Winkelen voor galajurken uit de jaren 60

Inhoudsopgave:

Winkelen voor galajurken uit de jaren 60
Winkelen voor galajurken uit de jaren 60
Anonim
Jaren '60 feestjurk met kralen
Jaren '60 feestjurk met kralen

De galajurken die in de jaren zestig werden gedragen, werden beïnvloed door Hollywood-films, de politiek en zelfs The Space Age. Van funky tot glamoureus, er was voor ieder wat wils. Als je op zoek bent naar een van deze prachtige stijlen, kun je zowel authentieke vintage jurken als op de jaren 60 geïnspireerde nieuwe stijlen vinden in verschillende winkels en boetieks.

Winkel voor vintage galajurken uit de jaren 60

Er zijn verschillende plaatsen waar je online kunt winkelen om mooie en authentieke vintage kledingmode uit de jaren 60 te vinden die geschikt zou kunnen zijn voor een schoolbal.

Roestige rits

De online winkel van Rusty Zipper heeft een groot aantal unieke galajurken uit de jaren 60, variërend van strakke stijlen met lange mouwen en korte zomen tot langere jurken met prachtige laagjes. Het bedrijf is gevestigd in Oregon en bestaat al 23 jaar met een klein team dat zich toelegt op het vinden en aanbieden van authentieke vintage kledingartikelen. Hoewel de stijlen vrij talrijk zijn, omdat het authentieke jurken zijn, lopen de maten en specifieke stijlen sterk uiteen. De maten worden weergegeven in borst-, taille- en heupomvang en er is een beschrijving van de staat van elke jurk opgenomen. Prijzen variëren van ongeveer $ 40 tot $ 200. Bestellingen worden binnen één werkdag verzonden; kosten variëren afhankelijk van het gewicht en de verzendlocatie. Je kunt artikelen binnen 15 dagen retourneren met je aankoopbewijs.

Dorothea's kast vintage

Dorthea's Closet Vintage biedt een goede selectie authentieke vintage jurken in stijlen die geschikt zijn voor een gala, waaronder mouwloze cocktailjurken en mouwloze cocktailjurken, feestjurken met volledige rok, avondjurken en elegante schede- en mini-jurken. Sommige standaardmaten worden gegeven (S, M of L) en andere worden gegeven in buste-, taille- en heupmaten; lengte is ook inbegrepen. Prijzen variëren van ongeveer $ 30 tot $ 450, waarbij veel jurken beschikbaar zijn voor minder dan $ 100. De items worden samengesteld door de eigenaar en de boetiek is alleen online actief. De verzendkosten worden berekend op basis van de locatie en bestellingen worden doorgaans binnen 3 werkdagen verzonden. Retourzendingen worden van geval tot geval gedaan en kunnen herbevoorradingskosten met zich meebrengen.

Ecru kanten cocktailjurk met geschulpte halslijn, circa jaren zestig
Ecru kanten cocktailjurk met geschulpte halslijn, circa jaren zestig

Open voor vintage

Open for Vintage is een goede optie voor wie op zoek is naar een galajurk uit de jaren 60 in designerstijl. Er is een verscheidenheid aan prachtige vintage designerjurken, in verschillende stijlen en ontwerpen en variërend in prijs van ongeveer $ 160 tot iets meer dan $ 1000. Een paar prom-waardige opties zijn onder meer kanten of chiffon cocktailjurken, lange cocktail- en avondjurken, en kralen of verfraaide opties. Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf verzendt naar meer dan 50 landen, waarbij de verzendkosten afhankelijk zijn van de locatie. Artikelen kunnen binnen 14 dagen na ontvangst worden geretourneerd en moeten een retourlabel bevatten om te kunnen worden verwerkt. Sommige artikelen hebben specifieke maten, zoals 10-12, sommige zijn gemarkeerd met standaardmaten S-L en andere hebben borst-, taille- en heupmaten.

Vintage jaren 1960 col paarse chiffon cocktailjurk
Vintage jaren 1960 col paarse chiffon cocktailjurk

Kleding Vintage

Dressing Vintage is een andere vintage winkel met een goede keuze aan jurken uit de jaren 60, waaronder enkele lange avondjurken, evenals verschillende cocktailjurken in satijn, fluweel of kant. De meeste jurkprijzen variëren van ongeveer $75 tot $600, hoewel er een paar verzamelontwerpen zijn die voor meer dan $1000 worden verkocht. Jurken zijn gemarkeerd met de maten S-L en met borst-, taille- en heupmaten in inches. Naast hun online winkel exploiteert het moeder-dochterteam achter het bedrijf een boetiek in Portland (alleen op afspraak). Binnenlandse verzending in de VS is gratis. Retourzendingen worden alleen geaccepteerd als er een fout in het artikel zit en u binnen 24 uur na ontvangst contact opneemt met het bedrijf om dit te melden.

1960'S SMARAGDGROEN METALLIC GOUD SATIJN VINTAGE JURK AVONDJURK
1960'S SMARAGDGROEN METALLIC GOUD SATIJN VINTAGE JURK AVONDJURK

Op de jaren 60 geïnspireerde jurken

Je kunt ook een paar plekken vinden waar je galajurken kunt kopen die nieuw zijn, maar zijn geïnspireerd op de ontwerpen uit de jaren 60.

Unieke vintage

Unique Vintage begon oorspronkelijk als een online boetiek die vintage kleding verkocht, maar toen de eigenaar geïnspireerde vintage jurken introduceerde, bracht de overweldigende positieve respons haar ertoe om private label kleding aan te bieden die geïnspireerd was op het verleden. Je vindt opties zoals lange fluwelen avondjurken, korte wijd uitlopende jurken, elegante wiggle-jurken en meer. Prijzen variëren van ongeveer $ 50 tot $ 230, met een volledig assortiment maatopties van XS tot XL en ook grote maten. Verzending kost een vast tarief van $ 7, of geniet van gratis verzending bij bestellingen van meer dan $ 150. Ongewenste artikelen kunt u binnen 30 dagen met aangehechte kaartjes retourneren; Ruilen is alleen mogelijk voor andere maten.

Unieke Vintage Plus Size jaren 1960 zwarte gebreide Cassidy Wiggle-jurk met halve mouwen
Unieke Vintage Plus Size jaren 1960 zwarte gebreide Cassidy Wiggle-jurk met halve mouwen

TopVintage

TopVintage is een andere online winkel die gespecialiseerd is in geïnspireerde vintage kleding. Ze hebben een mooie selectie kokerjurken, kruisjurken en swingstijlen in bloemenprints, kant, fluweel en meer. Veel van deze jurken zijn eenvoudiger van stijl dan sommige van de meer uitgebreide avondjurken, dus het is een goede optie voor degenen die een subtielere stijl willen. Het is een winkel in het Verenigd Koninkrijk, maar verzending naar de VS is gratis (met verwachte levertijden binnen 4 tot 8 dagen). Maten variëren van XS tot XXL, met prijzen die over het algemeen rond de $ 50 tot $ 150 liggen.

Populaire galajurkstijlen uit de jaren 60

Jonge vrouwen kunnen tegenwoordig kiezen uit vintage of geïnspireerde stijlen uit de jaren 60 voor een schoolbal die aan hun persoonlijke voorkeuren voldoen, maar er waren enkele specifieke stijlen die in de jaren 60 populair waren voor deze speciale avond. Overweeg de volgende opties bij het winkelen voor de perfecte vintage galajurk.

Pastelkleuren

Begin jaren 60 waren pasteltinten populair. Galajurken in mooie pasteltinten waren in deze tijd te zien bij jonge dames. Pasteltinten kunnen op de meeste huidtinten worden gedragen, maar zijn niet zo afslankend als donkere kleuren.

Roze avondjurk uit de jaren 60 van Hubert de Givenchy
Roze avondjurk uit de jaren 60 van Hubert de Givenchy

Vrouwelijke details

Veel jurken uit deze periode hadden vrouwelijke details, zoals kant, strikdetails of accenten, satijnen taillebanden, brokaat, kralen of pailletten en zelfs ruches. Deze details passen bij de meeste lichaamstypes, maar strikken en andere, volumineuzere accenten zijn ideaal voor dunne of atletische poststukken, omdat ze de illusie van meer rondingen creëren.

1967-68 John Bates voor Jean Varon mindres
1967-68 John Bates voor Jean Varon mindres

Empire Tailles

De taille van jurken werd in de loop van dit decennium geleidelijk hoger, dus tegen het einde van de jaren zestig werden jurken met imperiumtaille populair. Jurken met een imperiumtaille passen goed bij peervormige lichaamstypes, omdat ze de heupen niet omsluiten en er niet de aandacht op vestigen. Ze kunnen ook goed werken voor mensen met een appelvorm, omdat ze de taille niet vernauwen of de aandacht vestigen op de taille.

Vintage jaren 1960 Jurk Alfred Angelo Lichtblauwe Spaghettiband Vloerlengte Empire Taille
Vintage jaren 1960 Jurk Alfred Angelo Lichtblauwe Spaghettiband Vloerlengte Empire Taille

Elegante silhouetten

Elegante jurksilhouetten waren populair, zoals klokvormige rokken op jurken, licht uitlopende stijlen en schede-looks. Deze stijlen passen goed bij de meeste lichaamstypes, maar zijn vooral geschikt voor mensen met zandloperfiguren omdat ze het figuur accentueren, en voor rechthoekige lichaamstypes omdat ze de indruk wekken van een slanke taille en rondingen op de juiste plaatsen.

Strapless avondjurk uit de jaren 60 in gele chiffon van George Stavropoulos
Strapless avondjurk uit de jaren 60 in gele chiffon van George Stavropoulos

Korte cocktailjurkstijlen

Korte cocktailjurken, met verschillende mouwstijlen, werden in de jaren 60 populaire feestjurken. Deze zijn geweldig voor dames wier benen een van hun beste eigenschappen zijn, en ze kunnen goed werken bij veel lichaamstypes, afhankelijk van de specifieke stijl. Een loszittende mini-jurk v alt strak langs het lichaam en werkt goed voor degenen die probleemgebieden zoals de heupen of taille willen verbergen, terwijl een aansluitende taille en uitlopende rok goed werken voor peer-, zandloper- en rechthoekige figuren.

Vintage jaren 60 brokaatjurk
Vintage jaren 60 brokaatjurk

Heldere kleuren

Naarmate de jaren 60 vorderden, werden de zoomlijnen niet alleen steeds korter, maar kwamen ook fellere kleuren steeds vaker voor. Later in het decennium werden jurken in helderdere of meer aardse kleuren populair, zoals rood en oranje. Als je merkt dat pastelkleuren je er flets uit laten zien, kan een helderdere of rijkere tint geschikt voor je zijn.

Rode chiffon jurk van Emma Domb
Rode chiffon jurk van Emma Domb

Geometrische vormen of patronen

Geometrische patronen verschenen ook in kledingstijlen. Deze bieden een unieke en opvallende optie die een krachtig statement maakt wanneer deze voor een schoolbal wordt gedragen. Ze zijn ook geweldig voor dames die extra rondingen willen camoufleren.

Rode chiffon jurk van Emma Domb
Rode chiffon jurk van Emma Domb

Swingjurken

Jurken in swingstijl die minder nauwsluitend en restrictief waren, waren ook populair, en deze zijn uitstekend geschikt voor degenen die de heupen willen verbergen of de indruk willen wekken van een kleinere taille.

Swingjurk
Swingjurk

Krijg je perfecte jaren 60-galajurk

Er zijn tal van opties die geschikt zijn voor alle lichaamstypes, voor wie op zoek is naar een vintage of vintage-geïnspireerde jurk. De unieke stijlen van dit decennium beloven voor ieder wat wils, dus denk eens na over de look die je wilt hebben op deze speciale avond. Om de look compleet te maken, kun je overwegen om helemaal los te gaan met haar en make-up uit de jaren 60!

Aanbevolen: