Feng Shui-oplossingen voor een huis op een bergopwaartse helling

Inhoudsopgave:

Feng Shui-oplossingen voor een huis op een bergopwaartse helling
Feng Shui-oplossingen voor een huis op een bergopwaartse helling
Anonim
huizen op hellingen
huizen op hellingen

Om een goed feng shui-huis te creëren op een heuvel die omhoog loopt, vermijd je een kale helling die weinig tot geen bescherming biedt tegen de omgeving en de elementen. Een helling zonder noemenswaardige planten en bomen zal weinig voedende energie te bieden hebben.

Hoe u uw huis op een helling kunt plaatsen voor veelbelovende Feng Shui

Kompas- en vormscholen van feng shui houden zich meer bezig met de landformaties en met wat zich buiten uw huis bevindt dan met het interieur van uw huis. Gebruik kompas en vorm bij het plaatsen van een feng shui-huis op een helling. Als je de externe elementen van je huis niet aanpakt, kan geen enkele hoeveelheid feng shui de natuurlijke krachten tegengaan.

Gebruik Vierentwintig Richtingen Cirkel

Bij het plaatsen van een huis kun je het beste de Vierentwintig Richtingencirkel gebruiken. U begint met een richtingsmeting vanaf zowel de voor- als achterkant van het pand en de woning.

Gebruik een Lo-P'an-kompas

Het traditionele Lou Pan- of Lo-P'an-kompas, dat acht kompasrichtingen heeft, vormt de basis voor de Vierentwintig Richtingencirkel. Deze cirkel wordt gecreëerd door elk van de acht richtingen in drie partities te verdelen, waardoor je in totaal vierentwintig richtingen krijgt.

Feng shui lou pan kompas
Feng shui lou pan kompas

Door de Vierentwintig Richtingencirkel te gebruiken, kun je in kaart brengen waar en hoe de energieën van het land je huis in en uit stromen. De energiestroom is het belangrijkste aspect van feng shui. Door te begrijpen hoe chi-energie zich buiten uw huis beweegt en waar deze binnen moet komen, voorkomt u plaatsingsfouten.

Hellingen en Chi-energie

Als u uw huis niet op een helling kunt plaatsen, vermijd dan een helling met een hellingsgraad van meer dan 45 graden. Kies voor een voordelig uitzicht en plaats uw huis halverwege de heuvel in plaats van aan de voet van de helling. Indien mogelijk moet u uw huis zo bouwen dat het op het zuiden ligt. Hierdoor wordt het gebruik van zonnewarmte in de winter geoptimaliseerd en krijgt u het meeste zonlicht in huis. Deze plaatsing beschermt uw huis tegen noordelijke winden en de hoogte moet voldoende zijn om overstromingen te voorkomen.

Huizen halverwege een helling
Huizen halverwege een helling

Niet alle hellingen zijn goed voor Feng Shui

Het gezond verstand schrijft voor dat bij het plaatsen van een huis op een bergopwaartse helling ervoor moet worden gezorgd dat er een goede afvoer aanwezig is, vooral als de heuvel achter en in de richting van het huis afloopt. Je wilt zeker geen hele hoge, glooiende heuvel achter je huis, omdat er tijdens hevige regenval een aardverschuiving kan optreden. Wees verstandig bij het selecteren van een homesite.

Sommige dingen die je niet wilt doen:

Plaats uw huis niet tegen een helling die op uw huis zou kunnen neerstorten, anders zou er water uw huis in kunnen stromen. Zorg ervoor dat de helling achter uw huis niet ernstig of dramatisch genoeg is om deze veiligheids- of waterproblemen te veroorzaken

Bouw je huis niet op een helling. Als de landformatie bescherming biedt tegen de elementen en er geen gevaar is dat je huis onder je vandaan wegspoelt langs de helling, dan kan de top van de helling een goede keuze zijn

Bouw je huis niet aan de voet van een bergopwaartse helling. Hierdoor kom je in directe lijn met alle energie die de helling afstroomt, evenals met alle elementen zoals water of modder

Zorg ervoor dat je voordeur naar de bergafwaartse kant van de helling wijst en niet naar de heuvelopwaartse kant

Feng Shui voor bestaande woningen

Als u niet de mogelijkheid heeft om te kiezen waar uw huis op een helling wordt geplaatst, kunt u nog steeds eventuele negatieve signalen minimaliseren.

Feng Shui geneest een ongunstige thuislocatie op de helling

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de negatieve chi van onjuiste feng shui-plaatsing op een helling te verminderen of te verminderen. Soms heeft energie moeite met het beklimmen van de helling naar uw huis of kan uw leven zich in een neerwaartse spiraal gaan bewegen. Je wilt de energie verankeren en ervoor zorgen dat er een sterke ondersteuning is aan de voet van de helling. Om dit te bereiken:

Plaats vloerlampen op de hoeken van uw huis en richt ze langs de zijkant van uw huis. Feng shui-beoefenaars raden soms aan om de lichten de eerste maand aan te laten en ze vervolgens regelmatig aan te doen, om er zeker van te zijn dat er geld en energie door je huis stroomt

Plant struiken en gebruik potplanten langs het trottoir dat van de straat naar de voordeur leidt

Profiteer van landschapsverlichting met een lage verlichting op grondniveau aan de kant van het huis die het dichtst bij de straat ligt

Maak stenen, stenen of bakstenen kolommen aan de voet van de helling aan weerszijden van de oprit

Aan de bergafwaartse kant van uw huis richt u een aantal schijnwerpers op de zijkant van uw huis

Een Feng Shui-huis op een hellende heuvel

Als je een feng shui-huis op een helling wilt creëren, kun je dat doen als je deze handige tips volgt.

Aanbevolen: