Picknickbroodjes

Inhoudsopgave:

Picknickbroodjes
Picknickbroodjes
Anonim
Plan uw perfecte picknick met sandwichrecepten.
Plan uw perfecte picknick met sandwichrecepten.

Wie houdt er niet van om picknicksandwiches te eten terwijl hij op een deken in de zon zit? Als je op zoek bent naar manieren om de perfecte picknickspread samen te stellen, lees dan verder.

De sleutel tot picknicksandwiches

Iedereen houdt van broodjes. Ze zijn gemakkelijk te maken, gemakkelijk in te pakken en gemakkelijk te eten. Je kunt ze licht en gezond maken, of zwaar en stevig. De hemel is de limiet als het gaat om wat je ermee kunt doen, dus het is alleen maar logisch dat sandwiches worden beschouwd als het perfecte picknickvoedsel.

Er is echter een truc in de kunst van het maken van sandwiches. Zoals iedereen kan beamen, resulteert het langer dan een paar minuten laten liggen van een broodje meestal in een doorweekte puinhoop. En vergeet ze in te pakken, wat het probleem alleen maar verergert. Hoe voorkom je dat je lunch een rotzooi wordt? Hier zijn een paar belangrijke tips die u in gedachten moet houden.

Groenten

Net als mensen bestaan groenten voornamelijk uit water. Veel groenten moeten worden gesneden of in plakjes worden gesneden voordat ze op een boterham worden gelegd, waardoor de kans op doorweektheid nog groter wordt. Hoe kun je voorkomen dat het vocht van je groenten in je brood dringt en een enorme puinhoop veroorzaakt?

Voor niet-gesneden groenten, zoals bladgroenten en spruitjes, droogt u ze af met keukenpapier voordat u ze op uw boterham legt. Als je groenten snijdt, zoals augurken, tomaten of komkommers, dep ze dan aan beide kanten met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen. Hierdoor wordt voldoende water verwijderd om een uur of twee doorweekte wandel- of rijtijd te kopen.

Vlees

Afbeelding
Afbeelding

Koude vleeswaren voelen van nature vochtig aan, maar als je ze tien minuten op een bord laat liggen voordat je ze op brood legt, verliezen ze een beetje vocht van het oppervlak. Voor grotere stukken vlees kunt u ze in keukenpapier wikkelen en ze een paar minuten tussen twee borden drukken. Dit werkt vooral goed bij versnipperd vlees, dat de neiging heeft om sappen te verzamelen omdat het meer blootgestelde oppervlak heeft. Knijp goed in het geraspte vlees om eventuele vochtveroorzakende druppels te verwijderen.

Spreads

Er is een hele wetenschap achter sandwichspreads. Wist u dat smeersels op oliebasis, zoals boter, mayonaise en pesto, het vocht van brood afsluiten, waardoor het niet drassig wordt? Het is waar! Het vet in deze smeersels houdt vlees- en groentesappen waar ze horen: tussen de sneetjes brood en wordt er niet in opgenomen.

Als je boter of mayonaise op een sneetje brood smeert, zorg er dan voor dat je een mooie, gelijkmatige laag aanbrengt die het brood van rand tot rand bedekt. Gebruik echter niet te veel, want veel vet kan ervoor zorgen dat brood drassig wordt, net als het water van de toppings.

Picknicksandwichrecepten

Nu je wat anti-sog-vaardigheden in je arsenaal hebt, is dit een kans voor jou om ze aan het werk te zetten. Met deze sandwichrecepten wordt elke picknick onvergetelijk.

Pesto Kalkoensandwich

Dit broodje is altijd een succes, en de groene pesto past bij de buitenomgeving waar je er hopelijk van geniet! Voor twee sandwiches.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • 1/2 kopje pesto (in de winkel gekocht of zelfgemaakt)
  • 1 handvol babyspinazieblaadjes, voorzichtig drooggedept
  • 8 plakjes ovengeroosterde kalkoenfilet
  • Citroensap

Instructies

  1. Smeer de pesto dun en gelijkmatig aan één kant van alle vier de sneetjes brood. Leg twee plakjes opzij.
  2. Leg spinazieblaadjes op de twee resterende sneetjes brood en leg er vervolgens een laag op de kalkoen.
  3. Besprenkel met een paar druppels citroensap en beleg de sandwich met de plakjes die je opzij hebt gezet.
  4. Geniet ervan!

Veggiewraps

Wraps zijn in alle opzichten absoluut sandwiches. Ze zijn gemakkelijk te maken, leuk om te eten en kinderen zijn er dol op! Opbrengst ongeveer 24 plakjes, perfect voor picknicksandwiches.

Ingrediënten

  • 4 grote bloemtortilla's, bijgesneden tot een vierkante vorm
  • Mayonaise
  • 1 krop sla, voorzichtig drooggedept
  • 1 handvol spinazie, voorzichtig drooggedept
  • 1 pakket Amerikaanse kaas (of een kaas die je lekker vindt)
  • 2 grote tomaten, in plakjes gesneden en voorzichtig drooggedept
  • 1 pakje tandenstokers

Instructies

  1. Leg de tortilla's plat en verdeel ze gelijkmatig met mayonaise.
  2. Voeg op elke tortilla een laag sla, spinazie en kaas toe en plaats een rij plakjes tomaat precies in het midden.
  3. Rol tortilla's stevig op en zet ze met tandenstokers in stukken van 2,5 cm vast
  4. Snijd in plakjes van 2,5 cm met een heel scherp mes.
  5. Verspreid op een schaal en geniet ervan.