Is thuisonderwijs effectief?

Inhoudsopgave:

Is thuisonderwijs effectief?
Is thuisonderwijs effectief?
Anonim
Moeder geeft haar zoon thuisonderwijs
Moeder geeft haar zoon thuisonderwijs

Is thuisonderwijs effectief is een vraag die vaak wordt gesteld door ouders die nieuwsgierig zijn naar of geïnteresseerd zijn in het thuisonderwijs van hun kinderen. De waarheid is dat thuisonderwijs net zo effectief is als de leraar en de materialen die thuis voor school worden gebruikt. Thuisonderwijs kan goed passen in huishoudens waar de leraar enthousiast is over lesgeven en de tijd heeft om de lessen geduldig voor te bereiden en te geven. Wil thuisonderwijs effectief zijn, dan mogen de lessen niet overkomen als een gevreesd karwei dat slechts met tegenzin wordt uitgevoerd. Thuisonderwijslessen moeten ook goed gepland en georganiseerd zijn, met uitgebreide lessen en mogelijkheden voor socialisatie.

Is thuisonderwijs effectief voor de voorbereiding op de universiteit

Thuisonderwijslessen met behulp van een voorbereidend curriculum voor de universiteit kunnen studenten voorbereiden op de universiteit. De lessen moeten vier jaar Engels omvatten met compositie en literatuur (Amerikaans, Brits en Wereld). Vier jaar wetenschap, cursussen in biologie, scheikunde en natuurkunde worden aanbevolen. Vier jaar wiskunde zijn ook vereist. Wiskundecursussen moeten Algebra, Meetkunde, Trigonometrie en Calculus omvatten. Vier jaar sociale studies, geschiedenis en economie maken ook deel uit van het curriculum van de universiteit. Naast de academische cursussen zal een effectief thuisonderwijs dat studenten voorbereidt op de universiteit uitbreidingscursussen omvatten die de student zullen helpen zich te concentreren op carrièrebelangen. Cursussen in geesteswetenschappen, kunst en muziek zullen het onderwijs van de homeschoolers helpen vervolledigen. Thuisgeschoolde studenten moeten ook de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan gemeenschapssportorganisaties en gemeenschapsdienstgroepen, evenals aan andere buitenschoolse activiteiten met studenten in dezelfde leeftijdsgroep. Een goed afgeronde opleiding zal een positief antwoord opleveren op de vraag: is thuisonderwijs effectief?

Effectief thuisonderwijs voor volwassenen

De truc is om thuisonderwijs in evenwicht te brengen met socialisatie, zodat leerlingen overlevingsvaardigheden en copingvaardigheden in de echte wereld leren. Studenten moeten leren omgaan met anderen die tot verschillende etnische groepen behoren, verschillende geloofssystemen en waarden hebben. Ze zullen vaardigheden op het gebied van conflictbeheersing moeten leren en vaardigheden moeten ontwikkelen om met de uitdagingen van het leven om te gaan. Thuisonderwijs kan effectiever zijn dan traditioneel openbaar of particulier onderwijs, omdat ouders de mogelijkheid en de tijd hebben om hun waarden aan hun eigen kind bij te brengen. Ouders kunnen de dagelijkse uitdagingen met hun kinderen bespreken en voorbeelden uit de praktijk gebruiken als leermogelijkheden. Hoe meer ouders betrokken zijn bij het leven van hun kinderen, hoe effectiever thuisonderwijs voor hun kinderen kan zijn.

Kritische denkvaardigheden

Het cultiveren van kritische denkvaardigheden is een gebied waar veel openbare scholen tekortschieten. Scholen hebben moeite om leerlingen probleemoplossende vaardigheden en hogere orde vaardigheden aan te leren. Als thuisonderwijsleraar moeten ouders zich realiseren dat ze leerlingen mogelijk voorbereiden op banen en carrières die nog moeten worden ontdekt. Daarom moeten studenten hun kennis kunnen aanpassen aan nieuwe situaties en nieuwe kennis kunnen verwerven om de hiaten op te vullen. Om dit te kunnen doen, moeten ze weten wat ze moeten leren en hoe ze moeten leren. Het is essentieel dat studenten nieuwsgierig zijn en onderzoeksvaardigheden leren die hen zullen helpen een leven lang te leren. Een effectief thuisonderwijs zal studenten voorbereiden om te leren leren en de noodzaak van een leven lang leren beseffen. Met andere woorden: effectief thuisonderwijs moet leerlingen voorbereiden om onafhankelijke denkers te worden met goede redeneervaardigheden.

Geef studenten de ruimte om te groeien

Hoewel enthousiasme nuttig is, kan overijver meer kwaad dan goed doen. Vaak hebben ouders een visie voor hun kind en is het voor het kind moeilijk om aan die verwachtingen te voldoen. Overweeg een ontspannen thuisschool. Stimuleer het natuurlijke verlangen van een kind om te leren. Aanmoedigen. Niet duwen. Laat het kind zijn of haar eigen levensweg kiezen, want het kind zal zijn of haar eigen leven moeten leiden. Is thuisonderwijs effectief? Ja. Thuisonderwijs kan effectief zijn voor het onderwijzen van kinderen.

Aanbevolen: