Feng Shui Tips voor een huis met een schuin aflopende achtertuin

Inhoudsopgave:

Feng Shui Tips voor een huis met een schuin aflopende achtertuin
Feng Shui Tips voor een huis met een schuin aflopende achtertuin
Anonim
Feng Shui-behandeling: voeg een windwijzer toe aan het dak.
Feng Shui-behandeling: voeg een windwijzer toe aan het dak.

Het toevoegen van feng shui aan een huis met een achtertuin met een neerwaartse helling kan een aantal uitdagingen met zich meebrengen. Een achtertuin die van het huis afhelt, kan energie wegnemen uit uw financiën, gezondheid, carrière en andere gebieden van uw leven. Als je een paar feng shui-tips toepast, kun je drastische veranderingen en verbeteringen zien.

Neerwaarts hellende achtertuin is ongewenst

Je hebt misschien gehoord dat een hellende achtertuin als ongewenst wordt beschouwd bij feng shui-toepassingen, maar je weet niet zeker waarom dat zo is. Als uw achtertuin van het huis af helt, voert de landformatie alles weg van uw huis, inclusief welvaart, geluk en rijkdom. Door het aflopende deel kan alles wat via de achteringang naar je toe komt, letterlijk naar beneden worden gedragen.

Logica van redeneren

Als u uw hellende achtertuin bekijkt door logica toe te passen, zult u zich realiseren dat het water zal wegvloeien en van het hoogste punt naar het laagste zal stromen. Dit betekent dat als u te maken krijgt met hevige regenval, de aarde die uw huis in de achtertuin ondersteunt, kan verslechteren en mogelijk zelfs een modderstroom kan veroorzaken die u van de helling naar de bodem van de heuvel brengt.

Beste oplossing voor een naar beneden hellende achtertuin

De meest voor de hand liggende oplossing is het corrigeren van de neerwaartse helling van uw tuin. U kunt dit doen door een keermuur op te richten en de tuin op te vullen met aarde om een aanzienlijke verandering van de achterwaartse helling te creëren. Als dit niet haalbaar is, kun je een paar feng shui-elementen toevoegen om dit probleemgebied te helpen corrigeren.

Keermuur tuinaanleg
Keermuur tuinaanleg

Feng Shui-elementen en behandelingen

Als uw huis geen dramatisch gevaarlijke achterwaartse helling heeft die zou suggereren dat u moet verhuizen, maar een geleidelijke helling die momenteel geen waterproblemen oplevert als het regent, dan kunt u er het meeste van profiteren door een paar feng toe te voegen shui remedie-elementen voor uw huis en achtertuin.

Weervaan of zolderventilator

Plaats een windwijzer of zolderafzuigventilator die ronddraait om lucht uit de zolder of een soortgelijk object op uw dak te verplaatsen. Hierdoor wordt de chi van de helling naar je huis gesleept.

Windwijzer op het dak van een huis
Windwijzer op het dak van een huis

Hoge boom

Plant een hoge boom die minstens zo hoog is als je dak, om de chi van de hellende achtertuin naar je huis en de daklijn te laten stijgen.

Spotlight

Installeer een spotlight op de grond, zodat deze op het dak schijnt. Nogmaals, deze verlichting van de grond tot het dak helpt de chi naar je huis te leiden.

Rijstkom Boulder

Plaats een grote rots of rotsblok op het punt waar uw tuin begint te hellen om de illusie te creëren van een berg die uw achtertuin ondersteunt. Een komvormige rots wordt beschouwd als een afbeelding van een rijstkom die rijkdom en overvloed symboliseert.

Portret van een ideale Feng Shui-achtertuin

De ideale feng shui-achtertuin moet iets hoger zijn dan de voortuin, maar niet zo hoog dat er gevaar bestaat dat er water terug het huis in stroomt. Zorg ervoor dat er een goede afvoer is, zodat het regenwater niet rechtstreeks het huis in stroomt. Omdat de achtertuin iets hoger ligt dan de voorkant, kun je er zeker van zijn dat de chi-energie gemakkelijk in en rond je huis zal stromen, zonder enige belemmering die het huis en jou van positieve chi-energie kan vertragen of beroven.

Paar dat huis voor heuvels bekijkt
Paar dat huis voor heuvels bekijkt

Bergen en heuvels

Een berg, een reeks bergen of heuvels aan de achterkant van het huis, ver genoeg weg om geen gevaar voor aardverschuivingen te veroorzaken, is de ideale bescherming voor een huis, omdat deze de draak en mogelijk de tijger vertegenwoordigt. Beiden beschouwden ze als bewakers en beschermers.

Hoe landformaties de Feng Shui van uw huis beïnvloeden

Hoewel veel mensen van mening zijn dat feng shui-toepassingen zijn ontworpen om binnenshuis te worden geïmplementeerd, zal het je misschien verbazen te horen dat feng shui begon als een filosofie die zich zorgen maakte over het land. De landformatie en wat je huis omringt zijn veel belangrijker bij feng shui dan hoe het interieur van je huis is ingericht.

De buitenkant van uw huis is belangrijk

De reden dat de buitenkant van je huis zo belangrijk is, is dat een berg die slechts een paar meter boven je voordeur uitsteekt, niet verplaatst kan worden. Als je huis is gebouwd op het pad van een opgedroogde kreekbedding die al honderd jaar niet is overstroomd, kan feng shui de loop van de natuur niet veranderen als die honderdjarige overstroming zich opnieuw voordoet. Feng Shui behandelt deze problemen en meer, die te vinden zijn in het eigenlijke land en de formaties rondom uw huis. Energie stroomt over en door het land, hetzij als heuvels en bergen, hetzij als feitelijk water dat rond bergen stroomt.

De logica van Feng Shui

Feng shui is niet zozeer een mystieke kunstvorm als wel een logische manier om mogelijke risico's en gevaren bij het inrichten van een huis in te schatten. Als je bijvoorbeeld dacht dat de opgedroogde kreekbedding opnieuw zou kunnen overstromen, zou je nooit willens en wetens je huis bouwen in het centrum van een potentiële razende overstroming die het van de berg zou wegspoelen. Een logisch denkproces zou bepalen dat een modderstroom of lawine langs de berghelling net buiten uw voordeur uw huis zou kunnen begraven. Wanneer u de feng shui-principes onderzoekt, moet u er dus rekening mee houden dat de meeste ervan logisch zijn en betrekking hebben op veiligheid en welzijn.

Wonen met uw naar beneden hellende achtertuin

Als je een aflopend feng shui-huis en achtertuin probeert te verhelpen, kun je deze suggesties volgen om negatieve chi te helpen transformeren en positieve, gezonde chi naar je huis te lokken.

Aanbevolen: