Beste plaatsen om gebruikte boeken te doneren in New York City

Inhoudsopgave:

Beste plaatsen om gebruikte boeken te doneren in New York City
Beste plaatsen om gebruikte boeken te doneren in New York City
Anonim

Geef uw zacht gebruikte boeken een tweede leven door ze te doneren aan deze waardevolle organisaties.

vrouw met boeken in haar handen
vrouw met boeken in haar handen

Bibliofielen weten hoe duizelig het kan zijn om door de schappen van een tweedehandsboekwinkel te lopen, en jij kunt die literaire vreugde ook verspreiden! Uw boeken doneren aan tweedehandsboekwinkels, non-profitorganisaties en lokale klaslokalen is slechts één manier om de liefde voor lezen levend te houden.

Maar in een stad zo groot als New York kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er in New York heel veel plekken waar je boeken kunt doneren.

Waar kan ik gebruikte boeken doneren in New York City?

In heel New York City en de omliggende regio zijn er talloze plaatsen waar je boeken kunt doneren. In plaats van je oude exemplaren van verplichte leesboeken of kinderfavorieten die je bent ontgroeid weg te gooien, kun je overwegen ze aan een van deze geweldige organisaties te doneren.

Boeken door bars

Boeken zijn niet alleen een manier om de tijd te doden. Ze kunnen mensen echt troost bieden en hen helpen te leren omgaan met nieuwe situaties. Overweeg om steun en aanmoediging te bieden aan gedetineerde personen door te doneren aan Books Through Bars. Deze organisatie accepteert de meeste soorten boeken en geeft ze aan gevangenen die op zoek zijn naar leesmateriaal.

Ze zijn specifiek op zoek naar geschiedenisboeken die zich richten op Afro-Amerikaanse, Latijns-Amerikaanse en Indiaanse culturen, boeken over sociale wetenschappen, het leren van wereldtalen en andere praktische boeken. Paperbackboeken zijn de enige acceptabele soort, aangezien de meeste gevangenissen geen hardcovers accepteren.

Als je wilt doneren, neem dan contact met hen op via e-mail en vraag goedkeuring voordat je je boeken aflevert bij hun Red Hook-locatie. Kijk op hun website voor meer informatie over de specifieke categorieën en vereisten voor doneren via hen.

Snel feit

Woordenboeken en thesaurussen lijken dankzij Google misschien tot het verleden te behoren, maar gedetineerden vertrouwen op deze hulpmiddelen om door hun meertalige omgeving te navigeren. Volgens Books Through Bars zijn de meest gevraagde items "Engelse woordenboeken, Spaans/Engelse woordenboeken en thesaurussen."

Leesreflecties

Reading Reflections, opgericht door twee jonge broers, is een organisatie die boeken verstrekt aan kinderen die in wanhopige nood verkeren. In sommige gevallen blijven de boeken lokaal, terwijl in andere gevallen de boeken hun weg over de hele wereld vinden.

Reading Reflections accepteert kinderboeken die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Ze accepteren ook wiskunde- en natuurkundeboeken, puzzels en andere voor kinderen geschikte spelletjes. Hoewel ze zich op kinderen richten, accepteren ze wel boekendonaties voor volwassenen, omdat ze via het programma ook diensten aan volwassenen verlenen.

Momenteel staat Reading Reflections op 3,65 miljoen van hun doel van 5 miljoen gedoneerde boeken. Om uw oude boeken te doneren, gaat u naar de Reading Reflections-website en vult u het donatieformulier in. Zij nemen contact met u op over waar u uw donaties kunt afgeven, of u nu in New York City of Long Island bent. En als u een bedrijf, uitgever of boekhandelaar vertegenwoordigt, kunt u ook op deze manier doneren.

Reik uit en lees

Als je op zoek bent naar een plek waar je voorzichtig gebruikte kinderboeken kunt doneren, dan is het Reach Out & Read-programma een geweldige optie om te overwegen. Het programma richt zich op het verbinden met deelnemende kinderartsenpraktijken om ouders voor te lichten over hoe het voorlezen aan kinderen een positieve invloed kan hebben op hun groei tijdens controlebezoeken.

Tijdens deze bezoeken worden nieuwe boeken gegeven aan kinderen tussen zes maanden en vijf jaar. Gedoneerde boeken worden gegeven aan broers en zussen die langskomen of in hun wachtruimtes achterblijven, zodat patiënten ze kunnen gebruiken.

Vul een boekdonatieformulier in op hun website voor alle boeken die je wilt doneren. Houd er rekening mee dat uw boeken nieuw of voorzichtig gebruikt moeten zijn. Naast je boeken kun je ook een geldelijke donatie doen om hun missie verder te ondersteunen.

Woningwerken Boekwinkel Café

De inventaris van het Housing Works Bookstore Cafe staat vol met gedoneerde boeken en andere media (cd's, dvd's en vinyl). De winkel verwelkomt donaties van zacht gebruikte boeken in goede staat. Ze nemen niet alleen fictie- en non-fictieleesmateriaal mee, ze nemen ook studieboeken mee die minder dan een jaar oud zijn.

Alle winsten van de boekwinkel gaan naar het ondersteunen van het werk van Housing Works om mensen te helpen die HIV/AIDS hebben en hulp nodig hebben op het gebied van gezondheidszorg, huisvesting, juridische bijstand, beroepsopleiding en meer.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Juli Maestri (@julimaestri)

Om te doneren aan het Bookstore Cafe, breng je boeken en media naar de winkel (gelegen op 126 Crosby Street). Donaties worden doorgaans geaccepteerd van 10.00 uur tot 17.00 uur. tijdens de week en van 10.00 tot 14.00 uur op zaterdag en zondag. Houd er rekening mee dat de winkel soms gesloten is vanwege speciale evenementen, dus bel voor de zekerheid van tevoren.

Snel feit

Als je een van de miljoenen Taylor Swift-fans bent, dan wil je misschien van Housing Works Bookstore een must-stop maken de volgende keer dat je in NYC bent. Het interieur van de boekwinkel diende als filmlocatie voor de eindscène van haar korte film All Too Well: The Short Film.

Brooklyn Book Bodega

De Brooklyn Book Bodega is een 501(c) non-profitorganisatie die zich inzet om de boekenwoestijn in Brooklyn te verminderen en het aantal Brooklyn-families met meer dan 100 boeken te vergroten. Hoewel u geld kunt doneren, kunt u ook nieuwe of tweedehands boeken voor de leeftijd van 0 tot 18 jaar inbrengen. U kunt uw donaties naar een van hun drie inleverlocaties brengen: Brooklyn Navy Yard, Old Stone House en Brooklyn Board of Re altors.

Als u meer dan 50 boeken wilt doneren, neem dan contact op voor een afspraak. En voordat u doneert, ordent u uw boeken in een verstandige categorie (leeftijd, genre, enz.) en labelt u de verschillende donatiedozen/zakken.

bibliotheken van New York City

bibliotheken in New York City zullen overwegen de meeste soorten boeken en studieboeken van u af te nemen, ervan uitgaande dat de items in goede staat zijn en het personeel denkt dat ze geschikt zijn voor de circulerende collectie. Ze hebben echter een beperkte ruimte, dus niet elke passende donatie wordt geaccepteerd.

Voordat u een donatie doet aan de bibliotheek, dient u contact op te nemen met uw plaatselijke vestiging om na te gaan of de boeken die u wilt inbrengen aan hun vereisten voldoen. Wees bereid om te delen welke titels je hebt en hun voorwaarden te beschrijven.

Om erachter te komen welke bibliotheekafdeling bij u in de buurt is, gaat u naar de website van de New York Public Library.

Correctional Services Program van de openbare bibliotheek van NYC

Naast het accepteren van donaties voor bibliotheekcollecties, accepteert de openbare bibliotheek van New York City ook zacht gebruikte pocketboeken voor haar Correctional Services outreach-programma. Dit programma biedt een verscheidenheid aan bibliotheekgerelateerde diensten, waaronder een mobiel boekenprogramma voor vijf gevangenissen in de stad. Maar liefst 1.200 mensen per week bekijken boeken via dit programma.

Niet alle onderwerpen worden geaccepteerd en je moet per e-mail contact opnemen met de programmadirecteur voordat je een donatie doet, dus zorg ervoor dat je hun lijst met acceptabele onderwerpen en andere vereisten bekijkt.

Houd er rekening mee dat ze alleen boeken willen die in uitstekende staat verkeren, zodat ze aantrekkelijk zijn voor de deelnemende mensen. De kans is immers veel groter dat u elke dag een glimmende nieuwe omslag over een bevlekt exemplaar pakt. U kunt uw donaties per post versturen of afleveren op de Midtown-locatie.

Moet weten

Momenteel bestaat de grootste behoefte van de NYPL aan hun Correctional Services Program uit grote gedrukte fictie- en non-fictieboeken in uitstekende staat. Hierdoor kunnen deelnemers met een visuele beperking daadwerkelijk gebruik maken van hun diensten.

Geef je boeken een tweede leven

Herinner je je de eerste keer dat een boek je echt op een dieper niveau aansprak? Misschien heeft het je geholpen om je meer gezien te voelen, of heeft het je perspectief gegeven op een probleemgebied in je eigen leven. U kunt andere mensen de kans geven om deze ervaringen op te doen door uw boeken te doneren. Net zoals NYC een overvloed aan programma's en organisaties heeft waar je oude boeken kunt doneren, zal jouw regio er zeker ook een hebben.

Aanbevolen: