Herfst Blaze esdoorn hybride boom

Inhoudsopgave:

Herfst Blaze esdoorn hybride boom
Herfst Blaze esdoorn hybride boom
Anonim
Rode Esdoornboom
Rode Esdoornboom

De hybride Autumn Blaze Maple-boom is werkelijk een spectaculaire kruising tussen een zilveren esdoorn en een rode esdoorn. Zowel huiseigenaren als tuinarchitecten zijn dol op het aanpassingsvermogen, de betrouwbaarheid en de kracht van deze geweldige artiest.

Unieke kenmerken

De Autumn Blaze Maple groeit tot een meter of meer per jaar en wordt vier keer sneller volwassen dan de rode esdoorn. Dit maakt deze boom een favoriet onder degenen die niet willen wachten tot andere schaduwvariëteiten groeien. Van de roodachtige tint van de lentebladeren tot het diepgroen van de zomer en het vlammende oranje en rode herfstgebladerte: deze boom laat zelfs de hele winter prachtig rood hout achter.

Planten

Een groot voordeel van de Autumn Blaze Maple ten opzichte van andere bomen is het aanpassingsvermogen aan een breed scala aan klimaat- en bodemomstandigheden. Perfect voor de zones 3 tot en met 8, deze boom verdraagt natte grond, kleigrond en kan zelfs langdurige droge periodes overleven. Wanneer u uw esdoorn plant, zorg er dan voor dat u hem voldoende ruimte geeft om zijn snelle groei mogelijk te maken. Verwacht een volwassen hoogte van 40 tot 50 voet met een spreiding van 20 tot 30 voet. Bij gebruik als exemplaar is deze boom perfect voor grote voor- of open achtertuinen. Voor het beste resultaat plant u uw boom in de herfst of het vroege voorjaar, voordat het te warm wordt.

Zorg voor de herfstvlam

Deze hybride esdoorn ziet er prachtig uit met weinig moeite.

Water

Herfst Blaze Esdoorn
Herfst Blaze Esdoorn

Nieuwe Autumn Blaze Maple-bomen doen het het beste als ze gedurende enkele weken een langzame dosis water krijgen. Het gebruik van een hervulbare waterzak helpt het water te reguleren en ervoor te zorgen dat de boom precies de juiste hoeveelheid water krijgt om te gedijen. Zorg ervoor dat u uw boom onmiddellijk na het planten water geeft. Bedek het gebied rond de boom met een laagje mulch van vijf centimeter, om te helpen bij het vasthouden van water. Het is niet nodig om een nieuwe boom te bemesten; Dit is echter iets dat gedaan kan worden naarmate de boom ouder wordt, als je denkt dat er een tekort aan voedingsstoffen is. Neem altijd een grondmonster voordat u kunstmest aanbrengt.

Snoeien

Jonge Autumn Blaze Maple-bomen hoeven een aantal jaren niet te worden gesnoeid. Na dit punt moet je er zeker van zijn dat je de boom vrij houdt van uitlopers en eventuele dwarstakken wegsnoeit die de groei van de boom in gevaar brengen. Licht snoeien kan op elk moment van het jaar, maar voor zwaar snoeien is de late winter of het vroege voorjaar het beste.

Aankoop

Omdat ze zo populair zijn, zijn Autumn Blaze Maple-bomen overal verkrijgbaar bij een aantal gerenommeerde online dealers of bij plaatselijke tuincentra.

  • Fast Growing Trees heeft bomen van 3-4 voet of bomen van 1,5-2 meter online te koop.
  • Thuja Gardens biedt Autumn Blaze Maple-bomen in drie maten en gratis verzending. Kies uit bomen van 18-24 inch, bomen van 1,20 meter of 1,80 meter.
  • Brighter Blooms biedt kortingen voor de aankoop van meerdere bomen, en heeft momenteel zowel bomen van 1,20 meter als van 1,80 meter beschikbaar.
  • Nature Hills Nursery verkoopt een Autumn Blaze Red Maple-boom van 1,20 meter lang; voer uw postcode in om de verzendkosten te zien.

Een bekroonde boom

Er is weinig reden om je af te vragen waarom de Autumn Blaze Maple-hybride talloze onderscheidingen heeft ontvangen van landschapsprofessionals, tuinders en consumenten. Deze flexibele, onderhoudsarme boom voegt het hele jaar door spectaculaire belangstelling toe aan elke tuin.

Aanbevolen: