Hoe u uw huis kunt schoonmaken in 10 stressvrije stappen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw huis kunt schoonmaken in 10 stressvrije stappen
Hoe u uw huis kunt schoonmaken in 10 stressvrije stappen
Anonim
Vader en dochter maken keuken schoon
Vader en dochter maken keuken schoon

Iedereen houdt van het gevoel een fris, schoon huis te hebben. Niet iedereen houdt er echter van om het daadwerkelijk schoon te maken. Maak je geen zorgen; met een beetje plannen en prioriteiten stellen, kunt u snel uw klusjes klaren en de rest van de dag genieten van uw huis.

1. Pak je schoonmaakstoringen

Zoals veel dingen in het leven kan uw algehele schoonmaakervaring worden verbeterd door de sfeer te bepalen met muziek. Je favoriete muziek kan het schoonmaken een beetje leuker maken. Kies muziek waar je opgewonden en gemotiveerd van wordt, en zet hem harder. Als je als gezin aan het schoonmaken bent, zet dan je favoriete afspeellijst op Alexa. Als je een solo-huis aan het schoonmaken bent, gooi dan wat oordopjes in en ga jammen. Zie het als de ultieme workout!

Vrouw die thuis een koptelefoon draagt en de vloer stofzuigt
Vrouw die thuis een koptelefoon draagt en de vloer stofzuigt

2. Verzamel schoonmaakbenodigdheden

Schoonmaakcaddies zijn een must als het gaat om het schoonmaken van je huis van boven naar beneden. Ze maken je leven alleen maar gemakkelijker. Als je er geen hebt, gebruik dan een mand of badkuip. Gooi alle schoonmaakspullen die je nodig hebt voor elke kamer in je huis in de caddy. Hij kan met u mee door het huis bewegen. Als u uw huis in een mum van tijd probeert schoon te maken, is dit een redder in nood.

Als je een voorstander bent van groen schoonmaken, zoals moeder, ondernemer en auteur van The Accidental Housewife, Julie Edelman, kun je een aantal items gebruiken die je al in huis hebt. Julie zegt: "Ik ben een groot voorstander van het gebruik van alledaagse producten die je al hebt, zoals witte azijn - die 90 procent van de bacteriën en meer dan 80 procent van de schimmels kan doden. Daarom bewaar ik onder de douche en onder de gootsteen een spuitfles met een mengsel van water en azijn in een verhouding van 3:1. Als je ervoor kiest om groener te gaan met producten als witte azijn, zuiveringszout en peroxide, kun je je schoonmaakkar lichter maken. aangezien deze in meerdere kamers kunnen worden gebruikt.

3. Maak een belangrijkheidslijst

Als je je hele huis schoonmaakt, zijn sommige kamers belangrijker dan andere. Je wilt er dus voor zorgen dat je die kamers schoonmaakt terwijl je energie hoog is. Dit kunnen uw keuken, badkamer, woonkamer en kasten zijn. Of misschien staat uw hoofdslaapkamer op de lijst. Hoe het ook zij, het opschrijven of maken van een mentale lijst van de meest essentiële kamers zorgt ervoor dat ze gedaan worden.

Als het gaat om het schoonmaken van het hele huis in één keer, wil je niet één kamer tegelijk doen. In plaats daarvan is het tijdbesparender om één klusje tegelijk te doen. Daarom ga je alles in huis opruimen voordat je naar het bad en het toilet gaat. Hoewel je voor elke kamer een paar basisprincipes voor het schoonmaken van het huis moet volgen, moet je niet te veel in beslag nemen door één kamer. Julie zegt het het beste: "Wat het betekent is dat je net voldoende schoonmaakt, en dat je je geen zorgen hoeft te maken over een volledige schoonmaak van vloer tot plafond, waardoor je huis, gezond verstand en manicure behouden blijven!"

4. Ruim de rommel op en orden hem

Je hebt je lijst gemaakt, deze twee keer gecontroleerd, je muziek aanstaan en je schoonmaakspullen in de aanslag. Het is tijd om te beginnen. Als eerste! Ruim alle kamers in je huis op.

Ga van kamer naar kamer en berg alles op. U kunt bijvoorbeeld het speelgoed ordenen en opbergen in de kinderkamer, de spullen ordenen op het aanrecht, de borden pakken en in de gootsteen zetten, alles van de vloer halen, tafels afruimen, enzovoort. Je wilt gewoon door je huis gaan en alles netjes opruimen. Je zult versteld staan van het verschil dat een beetje organisatie maakt.

Moeder en kinderen maken huis schoon
Moeder en kinderen maken huis schoon

5. Stof van boven naar beneden

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat er wat stof is opgehoopt toen je al die rommel opruimde. Daarom komt afstoffen als volgende op de lijst. Begin bij het afstoffen van bovenaf en ga van links naar rechts in huis. Door van boven naar beneden te beginnen, zorgt u ervoor dat al het stof zich op de vloer ophoopt, zodat het aan het einde van uw schoonmaakreis wordt opgeveegd.

6. Reinig en desinfecteer badkamer- en keukenoppervlakken

Als het om schrobben gaat, is het het beste om de badkamer- en keukenwerkzaamheden vroegtijdig uit de weg te ruimen. Waarom? Omdat dit doorgaans je minst favoriete klusjes zijn. Als je ze eerst doet, worden ze uit de weg geruimd, zodat je verder kunt gaan naar minder walgelijke wateren.

Julie zegt: "(C) leunend op de familietroon - de mijne ziet eruit als een paintball-doelwit, en als ik hem kon verlaten, zou ik dat doen, maar omdat ik de numero uno giftige zone in mijn huis ben, is dat geen realiteit. Daarom trek ik mijn modieuze en functionele roze en stippenhandschoenen aan, laat twee bruistabletten in de kom vallen om op armlengte afstand poep en zoeven te laten bruisen en verwijderen, en daarna met een veeg en veeg af met mijn favoriete wegwerptoiletborstel!" Je hebt kinderen, je begrijpt het zeker.

Ga door en maak alle badkuipen, toiletten en gootstenen in je huis schoon. Vermijd de verleiding om meer te doen. Dat komt later.

Badkuip schoonmaken
Badkuip schoonmaken

7. Desinfecteer de oppervlakken en apparaten

Het is tijd om verder te gaan met het desinfecteren van tafels, bijzettafels, fornuizen, koelkasten en andere oppervlakken in uw huis. Je kunt ervoor kiezen om groen te gaan en een beetje waterstofperoxide of witte azijn te gebruiken om alles af te vegen, of je kunt desinfecterende doekjes gebruiken. Julie merkt op dat als het gaat om "wonderen die ik in de winkel heb gekocht, ik dol ben op het desinfecteren van doekjes en deze als tissues gebruik om mijn toonbanken schoon te maken, borden, deurklinken en al het andere binnen het veegbereik te verwisselen."

8. Laat het glas glanzend

Op dit punt begint alles rondom je huis te schitteren. Laat je ramen en spiegels je hele schoonmaakgevoel niet ondermijnen. Houd uw raam-/spiegelreiniger in de aanslag en spuit en boen ze van onder naar boven.

9. Fris uw meubels op

Je bent nu thuis! Besteed wat aandacht aan je meubels, vooral aan de geur. Fris het op als het een beetje raar ruikt van tieners of huisdieren. Dit kan bestaan uit het verwijderen van de kussens en het stofzuigen ervan. Je kunt ook een stoffenverfrisser gebruiken om ze fris te laten ruiken. Als je de geuren niet lekker vindt, veeg ze dan af met een doek en gooi de hoezen in de was, zodat ze beter gaan ruiken.

Fris uw meubilair op
Fris uw meubilair op

10. Stofzuig en dweil alle vloeren

Je hebt al het vuil van je plafonds en werkbladen op de vloeren geduwd. Het is tijd om ze op te ruimen. De laatste stap bij het schoonmaken van uw huis 101 is het vegen, stofzuigen en dweilen van uw vloeren. Gebruik voor elke verdieping de beste methode en je bent klaar.

Tips om je huis schoon te houden

Huis schoonmaken kan een uitdaging en tijdrovend zijn. Julie biedt enkele deskundige tips om de zaken een beetje gemakkelijker te maken.

Meng huishoudelijk werk en routines

" Als ik bijvoorbeeld onder de douche sta, houd ik die spuitfles met azijn en water binnen handbereik, zodat ik kan schoonmaken terwijl ik poets; ik blijf desinfectiedoekjes op het aanrecht in de badkamer en in de keuken desinfecteren, zodat ik kan schoonmaken deurklinken, toonbanken, schakelborden en kranen terwijl ik aan het bellen ben met mijn moeder of beste vriendin; en ik smeer scheerschuim op mijn spiegels terwijl ik mijn benen scheer om ze schoon te maken en condensvrij te houden."

Minimaliseer vuil en vocht

" Om vuil en vocht te minimaliseren, heb ik absorberende matten binnen en buiten alle ingangen. Ik was mijn meubels om stof op afstand te houden, en ik gebruik decoratieve lokvogels zoals verse bloemen, foto's en geurkaarsen om de focus maar op die niet zo schattige stofkonijntjes als ik gasten heb!"

Overdrijf het niet

" We moeten ons allemaal realiseren dat we niet alles hoeven te doen. We zijn niet allemaal Martha, noch onze moeders, noch onze beste vriendin, en hoe we omgaan met wat ik liefdevol deze 'klusjes noem' 'vervelen' is heel individueel. Weet en geloof dat als de vaat op een dag in de gootsteen blijft staan of het bed onopgemaakt blijft, dat geen probleem is. We doen ons best, gegeven wie we zijn. Ons best is goed genoeg zolang onze families zijn gezond en we kunnen het in onszelf vinden om te glimlachen."

jongens die thuis plezier hebben met hun vader
jongens die thuis plezier hebben met hun vader

Hoe u uw huis kunt schoonmaken

Als het gaat om het schoonmaken van je huis, heeft iedereen een routine. Als u echter wat tijd probeert te besparen op uw schoonmaakroutine, probeer dan deze stappen eens. Je zult versteld staan hoe snel het schoonmaken gaat.

Aanbevolen: