Grafisch ontwerp voor non-profitorganisaties

Inhoudsopgave:

Grafisch ontwerp voor non-profitorganisaties
Grafisch ontwerp voor non-profitorganisaties
Anonim
Grafische ontwerpers beoordelen proefdrukken
Grafische ontwerpers beoordelen proefdrukken

Voor non-profitorganisaties kan grafisch ontwerp een belangrijk onderdeel zijn van het creëren van een passend imago. Van bureaulogo's tot promotieafbeeldingen voor speciale evenementen, afbeeldingen geven een snelle eerste indruk van waar het allemaal om draait.

Over grafisch ontwerp van non-profitorganisaties

Ongeacht de reden waarom een entiteit bestaat, het creëren van het juiste imago is essentieel voor succes. Logo's en ander grafisch artwork moeten goed ontworpen en aantrekkelijk zijn en de juiste boodschap overbrengen over wie uw entiteit is en wat deze doet, omdat ze een directe impact hebben op hoe u wordt gezien in de gemeenschap.

Gebruik van grafische ontwerpen

Goede doelen gebruiken grafische ontwerpen voor een verscheidenheid aan materialen in het dagelijkse werk en bij speciale evenementen.

  • Officieel logo van de organisatie
  • Website- en sociale media-ontwerp
  • Gedrukt materiaal zoals sollicitatiebrieven
  • Marketingstukken zoals programmabrochures

Professioneel grafisch ontwerp voor goede doelen

Omdat grafisch ontwerp zo belangrijk is, is het zelfs voor non-profitorganisaties met beperkte budgetten een goed idee om de hulp van een professional in te roepen wanneer het tijd is om nieuwe grafische ontwerpelementen te creëren. Hoewel het duur kan zijn om professioneel grafisch artwork te laten maken, zijn er verschillende opties beschikbaar voor non-profitorganisaties die de kosten tot een minimum willen beperken.

Zoek hulp bij studentengroepen

Veel post-secundaire scholen bieden lessen aan die zich richten op het helpen van studenten bij het leren van grafische ontwerpvaardigheden in de echte wereld. Studenten moeten ontwerpprojecten voltooien om aan de klassevereisten te voldoen. Mogelijk kunt u gratis ontwerpwerk van hoge kwaliteit ontvangen door contact op te nemen met degenen die studenten in deze programma's lesgeven en om hulp te vragen. Je krijgt een geweldig ontwerp en ze hebben professionele ervaring die ze aan hun cv kunnen toevoegen.

  • Neem contact op met docenten grafische kunst en reclame op universiteiten, community colleges of kunstscholen bij jou in de buurt en vraag of zij rekening willen houden met de behoeften van jouw organisatie bij het toewijzen van ontwerpprojecten aan studenten.
  • Interview ten minste twee potentiële ontwerpers om de persoon te vinden die het beste bij uw behoeften past.
  • Geef ergens op uw website of ander openbaar forum de eer aan de maker van de leerling.

Verzoek bijdragen in natura

Je kunt mogelijk een bijdrage in natura ontvangen van grafische ontwerpprofessionals bij jou in de buurt als vorm van dienstverlening aan de gemeenschap. Het is niet ongebruikelijk dat reclamebureaus, grafische ontwerpbureaus en individuen die als freelance grafische kunstenaars werken hun tijd doneren aan liefdadigheidsorganisaties die hulp bij het ontwerpen nodig hebben, als onderdeel van de manier waarop zij hun producten en diensten aan potentiële klanten op de markt brengen.

  • Neem eerst contact op met nieuwere bedrijven, omdat zij vaak meer bereid zijn hun diensten vrijwillig aan te bieden als een manier om de omzet te vergroten.
  • Benadruk wat het voor hen oplevert, zoals het verkrijgen van zichtbaarheid voor de kwaliteit van het werk dat zij kunnen leveren.
  • Wees bereid om informatie te delen over de omvang en samenstelling van de lijst met abonnees van uw nieuwsbrief en websitebezoekers om uw bereik te tonen.
  • Overweeg om sponsoring aan te bieden bij een aankomend speciaal evenement dat u organiseert in ruil voor de hulp van het bedrijf en ga ermee akkoord het bedrijf te erkennen in uw nieuwsbrief, op uw website en in ander gedrukt materiaal.

Tips voor het maken van liefdadigheidsontwerpen

Het ontwerpen van afbeeldingen voor een non-profitorganisatie is vergelijkbaar met het maken van afbeeldingen voor bedrijven. In de meeste gevallen hebben liefdadigheidsinstellingen echter geen grote budgetten en moeten zij zich identificeren met en zich onderscheiden van soortgelijke organisaties.

Zuinig kleurkeuze

Werken met een klein budget betekent dat non-profitorganisaties vaak geen materiaal in kleur afdrukken. Kijk of je een afbeelding kunt maken die de meeste impact heeft in zwart-wit of grijstinten. Als ze kleur willen toevoegen, kies er dan een die je combineert met zwart of wit en zorg ervoor dat het er nog steeds goed uitziet als het zonder kleur wordt afgedrukt.

Vermijd trends

Het doel van het bureau is om diensten te verlenen en tot ver in de toekomst te helpen. Kies afbeeldingen en lettertypen die een tijdloos uiterlijk weerspiegelen, zodat het goede doel niet elke tien jaar tijd of geld hoeft te besteden aan het maken van nieuwe afbeeldingen.

Houd het simpel

Non-profitorganisaties zullen de afbeeldingen die u maakt willen gebruiken op een breed scala aan materialen, van briefpapier tot t-shirts. Een eenvoudige afbeelding met de naam van het goede doel is gedenkwaardig, heeft betrekking op de organisatie en past gemakkelijk op verschillende soorten materialen.

Stuur het juiste bericht

Zelfs als u geen gedoneerde hulp bij grafisch ontwerp kunt krijgen, is het essentieel om professionele kunst te gebruiken om uw organisatie te vertegenwoordigen. Het geld dat u besteedt aan het laten maken van een logo en website van topkwaliteit zal een verstandige investering zijn in de toekomst van uw groep. Als je hulp gaat verlenen aan de gemeenschap, vrijwilligerswerk zoekt en geld inzamelt, moeten de materialen die worden gebruikt om je inspanningen te vertegenwoordigen een positief imago creëren.

Aanbevolen: