Gebruik voor zwarte kaarsen, van decor tot magie

Inhoudsopgave:

Gebruik voor zwarte kaarsen, van decor tot magie
Gebruik voor zwarte kaarsen, van decor tot magie
Anonim
zwarte kaars met rode roos
zwarte kaars met rode roos

Zwarte kaarsen krijgen een slechte reputatie omdat ze zo vaak worden geassocieerd met duistere krachten en energieën. In tegenstelling tot deze misvatting kunnen zwarte kaarsen in decors worden gebruikt als aanvulling op bestaande ontwerpkenmerken en als beschermingsmiddel.

Zwart-witte decors

Een kamer met een zwart-wit thema vereist een of twee zwarte kaarsen.

Keuken in vintagestijl

zwarte kaars en calla bloem
zwarte kaars en calla bloem

Een zwart-wit betegelde keuken uit de jaren 20 met witte kasten is de perfecte plek voor een paar zwarte stompkaarsen op sprankelend witte kandelaars. Zet dit paar gewoon op het ingebouwde bureau of op het keukeneiland voor een vleugje verfijning.

Moderne woonkamer

Een moderne woonkamer met designelementen zoals een witte leren bank, bijzettafels met spiegels en een zebrakleed is een ideale plek om een glazen of zilveren kandelaar met zwarte tapse kaarsen te plaatsen.

Stedelijke moderne slaapkamer

Een slaapkamer die is ontworpen met elementen als zwart en wit beddengoed, een zwart gestoffeerd sleebed en nachtkastjes van acryl is een geweldige plek om een zwarte stompkaars op een witte kaarshouder op voetstuk te zetten.

Buitendiner

Je kunt een etentje buiten extra speciaal maken met zwarte kaarsen. Gebruik zwarte, taps toelopende kaarsen in zwarte kandelaars als middelpunt langs de lengte van de tafel. Als de avond v alt, gaan de kandelaars en kaarsen op in de duisternis. De flikkerende vlammen creëren een mystieke en buitenaardse sfeer die uw gasten zullen waarderen.

Gotisch decor

Zwarte kaars voor gotisch decor
Zwarte kaars voor gotisch decor

Een gotisch decor is een zeer waarschijnlijke kandidaat voor een paar zwarte kaarsen. De vaak macabere inrichting is voorzien van zwarte accessoires en meubels. Het toevoegen van zwarte kaarsen geeft diepte aan dit type kamerontwerp. Zelfs als je gotische stijl aan tam grenst, kun je nog steeds toepassingen vinden voor zwarte kaarsen, zoals:

  • Plaats een kleine kaars op het aanrecht in de badkamer voor een leuke touch.
  • Een bijzettafeltje wordt pittoresk als je een zwarte kaars in een tinnen kandelaar plaatst.
  • Je kunt een vooringang aankleden met een zilveren kandelaar op een consoletafel met daarop zwarte, spitse kaarsen.
  • Een eetkamerbuffet kan een paar kandelaars met zwarte kaarsen ondersteunen.

Halloweenvieringen

Het spreekt voor zich dat zwarte kaarsen een welkom thuis vinden bij elk Halloween-feest. Als je ooit zwarte kaarsen wilde gebruiken en het gevoel had dat je een excuus nodig had, dan biedt deze feestdag je dat en meer.

Zwarte kaarsen absorberen negativiteit

Er wordt aangenomen dat, aangezien zwart alle kleuren absorbeert, het op zijn beurt negatieve energieën zal absorberen. De zwarte kaars absorbeert deze negatieve energieën en vernietigt ze vervolgens met de vlam van de kaars.

  • In het boek Shadow Magick Compendium; Raven Digitalis onderzoekt de donkere aspecten van magische spiritualiteit en schrijft: "Bij het uitbannen van schadelijke invloeden branden heksen zwarte kaarsen om de energie in de afgrond te vernietigen, en tovenaars van alle soorten gebruiken zwart als een algemeen beschermend schild."
  • Òrìsà Priesteres Aladokun schrijft dat indianenstammen zwart gebruiken als symbool voor een aarde-element en dat het een kleurtrilling is die uit de diepten van de aarde komt.

Zwarte kaarsen gebruikt bij wakes en begrafenissen

Tijdens de 19e eeuw werden in Brazilië en andere landen zwarte kaarsen aangestoken tijdens wakes en begrafenissen. Het verbranden van de was maakte deel uit van de begrafeniskosten. De kosten werden bepaald door hoeveel was er werd gesmolten/verbrand, en de restjes gingen terug naar de kerk. Tijdens de ceremonie werden speciale zwarte kaarsen gebrand. Hoe meer was er werd verbrand, hoe groter de eer werd betaald als eerbetoon aan de overledene.

Magische spreuken met zwarte kaarsen

Zwarte kaars met pentagram op tafel
Zwarte kaars met pentagram op tafel

Er bestaan veel mythen rond zwarte kaarsen. Kaarsspreuken worden uitgesproken met zwarte kaarsen en andere gekleurde kaarsen. De kaarsen zijn niet schadelijk. Het zijn de bedoelingen van degenen die ze verbranden die telt.

Intentie achter het branden van kaarsen

Een artikel over de betekenis van zwarte kaarsen waarschuwt bijvoorbeeld om nooit zelf een kaars te gebruiken en stelt dat alleen satanisten en heksen het alleen doen om zwarte kaarsen te branden. In het artikel wordt uitgelegd dat zwarte magie niet de enige magie is waarbij zwarte kaarsen kunnen worden gebruikt. Intentie is de onderliggende kracht van het gebruik van kaarsen en spreuken. Witte magie en eenvoudige gebeden tot God kunnen worden gedaan door zwarte kaarsen te gebruiken in combinatie met andere kaarsen voor specifieke doeleinden/intenties. Deze toepassingen worden geacht voor goede doeleinden te zijn en nooit voor kwade doeleinden.

Ontelbare toepassingen voor zwarte kaarsen

Zwarte kaarsen zijn voor veel doeleinden gebruikt. De positieve kant zijn de vele gevallen waarin een zwarte kaars een goede keuze kan zijn voor een decoratiestatement of een positieve intentie.

Aanbevolen: