Vintage zout- en peperstrooiers verzamelen

Inhoudsopgave:

Vintage zout- en peperstrooiers verzamelen
Vintage zout- en peperstrooiers verzamelen
Anonim

Ultieme kitsch: vintage zout- en peperstrooiers verzamelen

Afbeelding
Afbeelding

Als je van vintage stijl en kitscherige keukencharme houdt, gaat er niets boven het verzamelen van vintage zout- en pepervaatjes. Je vindt deze schoonheden in antiekwinkels, rommelmarkten, kringloopwinkels en zelfs garageverkopen. Ze vormen een leuke, betaalbare en unieke collectie waar je jaren aan kunt besteden.

Vintage hondenzout- en peperstrooiers

Afbeelding
Afbeelding

Deze vintage hondenshakers schreeuwen bijna halverwege de eeuw geweldig. De pasteltinten en vrolijke, kitscherige uitstraling maken ze tot een geweldige shakerset voor elke dag of een leuke toevoeging aan elke collectie. Je vindt veel variaties op deze stijl shaker in vintagewinkels en kringloopwinkels.

Van Tellingen Huggers

Afbeelding
Afbeelding

Vintage zout- en peperstrooiers zijn er in veel aantrekkelijke stijlen. De Van Tellingen "Huggers" zijn ontworpen in 1947. Deze specifieke stijl is erg populair bij degenen die Black Americana verzamelen, hoewel het ook een controversiële verzamelkeuze kan zijn.

Art Deco "Made in Japan" shakers

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een kleine set persoonlijke zout- en pepervaatjes, met de hand beschilderd in klassieke Art Deco-stijl en gestempeld met "Japan". Deze komen uit de jaren dertig en vertonen geen haarscheurtjes of afbladderende verf. Ze hebben nog steeds de originele kurken stoppen.

Nippon handgeschilderde zout- en peperstrooiers

Afbeelding
Afbeelding

Deze delicate zout- en peperstrooiers zijn met de hand beschilderd Nippon-porselein. Waarschijnlijk gemaakt in Japan vóór 1920, deze vertonen geen tekenen van haarscheurtjes en slechts een kleine hoeveelheid chippen. Ze zijn een mooie aanvulling op een formele tafel.

Nederlandse jongen en meisje figuur zout en peper

Afbeelding
Afbeelding

Deze handgeschilderde zout- en pepervaatjes hebben de vorm van een Nederlandse jongen en meisje. Hoewel ze de klassieke blauw-witte kleurstelling van Delfts porselein hebben, zijn ze gemaakt in Japan. Ze zijn lief en stijlvol, en staan mooi op een tafel met blauwe borden of Blue Willow-porselein.

Fitz en Floyd Elves Shakers

Afbeelding
Afbeelding

Shakers met een vakantiethema kunnen op zichzelf staan of deel uitmaken van een grotere groep. Deze vintage peper- en zoutstrooiers maken deel uit van de Fitz and Floyd Christmas Collection uit het midden van de jaren 80. Fitz- en Floyd-items waren onmiddellijk verzamelbaar vanwege de superieure afwerking en details.

Kerstset van onbekende oorsprong

Afbeelding
Afbeelding

Het verzamelen van peper- en zoutstrooiers van onbekende oorsprong is ook leuk. Dit feestelijke peper- en zoutstel stamt waarschijnlijk uit het begin van de jaren zeventig en vormt een geweldige aanvulling op een zout- en peperstrooiercollectie voor de feestdagen of elke andere verzameling vintage decoraties voor de feestdagen.

Roze shakers van gesponnen aluminium en bakeliet

Afbeelding
Afbeelding

Dit Westbend roze aluminium zout- en peperstel maakte deel uit van een busjesset uit de jaren vijftig. Het heeft dat strakke, mid-century-gevoel dat zo veelzijdig is. Je zult genieten van de manier waarop deze eruitzien als onderdeel van een collectie of als je ze op je tafel gebruikt.

Vintage souvenir zout- en peperstrooiers

Afbeelding
Afbeelding

Toen mensen in het begin en midden van de 20e eeuw reisden, kochten ze graag souvenirbeeldjes en verzamelobjecten om hun reis te markeren. Souvenir zout- en peperstrooiers zoals deze schattige teckels uit Florida, vormen een charmante aanvulling op elke shakercollectie.

Handgeschilderde zout- en peperstrooiers

Afbeelding
Afbeelding

Mensen hebben er altijd van gehouden om dingen te maken, en enkele van de meest aantrekkelijke vintage zout- en pepervaatjes zijn die welke door gewone mensen zijn versierd. Deze mooie handgeschilderde shakers zijn waarschijnlijk gemaakt in de jaren 80 en zouden prachtig staan in elke collectie.

Vintage plastic zout- en peperstrooiers

Afbeelding
Afbeelding

Vintage shakers hoeven niet van porselein, metaal of glas te zijn. Er zijn zelfs heel veel schattige plastic zout- en pepersets te verzamelen in kringloopwinkels. Plastic was een groot probleem in het begin van de 20e eeuw, en je vindt sets gemaakt van bakeliet en andere vroege kunststoffen, maar ook modernere plastic materialen.

Eivormige shakers

Afbeelding
Afbeelding

Je vindt vintage shakers in allerlei vormen, inclusief de vorm van eten! Deze eivormige shakers staan prachtig op de ontbijttafel, maar zijn ook perfect voor een paasma altijd. Je vindt deze vintage ontwerpen in allerlei verschillende kleuren.

Vintage groene melkglas zout- en peperstrooiers

Afbeelding
Afbeelding

Als je graag melkglas verzamelt of een Hoosier-kast wilt uitrusten met de originele vintage blikjes, zoek dan naar prachtige vintage zout- en pepervaatjes van melkglas. Deze zachtgroene exemplaren dateren waarschijnlijk uit de jaren twintig of dertig en zouden prachtig staan in een moderne keuken.

Wanneer vintage shakers antiek worden

Afbeelding
Afbeelding

Technisch gezien is een vintage keukenverzamelobject meestal minder dan 100 jaar oud, maar er zijn zout- en peperstrooiers die ouder zijn. Als je op zoek bent naar een antieke set, kan gegraveerd metaal of gejaagd zilver prachtig zijn. Shakers worden moeilijker te vinden als je teruggaat in de tijd, omdat zout vroeger werd geserveerd in een 'kelder', of een klein scha altje met een klein lepeltje. Er zijn echter nog steeds antieke exemplaren uit de eeuwwisseling te vinden.

Start vandaag nog met uw zout- en peperstrooiercollectie

Afbeelding
Afbeelding

Omdat zout- en peperstrooiers zeer betaalbaar kunnen zijn, is er geen reden om te wachten met het starten van je verzameling. Je kunt voor minder dan vijf dollar een vintage set krijgen om mee te beginnen. Van daaruit kun je met veel plezier beslissen waar je met je hobby naartoe gaat. Je kunt je specialiseren in diervormige shakers, souvenirsets, zout- en pepersets voor de feestdagen, of iets anders dat je leuk vindt. Het draait allemaal om plezier maken!

Aanbevolen: