvolle keuzes beschikbaar.

Aanbevolen: