Autostoelhoezen maken

Inhoudsopgave:

Autostoelhoezen maken
Autostoelhoezen maken
Anonim
DIY-autostoelhoes
DIY-autostoelhoes

Of u nu gevlekte bekleding wilt bedekken of een eigen stijl aan uw auto wilt toevoegen, als u leert hoe u autostoelhoezen kunt maken, kunt u veel geld besparen. Omdat elke auto anders is, kun je niet zomaar een patroon voor je stoelhoezen aanschaffen. U kunt echter een aantal basisaanpassingen uitvoeren om een gestroomlijnd uiterlijk te creëren. Het resultaat zijn aantrekkelijke hoezen die het interieur van uw auto beschermen.

Stapsgewijze instructies

Als je handig bent met de naaimachine, zijn autostoelhoezen een eenvoudig project. Deze autoaccessoires zijn ook een geweldige manier om te leren naaien. Ongeacht je vaardigheidsniveau, het kost je slechts een paar uur en een paar dollar om je auto aan te passen.

Dingen die je nodig hebt

  • Naaimachine
  • Verschillende meters stof
  • Draad
  • Flexibel meetlint
  • Pinnen
  • Schaar
  • IJzer

Wat te doen

  1. Begin met het meten van uw stoelen. Meet de diepte en breedte van de stoelbasis, de hoogte van de rugleuning en de lengte van het achterste deel van de stoel. Gebruik uw meetlint om elke afmeting van de stoel te vinden en noteer de afmetingen op een vel papier. Het kan helpen om een diagram te tekenen en de afmetingen daarvan te noteren.

    meten
    meten
  2. Kies en koop stof op basis van uw behoeften. Nu je de afmetingen hebt, heb je een idee van hoeveel stof je nodig hebt. Schat de afstand en rond af naar boven. Het kan geen kwaad om extra stof te hebben om eventuele fouten te compenseren.
  3. Gebruik vervolgens uw metingen om stukken stof uit te knippen. Maak de stukken niet te groot en maak je niet al te veel zorgen over het perfect maken van de vorm. Je past de vorm indien nodig aan.

    snijden
    snijden
  4. Ga naar de auto en plaats de stukken stof op de plek waar ze op de stoel moeten komen. Gebruik spelden om de stukken aan elkaar te bevestigen en de maat en pasvorm aan te passen. Knip met de schaar de stof bij de pinnen af, zodat er ongeveer 2,5 cm ruimte overblijft voor uw naden. Markeer de plaatsen waar de veiligheidsgordel door de stoelbekleding komt.

    passend
    passend
  5. Gebruik de naaimachine om de naden te naaien waar je ze hebt vastgemaakt. Stik de naden dubbel als u zich zorgen maakt over de duurzaamheid, en naai het gebied rond de veiligheidsgordel door. Als uw stoel taps toeloopt en u zich zorgen maakt over het aan- en uittrekken van de hoes, gebruik dan elastiek om de onderkant van de hoes wat rek te geven.

    naaien
    naaien
  6. Strijk je stoelhoes volgens de aanwijzingen van de stof, en je bent klaar.

Eenvoudige variatie

eenvoudige stoelhoezen
eenvoudige stoelhoezen

Als het bedekken van elk oppervlak van de stoel een beetje overweldigend lijkt, probeer dan een eenvoudiger versie. U kunt een enkele maat van het breedste deel van de hoofdsteun gebruiken om het gat uit te snijden en vervolgens een strandlaken en een vinyltafelkleed aan elkaar naaien. Het resultaat is eenvoudig maar functioneel, vooral voor uitstapjes naar huis vanaf het strand of het zwembad.

Handige tips

Nu je weet hoe je autostoelhoezen moet maken, ben je klaar om aan de slag te gaan. Houd deze tips in gedachten terwijl u werkt:

  • Als u net begint met naaien, kies dan een stof die gemakkelijk te hanteren is. Vermijd patronen, aangezien u deze tijdens het werken moet aanpassen. Kies een stof die niet te glad is en niet rafelt.
  • Als je extra flair wilt en naai-ervaring hebt, overweeg dan om contrasterende biezen toe te voegen om de naden te accentueren.
  • Let op de wasinstructies op de stof. Als je kinderen of huisdieren hebt, wil je misschien een stof kiezen die je in de machine kunt wassen en drogen.
  • Overweeg om de stoelhoezen een tweede keer te plaatsen. Soms verandert de pasvorm terwijl u werkt, dus misschien wilt u alles nog een keer controleren voordat u klaar bent.
  • Veel plezier en wees creatief. Stoelhoezen zijn een geweldige manier om te pronken met uw persoonlijke stijl.

De opties zijn eindeloos

Door uw eigen hoezen te maken, heeft u volledige controle over de materialen voor uw autostoelen, en het biedt ook een creatieve manier om geld te besparen. Je kunt een stof kiezen vanwege de kleur, de duurzaamheid, de gemakkelijke onderhoudsinstructies of gewoon omdat je hem mooi vindt. Hoewel gekochte autostoelhoezen slechts in een paar kleuren en stijlen verkrijgbaar zijn, zijn de opties eindeloos als u uw eigen hoezen maakt.

Aanbevolen: