57 Gemakkelijke en leuke zomeractiviteiten voor peuters

Inhoudsopgave:

57 Gemakkelijke en leuke zomeractiviteiten voor peuters
57 Gemakkelijke en leuke zomeractiviteiten voor peuters
Anonim
Moeder en haar dochter ruiken naar bloemen in het veld
Moeder en haar dochter ruiken naar bloemen in het veld

De vrije tijd van de zomer maakt de weg vrij voor geweldige avonturen en leerervaringen. In plaats van de verveling van peuters aan te pakken met tv of tablets, geef ze interactieve en zintuiglijke ervaringen om hun zich ontwikkelende hersenen te voeden. Ontvang een lijst met leuke zomeractiviteiten die peuters in het water, buiten en binnen kunnen doen.

Buitenactiviteiten voor peuters

Je wilt niet binnen opgesloten zitten als de zon schijnt. Hoewel je altijd je peuter kunt pakken en naar het park of een wandelpad kunt gaan, wil je deze leuke en creatieve peuteractiviteiten misschien ook buiten proberen.

Bladjacht

Het bos is een magische plek voor je kleintjes. Ze zijn gevuld met mysterie en verwondering. Ga met ze wandelen met een mandje en laat ze allerlei soorten bladeren verzamelen. Ze kunnen ermee spelen of ze toevoegen aan een zintuiglijke activiteit of knutselproject.

Maak natuurkronen

Neem je peuter mee voor een wandeling. Geef ze een mand en laat ze bloemen en bladeren verzamelen. Gebruik hun collecties om een kroon voor ze te maken.

Jong meisje met krullend haar, gekleed in een bloemkroon in gouden zonsonderganglicht
Jong meisje met krullend haar, gekleed in een bloemkroon in gouden zonsonderganglicht

Cloud kijken

Ga in het gras liggen en kijk hoe de wolken voorbij rollen. Laat je peuter vormen in de wolken vinden. Maak er een spelletje van, zoals 'I Spy'.

Stoepkunst

Gooi een bak met stoepkrijt weg. Je kleintje kan het krijt gebruiken om te tekenen, leuke creaties te tekenen en zich gewoon te amuseren.

Spring over het vierkant

Je hebt gehoord dat de vloer uit lava bestaat. Nou, dit is over het vierkant springen. Maak met stoepkrijt meerdere vierkantjes op de stoep waar een peuter op kan springen. Laat ze oefenen met het springen over de vierkanten. Het is een geweldige grove motorische activiteit.

Verzamel stenen

Sommige kinderen vinden rotsen fascinerend. Neem een mand en verzamel stenen tijdens een wandeling. Je kunt ze mee naar huis nemen en een leuke stenen pot maken waar je kleintje van kan genieten.

Verzamel bugs

Pak een stenen pot en maak een wandeling door je tuin of een plaatselijk park. Help uw kind onderweg interessante insecten en rupsen te verzamelen. Zorg ervoor dat je uit de buurt blijft van insecten die kunnen bijten of steken.

Ga naar het strand

Pak je zwemkleding en benodigdheden in en maak een uitstapje naar het plaatselijke strand. U kunt er ook voor kiezen om naar het gemeenschappelijk zwembad te gaan als er geen strand in de buurt is. Maak er een dagje van spelen in het water.

Zandkastelen bouwen

Zandkastelen zijn niet alleen bedoeld om op het strand te bouwen, ook al is het een geweldige activiteit voor peuters. Kun je niet naar de kust? Voeg een beetje water toe aan een zandbak of vul een bak met zand en water. Help je peuter vanuit het comfort van thuis een leuk kasteel en een slotgracht te creëren.

Peuterjongen concentreert zich op het bouwen van zandkastelen
Peuterjongen concentreert zich op het bouwen van zandkastelen

Zoek naar strandschatten

Meestal worden schelpen en andere leuke dingen gevonden op het strand. Als u echter een verzameling heeft die u tijdens een recente strandtrip heeft verzameld, kunt u deze verstoppen in een zandbak of een zandbak. Je kleintje kan zijn schep gebruiken om ze te zoeken.

Kleur Toss-spel

Spellen met kleuren zijn geweldig voor peuters. Pak een paar gekleurde stukjes papier en een paar bijpassende ballen. Laat uw kind oefenen met het gooien van de bal op het bijpassende papier. Zorg ervoor dat ze de kleur roepen waarnaar ze op zoek zijn, zodat ze het verband beginnen te leggen. Misschien wil je kleuren als rood, wit en blauw proberen voor 4 juli.

Plantenzaden

Laat je kleintjes hun vingers in de grond steken door een tuin aan te leggen. Laat ze gaten graven en de zaden erin gooien.

Ga naar een splashpad

Zoek een gratis splashpad bij jou in de buurt. Peuters zijn dol op de sproeiers en het leeggooien van emmers water.

Ga naar een kinderboerderij

Een typische dierentuin is misschien een beetje te saai voor een peuter. Ze zullen echter zeker genieten van een dierentuin waar ze de dieren mogen aaien. Je kunt kinderboerderijen vinden op provinciale beurzen.

Houd een fietsparade

Pak de knutselspullen en versier hun fiets of driewieler. Je kunt ze je ook laten helpen met het versieren van de jouwe. Beleef een leuke parade met je kleurrijke fietsen.

Dans in bubbels

Dansen en bubbels zijn een echte winnaar. Je kunt een bak met bubbels uitbreken. Je kunt ook een mengsel van water en afwasmiddel maken met behulp van een zwembad en een hoelahoep. Laat je peuter rond de gigantische bubbels dansen en giechelen van genot.

Peuterjongen die zeepbellen blaast
Peuterjongen die zeepbellen blaast

Speel in de sproeiers

Niets maakt een warme dag leuker dan een sproeier. Zet hem aan en laat ze er doorheen rennen.

Ga op schattenjacht

Heb je ooit gezien hoe opgewonden peuters op eierenjacht gaan? Ze houden ervan om snoep en kleine schatten te vinden. Verberg schatten in je tuin en laat ze proberen ze te vinden.

Graven naar wormen

Wiggly-wormen zijn fascinerend voor peuters die dol zijn op buggy's. Geef ze een schep en laat ze naar wormen graven. Je zou hun collectie zelfs kunnen gebruiken om te gaan vissen.

Vergroot de tuin

Wek een beetje nieuwsgierigheid en interesse in wetenschap op door verkenning van de tuin. Geef ze een vergrootglas en help ze alle kleine wezens die in de modder leven te verkennen.

Kamperen in de tuin

Kinderen houden van kamperen. Zet een tent op in je achtertuin. Ze zullen genieten van elke minuut onder de sterren, van het maken van s'mores tot het zingen van liedjes.

Vader en peuterzoon kampeerden in de achtertuin
Vader en peuterzoon kampeerden in de achtertuin

Voed de vogels

Wil je een peuter zien giechelen? Geef ze wat vogelzaad en laat ze eenden voeren in het park of vogels in je tuin. Ze zullen versteld staan van de omringende natuur.

Bekijk lokale concerten

Peuters zijn echte muziekliefhebbers. Pak een tas en ga naar een plaatselijk concert in het park. Kijk hoe je kleintjes vrolijk ronddansen.

Snelle regenachtige dag indoor zomeractiviteiten voor peuters

Een regenachtige dag is echt een spelbreker in Toddlerville. Maar de dag kan nog steeds leuk zijn. Pak wat spullen en bedenk leuke doe-het-zelf-activiteiten waar peuters in de zomer binnenshuis van kunnen genieten.

Squishzak

Je zou niet denken dat een diepvrieszakje zo leuk zou kunnen zijn, maar kinderen zijn dol op een op het strand geïnspireerde, zachte tas. Pak een diepvrieszakje, kleurstof voor levensmiddelen, water en verschillende schattige plastic oceaanspeeltjes. Gooi ze in de zak met een beetje water en blauwe kleurstof. Sluit het en zie hoe ze plezier hebben met het verplaatsen van het speelgoed in het water. Je kunt zelfs een beetje superlijm aan de opening toevoegen als je bang bent dat deze losraakt.

Maak een tape-zeester

Peuters leren net hun vaardigheden te perfectioneren met plakband en een schaar. Help ze een veiligheidsschaar te gebruiken om stroken tape door te knippen. Je brengt de tape in laagjes aan om een leuke zeester te creëren. Ze kunnen de tape eraf trekken en weer in elkaar zetten om hun fijne motoriek te ontwikkelen.

Strandfles

Net als de zachte tas kan een strandfles voor veel vermaak zorgen. Doe kleine plastic oceaanspeeltjes in een plastic fles van 20 ounce. Een uitgewassen frisdrankflesje werkt goed. Vul het met water, een beetje glitter en blauwe kleurstof. Laat ze zien hoe ze het opschudden.

Balschep

Dingen oppakken met een lepel is een fijne motoriek die peuters proberen te perfectioneren. Help ze een handje door meerdere plastic honkballen in een emmer of container te doen. Laat ze werken om de ballen er één voor één uit te scheppen met een grote lepel.

sensorische bakken

Zintuiglijke bakken bieden urenlang plezier op regenachtige dagen. Gebruik zand en schepjes om een op het strand of de zomer geïnspireerde afvalbak te creëren. Peuters zullen er dol op zijn.

Peuters spelen met sensorische bakken met kleurrijke rijst op rode tafel
Peuters spelen met sensorische bakken met kleurrijke rijst op rode tafel

Scheerschuim Regenboog

Meng kleurstof met scheerschuim in bakjes. Laat kinderen de scheerschuim in een schoon bakje scheppen om een leuke scheerschuimregenboog te creëren.

Gekleurd papier sorteren

Kleurrijke papiersoort is heel leuk. Peuters mogen een schaar gebruiken en hun vingercoördinatie verbeteren, maar ze zullen met kleuren werken. Help peuters verschillende stukjes gekleurd papier te knippen. Nadat ze alles in stukken hebben geknipt, laat je ze elke kleur in verschillende emmers sorteren.

Stenen wassen

Als je peuter niet buiten in het water kan spelen, breng hem dan naar binnen. Vul een bak met zeepsop. Geef je peuters een bak met vuile stenen en een tandenborstel. Laat ze de stenen wassen. Houd ze goed in de gaten om er zeker van te zijn dat er geen stenen in hun mond terechtkomen.

Kamp binnen

Welke peuter houdt er niet van om een fort te maken? Pak een stapel lakens en gooi ze over een stoel. Klim naar binnen en lees een boek of praat over de sterren.

Speel met Jello

Jello is een zomeritem. Gebruik het om uw peuter te vermaken. Vergeet niet dat deze activiteit rommelig zal worden. Maak een grote container met een helder gekleurde Jello (gekleurde Jello zal vlekken veroorzaken). Gooi een oud douchegordijn neer en laat uw kind met de jello spelen. Ze kunnen het opscheppen, snijden met hun speelmessen, pletten en nog veel meer. Ze zullen er dol op zijn.

Ga naar een bibliotheek Voorlezen

Lokale bibliotheken bieden zomerleesprogramma's voor peuters en kleuters. Deze zijn niet alleen leuk en interactief, maar het zijn ook leerervaringen.

Waterspeelactiviteiten

Als het om de zomer gaat, zit water in de hersenen. Het maakt niet uit hoe het weer is; je kleintje wil in het zwembad zijn of in de sproeier spelen. Maar dat is niet altijd een optie. Probeer in plaats daarvan deze leuke waterspeelactiviteiten voor peuters.

Kleine meisjes spelen met waterpistolen
Kleine meisjes spelen met waterpistolen

IJsgraven

IJsgraven is leuk en supergemakkelijk. Vul een container met verschillende speeltjes en water. Laat het stevig bevriezen. Gooi de ijsblokjes in een nieuwe container en geef peuters metalen lepels om het ijs weg te beitelen en hun schatten uit te graven.

Ijs Smash

Deze activiteit is precies zoals het klinkt. Vul een bakje voor ⅓ met ijsblokjes. Laat peuters ze kapot slaan met hun speelgoedhamer of veilig keukengerei.

Waterbommen

Ballonnen zijn doorgaans niet toegestaan voor peuters. Maar dat betekent niet dat ze niet mogen deelnemen aan het plezier. Snij de sponzen in reepjes en bind ze in het midden met een touwtje aan elkaar vast, zodat er een poefje ontstaat. Laat je kleintjes de bommen in water dopen en rondgooien.

Squirt Gun-schilderij

Laat ze, in plaats van een spuitpistool op elkaar te richten, een kleine waterkunst maken. Leg een stuk gekleurd bouwpapier op de grond en ze kunnen tekenen met hun waterpistolen. Als je dapper bent, kun je spuitpistolen met verf vullen en ze op een canvas laten richten en schieten voor een echt origineel kunstwerk.

Water gieten

Leren water gieten is een grotere uitdaging dan je denkt als je twee of drie jaar oud bent. Help je peuter de vaardigheid te perfectioneren door hem met water te laten spelen. Vul een bakje met wat water. Laat je peuter het water in een nieuw bakje gieten en weer terug.

Kleurmenging

Kleurenmenging is net een wetenschappelijk experiment voor de allerkleinsten. Vul meerdere kopjes met water en doe er kleurstof in. Geef je peuter een druppelaar en laat hem oefenen met het opzuigen van het gekleurde water en het in een nieuw kopje doen. Ze kunnen fantastische kleuren maken en werken tegelijkertijd aan hun knijpvaardigheden.

Bloemensoep maken

Vraag je je af wat je gaat doen met al die paardenbloemen en onkruid, je kleine plukjes voor je? Geef ze een kom met water en laat ze wat bloemensoep maken.

De floaties laten zinken

Met opspattend water kan het niet fout gaan. Vul een bak ongeveer halverwege met water. Snijd een zwembadnoedel in stukjes van vier tot vijf inch. Gooi ze in de waterbak en laat je kind proberen ze te laten zinken.

Schep de citroenen

Limonade komt in de zomer vaker voor dan water. Gebruik die citroenen om je peuter erbij te betrekken. Doe een paar gesneden citroenen in een bak met water. Vertel uw peuter dat hij ze allemaal eruit moet scheppen. Schepspellen zijn uitstekend voor de fijne motoriek.

Gemakkelijke en leuke kunstactiviteiten voor peuters

Kunst kan rommelig worden met kleine kinderen, maar het is leuk en gemakkelijk. Je hebt niet veel instellingen nodig om ze bezig te houden. Kunstprojecten zijn ook prima te doen in de zomer, omdat je de rommel dan mee naar buiten kunt nemen. Creëer een paar leuke zomerkunstprojecten om toe te voegen aan je huis.

Vingerverven

Pak de leuke zomerkleuren, een beetje karton en je peuter. Help uw kind een leuk zomertafereel van uw avonturen te creëren.

Vingerverven buiten op een zonnige dag
Vingerverven buiten op een zonnige dag

Splatterschilderij

Splatterschilderen is niet iets dat je in huis wilt doen. Maar buiten in de zomerzon is het heerlijk. Koop een paar niet-giftige verf en laat je peuter zijn handen en penselen gebruiken om deze naar het canvas te gooien. Je kunt ook water met kleurstof als verf gebruiken om een aquarelstuk te maken.

Buitenschilderen

Je peuters en kleuters zullen dol zijn op raamschilderen. Neem ze mee naar buiten met wat verf en laat ze meesterwerken maken waar je een aantal dagen of weken van kunt genieten.

Verfrotsen

Ga wandelen en zoek een paar grote rotsen. Laat peuters ze schilderen. Je kunt ze je tuin laten versieren met de kleurrijke stenen.

Papieren bordje vis

Snijd een papieren bord in de vorm van een vis, of laat je peuter het met hulp snijden. Ze kunnen kleurpotloden en stiften gebruiken om hun vissen te versieren.

Zandschilderij

Koop wat gekleurd zand en gooi het in een afvalbak. Laat peuters ermee spelen om leuke, kleurrijke kunst te maken.

Handkunst

Pak een papieren bord of een stuk karton. Rol wat verf op de handen van uw peuter. Ze kunnen hun handafdrukken gebruiken om een felgele zon of schattige vis te maken.

Sponsschildering

Meng water en kleurstof in verschillende kopjes. Laat de kleintjes de spons in het water dopen en ermee op een stuk wit papier of karton tikken. Jij kunt ze helpen een vriendelijke zon of bewolkte lucht te creëren.

Verf schelpen

Heb je tijdens je meest recente bezoek aan het strand wat schelpen gekregen? Haal de verf eruit en laat je kleintjes hun fantasie gebruiken om ze nog mooier te maken.

Marshmallow-schilderij

In de zomer heb je marshmallows en meestal wat slagroom. Zo kun je deze leuke zomeractiviteit gemakkelijk doen. Meng de kleurstof en slagroom. Laat uw peuters de marshmallow in de slagroom dopen en op een bord schilderen. Als ze klaar zijn, kunnen ze hun creatie opeten.

Draadpoolnoedels

Peuters leren voortdurend van de wereld om hen heen. Help ze hun hand-oogcoördinatie te perfectioneren door ze zwembadnoedels te laten rijgen. Snijd verschillende zwembadnoedels in stukken van 7,5 tot 10 cm. Laat kinderen een stuk touw gebruiken om ze aan elkaar te weven. Het is leuk en ze creëren een nieuw leuk waterspeelgoed.

Gescheurd papierkunst

Welk kind houdt er niet van om dingen kapot te maken? Nou, nu kunnen ze dat. Laat peuters verschillende stukjes vloeipapier verscheuren. Geef ze een bord. Help ze een lijmstift te gebruiken om het papier op een stuk calqueerpapier te lijmen. Je hebt een coole nieuwe lichtvanger of leuke glas-in-loodkunst.

Vorkkunst

Na al die picknicks waar je van hebt genoten, zou je een paar plastic vorken bij de hand moeten hebben. Help je peuter de vork in de verf te dopen en een zon of vuurwerk te creëren.

Rotsvormen

Stenen zijn leuk. Verzamel enkele tientallen stenen die zo groot zijn dat uw peuter ze niet in zijn mond kan steken. Laat ze vormen maken door de stenen op een rij te zetten. Ze kunnen harten of cirkels maken.

Klein meisje speelt met stenen
Klein meisje speelt met stenen

Zomeractiviteiten waar peuters van zullen genieten

Hoewel je je kinderen in de zomer ook mee kunt nemen naar musea en andere binnenactiviteiten kunt doen, zorgt het weer vaak voor buitenplezier. Het buitenleven kan een verademing zijn. Mama en papa zijn meestal milder als het gaat om rennen, springen en schreeuwen als ze buiten zijn, wat betekent dat jonge kinderen kunnen doen waar ze goed in zijn, zonder in de problemen te komen. Een ander voordeel van buitenactiviteiten is dat veel ervan gratis zijn of lagere toegangsprijzen hebben dan musea en concerten. Geniet samen met uw kinderen van het buitenleven voor veel avontuur en ontdekkingen, om nog maar te zwijgen van leren en lachen.

Aanbevolen: