Speurtochtaanwijzingen voor kinderen

Inhoudsopgave:

Speurtochtaanwijzingen voor kinderen
Speurtochtaanwijzingen voor kinderen
Anonim
meisje op zoek naar aanwijzingen
meisje op zoek naar aanwijzingen

Aanwijzingen voor speurtochten voor kinderen kunnen puzzels, raadsels of eenvoudige tekeningen zijn. Welke aanwijzingen er ook worden gegeven, ze moeten passen bij de leeftijd, zodat kinderen niet te gefrustreerd raken bij het ontcijferen van de aanwijzingen die ze ontvangen. Of je nu aanwijzingen uit een andere bron kopieert of je eigen aanwijzingen maakt, speurtochtaanwijzingen zullen kinderen motiveren om hun onderzoeksvaardigheden te gebruiken en zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de vermelde items.

Speurtochtaanwijzingen voor kinderen maken

Kinderen houden ervan om deel te nemen aan speurtochten of speurtochten en deze activiteit is een geweldige optie voor verjaardagsfeestjes, schoolvelddagen, slaapfeestjes, familiereünies en vakantiebijeenkomsten, zowel binnen als buiten. Voordat u een speurtocht ontwerpt, moet u het volgende overwegen over de leeftijden van de beoogde deelnemers. Creëer aanwijzingen voor een speurtocht thuis of op school die geschikt zijn voor de betrokken leeftijden:

Preteens en tieners

Als bij de speurtocht ook jonge tieners en tieners betrokken zijn, ga je gang en verzin een paar duizelingwekkende aanwijzingen. Oudere kinderen vinden de uitdaging van het oplossen van een raadsel net zo leuk als het vinden van de voorwerpen zelf, dus geef ze aanwijzingen die hen aan het denken zetten. Cryptogrammen en woordzoekers zijn geweldige aanwijzingen voor deze leeftijdsgroep.

Voorschoolse en basisschoolkinderen

speurtochten moeten leuk zijn. Maak raadsels die geschikt zijn voor kinderen die niet kunnen lezen door afbeeldingen, tekeningen en pictogrammen te gebruiken van de voorwerpen die ze moeten vinden. Als de raadsels bijzonder moeilijk zijn en er meerdere kinderen spelen, laat de deelnemers dan in teams of met een partner werken.

Voorbeeldraadsels om op te lossen

samen aanwijzingen oplossen
samen aanwijzingen oplossen

De volgende speurtochtaanwijzingen voor kinderen kunnen worden aangepast aan het aantal en de leeftijd van de deelnemers.

Maak een digitale foto van een verborgen speeltje

Zorg ervoor dat u de afbeelding net voldoende uitschuift om visuele informatie te geven over andere items in de kamer, zodat het kind weet in welke ruimte van het huis of in het klaslokaal hij moet kijken.

Maak een pad

Gebruik een reeks klein speelgoed of snoepjes om voorwerpen in het gebied te verbergen, met een afbeelding van het volgende gebied als aanwijzing. Terwijl kinderen elk item vinden, gaan ze verder met het volgende item en de aanwijzing. Als er meerdere kinderen spelen, zorg er dan voor dat er genoeg van elk item is, zodat elk kind er één kan pakken voordat hij naar het volgende gaat.

Creëer cryptogrammen

Druk een lijst af met items die zijn ontworpen als een cryptogram. Kinderen moeten woorden spellen op basis van de cryptogrambetekenissen voordat ze aan hun speurtocht kunnen beginnen.

Word-scrambles of woordzoekopdrachten maken

Geef elke deelnemer een lijst met items waarin de woorden door elkaar zijn gegooid. Kinderen moeten snel werken om de woorden te ontcijferen voordat ze naar de items kunnen gaan zoeken. Gebruik ook woordzoekers op deze manier. Gebruik gecodeerde namen van leraren om kinderen te helpen al het schoolpersoneel te ontmoeten tijdens een oriëntatiespeurtocht.

Historische aanwijzingen

Leer een geschiedenisles en ontwerp tegelijkertijd een leuke speurtocht. Bijvoorbeeld: "Er wordt nog steeds over de Boston ______Party gesproken in de geschiedenisboeken." Het ontbrekende woord is natuurlijk 'Thee', en zodra de kinderen dit door hebben, gaan ze naar de kast om een theezakje te pakken.

Puzzelaanwijzingen

Maak je eigen puzzelaanwijzingen door een digitale foto te maken, deze af te drukken en in verschillende stukken te knippen. Het aantal stukjes waarin je de afbeelding snijdt, hangt echt af van de leeftijd van het kind. Te veel stukken zullen voor jonge kinderen te moeilijk zijn om mee te werken. Geef de stukjes aan kinderen en vertel ze dat ze de puzzel in elkaar moeten zetten om de aanwijzing te zien voor het item dat ze moeten vinden.

Schoolspeurtochtaanwijzingen

Als je basisschool-, middelbare- of middelbare schoolkinderen wilt helpen hun leraren of schoolgebouw te leren kennen, kan een schoolspeurtocht helpen.

Schoolpersoneel Foto Aanwijzingen

Help jongere kinderen verschillende personeelsleden op school te ontmoeten door foto's van elke leraar of beheerder te geven als aanwijzingen. In plaats van een object of locatie te vinden, moeten kinderen de afgebeelde personeelsleden vinden. Voor oudere kinderen en tieners kunt u kinderen laten zoeken naar elke plaats waar de naam of afbeelding van een leraar op school wordt weergegeven, zoals in hun brievenbus en buiten hun klaslokaal.

Picture Book Schoollocaties Aanwijzingen

Gebruik prentenboeken met titels of instellingen die kamers in je school als aanwijzingen bevatten. Kinderen moeten naar de titels kijken of de boeken lezen om erachter te komen welke locaties ze moeten vinden. Individuele titels die u kunt gebruiken zijn onder meer The School Nurse From the Black Lagoon, The Principal's New Clothes of Lunch Lady and the Video Game Villain. Uitgebreide schoolprentenboeken zoals The Gingerbread Man: Loose in the School van Laura Murray werken ook als kinderen worden uitgedaagd om alle plaatsen te vinden waar de hoofdpersoon naartoe reist.

Leraar IJsbrekeraanwijzingen

Maak een lijst met één leuk weetje dat uniek is voor elke leraar of belangrijk personeelslid op uw middelbare school. Tweens moeten erachter komen over wie elk leuk feitje gaat door met alle leraren te praten om de speurtocht te voltooien. Je kunt ijsbrekervragen gebruiken als inspiratie voor leuke weetjes voor de leraar.

Aanwijzingen voor zelfportretten van schoolpersoneel

Elk personeelslid moet een zelfportret tekenen met kleurpotloden die als aanwijzing kunnen dienen. Kinderen van elke leeftijd kunnen proberen het juiste personeelslid te vinden dat overeenkomt met elke zelfportretaanwijzing.

Jachtplanning plannen

Of je nu een speurtocht organiseert voor de kinderen uit de buurt of een verjaardagsfeestje plant, een goed geplande speurtocht zorgt voor veel plezier voor kinderen van elke leeftijd. Vergeet niet om prijzen bij de hand te hebben om onder de winnaars te verdelen. Prijzen kunnen bestaan uit cadeaubonnen, snoep, lintjes en klein speelgoed. Speurtochten zijn geweldige activiteiten voor vrijwel elk feest of samenzijn en het creëren van je eigen aanwijzingen geeft je het voordeel dat je een activiteit kunt ontwerpen die perfect is voor de deelnemers.

Aanbevolen: