Hoe u kunt beginnen met thuisonderwijs in Texas

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt beginnen met thuisonderwijs in Texas
Hoe u kunt beginnen met thuisonderwijs in Texas
Anonim
thuisonderwijs in Texas
thuisonderwijs in Texas

Je hebt besloten dat thuisonderwijs het beste is voor je kind, maar hoe begin je met thuisonderwijs in Texas? Volgens de Texas Education Agency (TEA) is het vrij eenvoudig om in de staat met thuisonderwijs te beginnen en zijn er slechts een paar vereisten en richtlijnen die je moet kennen.

Stap 1: leer de Texas Homeschool-wetten

De vereisten voor thuisonderwijs variëren per staat. Er zijn in Texas maar een paar wetten met betrekking tot thuisonderwijs, en deze zijn meestal specifiek voor bepaalde omstandigheden. Organisaties zoals de Home School Legal Defense Association kunnen helpen met juridische problemen die zich kunnen voordoen, maar het is het beste om de wetten op het gebied van thuisonderwijs in Texas te kennen voordat u begint.

Geen leeftijd voor verplichte deelname

Texas heeft een wet op verplichte schoolbezoek waarin de leeftijden worden vastgelegd waarop een kind naar school moet gaan, maar thuisonderwijs wordt beschouwd als een soort privéschool en is vrijgesteld van deze wet. Een zaak bij het Hooggerechtshof van Texas die in 1994 eindigde, genaamd Leeper, et al. versus Arlington ISD, et al., of The Leeper Decision, bevestigde dat thuisscholen in Texas als één type privéschool worden beschouwd, zolang ze aan vier basiscriteria voldoen. Hoewel deze baanbrekende zaak besliste dat homeschoolers zijn vrijgesteld van de aanwezigheidswetten, gaf het de TEA wel de bevoegdheid om ervoor te zorgen dat homeschools deze onderwijscriteria naleven.

Geen verplichte schooldagen

Omdat thuisonderwijs als één type privéschool wordt beschouwd, is er geen vereiste voor het aantal dagen dat uw kind thuis onderwijs moet krijgen.

Texas Homeschool Criteria

De criteria voor het runnen van een thuisschool zijn beperkt in Texas en kunnen voor sommigen vaag overkomen. Om erkend te worden als een geldige thuisschooloptie, moet uw thuisschool:

  • Laat u leiden door een ouder of persoon die het ouderlijk gezag heeft
  • Wees in goed vertrouwen gecreëerd en onderhouden, niet als een schijnvertoning om zaken als het helemaal vermijden van school
  • Gebruik een leerplan dat elke combinatie van boeken, werkboeken en ander geschreven materiaal in tastbare vorm of in elektronisch formaat omvat
  • Voldoe aan basisonderwijsdoelen op het gebied van lezen, spelling, grammatica, wiskunde en goed burgerschap
meisje dat thuisonderwijs doet
meisje dat thuisonderwijs doet

Geen goedkeuring nodig

Hoewel de TEA de bevoegdheid heeft om klachten te onderzoeken over thuisonderwijsprogramma's die niet aan de juiste criteria voldoen, stellen zij expliciet dat de groep de programma's die beschikbaar zijn voor ouders die kiezen voor thuisonderwijs." Dit betekent dat u op geen enkele manier uw thuisschool hoeft te registreren en dat er geen goedgekeurd leerplan is dat u moet gebruiken. Het betekent ook dat de staat geen thuisonderwijsprogramma’s accrediteert.

Een kind terugtrekken van de openbare school

Als uw kind momenteel naar een openbare school gaat, bent u verplicht uw kind schriftelijk uit te schrijven voordat u met thuisonderwijs kunt beginnen. U hoeft geen specifiek formulier of een goede intentieverklaring te gebruiken voor thuisonderwijs. U kunt eenvoudigweg een ondertekend en gedateerd briefje opsturen waarin u de school laat weten dat u van plan bent uw kind thuisonderwijs te geven en op welke datum het thuisonderwijs zal beginnen. Als u geen briefje opstuurt, hebben schooldistricten in Texas het recht om een schriftelijke garantiebrief te vragen dat uw kind thuisonderwijs krijgt, omdat ze verplicht zijn uw kind officieel uit te schrijven en dit alleen kunnen doen met schriftelijke toestemming. bericht van jou.

Stap 2: denk na over de toekomst

Misschien ben je nu enthousiast over thuisonderwijs, maar dat kan om verschillende redenen veranderen. Houd rekening met mogelijke problemen die zich kunnen voordoen en de toekomst van uw kind wanneer u besluit om thuisonderwijs te volgen.

Terugkeren naar de openbare school

Als u besluit te stoppen met thuisonderwijs en uw kind van welke leeftijd dan ook naar een openbare school te sturen, heeft de school het recht om uw kind te beoordelen en dienovereenkomstig te plaatsen. De openbare school kan verzoeken om het leerplan en het werk van uw kind thuis te herzien, of om gestandaardiseerde tests te gebruiken om het kind te beoordelen. Openbare scholen in Texas gebruiken vaak de STAAR-beoordeling.

Afstuderen van de middelbare school

De staat Texas zal thuisonderwijsstudenten op de middelbare school geen middelbareschooldiploma toekennen. De staat beschouwt een thuisonderwijsdiploma behaald na het voltooien van een behoorlijke thuisonderwijsopleiding echter als gelijkwaardig aan een diploma van een openbare school. Dit betekent dat alle instellingen voor hoger onderwijs in de staat studenten met een thuisonderwijsdiploma op dezelfde manier moeten behandelen als studenten met een openbare schooldiploma.

tiener huiswerk met laptop
tiener huiswerk met laptop

Stadsklokken

Een potentieel probleem dat zich kan voordoen, is als uw kind alleen buiten is tijdens de normale schooluren en uw stad overdag een avondklok heeft. Neem contact op met de plaatselijke politie of het stadskantoor om te zien of er overdag een avondklok geldt. Als die er is, moet uw kind mogelijk een briefje bij zich hebben dat u heeft voorbereid, waarin wordt uitgelegd dat hij thuisonderwijs krijgt. Leer hem om vragen van gezagsdragers altijd grondig en respectvol te beantwoorden, zodat er geen problemen mogen ontstaan.

Stap 3: Kies een thuisschoolcurriculum

Voordat u met uw thuisonderwijs begint, wilt u kiezen of u één specifiek thuisonderwijscurriculum gaat gebruiken, een combinatie daarvan, of dat u een meer door kinderen geleid leerprogramma voorschrijft. Texas vereist geen gebruik van een specifiek curriculum en vereist niet dat u gedetailleerde informatie verstrekt over het door u gekozen curriculum.

  • Je kunt de staatsonderwijsnormen bekijken, bekend als Texas Essential Knowledge and Skills (TEKS), om er zeker van te zijn dat het thuisonderwijs van je kind geschikt is.
  • Als u niet van plan bent de leraar van uw kind te worden, is een online thuisschool een optie.
  • Klassiek thuisonderwijs presenteert leren in een specifieke volgorde, gebaseerd op traditionele waarden.
  • Met unschooling gebruik je helemaal geen leerplan.

Overweeg om in contact te komen met groepen zoals Texas Home School Coalition, een christelijke organisatie, of Texas Home Educators, een organisatie die zich richt op thuisschoolevenementen, om uw curriculum aan te vullen en extra kansen voor uw gezin te bieden.

Stap 4: start uw thuisschool

Je hebt nu alles gedaan wat vereist of sterk aanbevolen wordt door ambtenaren en wetten op het gebied van staatsonderwijs in Texas. Hoewel er geen verdere vereisten zijn, zijn er wel enkele best practices waarmee u rekening kunt houden voor uw dagelijkse en jaarlijkse routines. Overweeg zorgvuldig wat voor soort thuisonderwijs je zult hebben en welke routine het zou kunnen volgen.

  • In een ontspannen thuisschoolomgeving gebruik je creatieve methoden om het onderwijs leuk te houden.
  • Je thuisschoolrooster kan lijken op een traditionele openbare school of kan geheel je eigen creatie zijn.
  • Houd de onderwijsvoortgang van uw kind bij met goede administratie op school.

Start uw thuisschool in Texas

Beginnen met thuisonderwijs kan een stressvol punt zijn in het leven van elke ouder, maar als je in Texas woont, hoef je je daar weinig zorgen over te maken. Doe je onderzoek, verzamel de informatie en materialen die je nodig hebt en begin aan een lonende gezinsreis als thuisonderwijsgezin in Texas.

Aanbevolen: