Kosten van het adopteren van een baby

Inhoudsopgave:

Kosten van het adopteren van een baby
Kosten van het adopteren van een baby
Anonim
geadopteerde baby met moeder
geadopteerde baby met moeder

Hoewel de kosten voor de fysieke geboorte van een baby tot $ 25.000 kunnen kosten, kunnen de kosten die gepaard gaan met het adopteren van een baby tweemaal dat bedrag bedragen. Als je hebt besloten dat adoptie de juiste weg is voor je gezin, zijn er een paar dingen die je wilt weten voordat je aan het proces begint.

Kosten specifiek voor binnenlandse adoptie

De gemiddelde kosten van een binnenlandse adoptie in de VS bedragen iets minder dan $ 40.000, en toekomstige ouders kunnen verwachten dat ze binnen één of twee jaar aan een kind worden gekoppeld.

Agentschap adoptie

Het gebruik van een erkend adoptiebureau biedt adoptieouders alle hulp die ze zich tijdens het proces kunnen wensen. Het bureau regelt alles, van het vinden van een kind tot de juridische procedures en het papierwerk. Elk agentschap opereert op een ander volume en de kosten ervan zijn evenredig aan dat werk. Een gemiddelde adoptie via American Adoptions bedraagt bijvoorbeeld in totaal $40.000 tot $50.000. Sommige diensten die bij deze kosten zijn inbegrepen, zijn onder meer:

  • Een bemiddelingskosten ($15.000 tot $20.000) die een deel van de salarissen van het personeel, kantoorkosten en marketing dekt
  • Adoptie-verstoringsverzekering om ervoor te zorgen dat u het grootste deel van uw geïnvesteerde geld terugkrijgt als de adoptie mislukt
  • Diensten voor adoptieouders, zoals lessen en het opzetten van een professionele thuisstudie ($ 1.500 tot $ 4.000)
  • Onkosten van geboorteouders, zoals counseling ($ 1.000) en medische kosten die niet door de verzekering worden gedekt
  • Juridische kosten ($4.000), zoals de afronding van de adoptie of de beëindiging van de rechten van de biologische ouders

Onafhankelijke adoptie

Bij een onafhankelijke adoptie zoeken de adoptieouders zelf een biologische moeder en maken vervolgens gebruik van de diensten van een adoptieadvocaat om een legale adoptie te voltooien. Hoewel deze cursus aanzienlijk minder kan kosten dan het gebruik van een adoptiebureau voor het hele proces, variëren de kosten per advocaat en staat. Veel van de kosten hier zullen vergelijkbaar zijn met die van een adoptiebureau, met een paar opmerkelijke verschillen:

  • De gemiddelde totale kosten liggen dichter bij $30.000
  • De advocaatkosten bedragen ongeveer $ 3.000 tot $ 4.000
  • Juridische kosten bedragen in totaal meer dan $ 10.000

Adoptie in pleegzorg

Kinderen die in provinciale, staats-, federale of tribale pleegzorgprogramma's zijn geplaatst, kunnen in aanmerking komen voor pleegzorgadoptie als de ouderlijke rechten van de biologische ouders worden beëindigd of als zij niet in staat zijn de door de rechtbank opgedragen stappen te voltooien om de voogdij over hun kinderen terug te krijgen hun kind. In deze gevallen kunnen de pleegouders die voor het kind zorgen, in aanmerking komen om het kind te adopteren. Deze vorm van adoptie wordt vaak gezien als de goedkoopste vorm van adoptie. Overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor de zorg voor deze baby's zijn doorgaans gratis of kosten minder dan $ 2.000 voor pleegouders, aangezien de kosten worden gedekt dankzij een reeks wetten en voorschriften.

Kosten specifiek voor internationale adoptie

De gemiddelde kosten van internationale adopties variëren per land, maar het algemene gemiddelde ligt tussen $20.000 en $50.000. Soms kunt u de adoptie in de VS afronden, waardoor de juridische kosten zullen stijgen.

Typische internationale kosten

VS ouders die in het buitenland geboren baby's adopteren, moeten op de hoogte zijn van de specifieke staats- en federale regelgeving voor een dergelijke adoptie. Wanneer een adoptie in het buitenland wordt voltooid, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het geadopteerde kind het recht heeft om de VS binnen te komen

Het maakt niet uit uit welk land u adopteert, enkele veel voorkomende uitgaven zijn:

  • Vertaaldiensten - $30 tot $100 per pagina voor juridische documenten
  • Reiskosten
  • Visum medische onderzoeken
  • Paspoort- en visumkosten (IH-3, IH-4, IR-3 of IR-4 voor het kind) - $ 1.200 tot $ 2.000
  • VS geboorteakte
  • Kinderuitrusting, inclusief autostoeltje, kinderwagen, flessen, luiers en kleding voor onderweg naar huis - $ 1.000

China

Vanaf 2015 kwamen de meeste buitenlandse adopties uit China, met een gemiddelde vergoeding van ongeveer $ 15.000 voor een adoptiebureau. Hoewel er uitzonderingen kunnen worden gemaakt, kunnen over het algemeen alleen getrouwde, heteroseksuele paren of alleenstaande vrouwen baby's uit China adopteren. De uitgaven in dit land zijn:

  • Goedgekeurde kosten voor adoptiediensten - $ 10.000
  • CCCWA-applicatie en vertaling - $ 1, 300
  • Donatie aan weeshuis (gebruikelijk) - $ 5.000 tot $ 6.000
  • Reizen - $ 5.000 tot $ 6.500

Columbia

Sommige landen, zoals Columbia, staan alleen toe dat gezinnen van Colombiaanse afkomst kinderen adopteren. Verwachte uitgaven kunnen zijn:

  • Reizen (naar verwachting 3 tot 5 weken in het land) - $ 5.000 tot $ 10.000
  • Vergoeding voor goedgekeurde adoptieserviceprovider - $ 25.000
  • Psychologische evaluaties van beide adoptieouders - $300 tot $2.000

De kosten van een onschatbaar geschenk

Hoewel adoptiekosten, uitgaven en kosten ontmoedigend kunnen lijken, is het eindresultaat een kind van onschatbare waarde om van te houden. Voordat u een adoptietraject kiest, moet u rekening houden met uw financiën en zoeken naar de optie die het beste bij uw middelen past.

Aanbevolen: