Slagschip gebruiken om wiskundespelletjes te spelen: educatie door plezier

Inhoudsopgave:

Slagschip gebruiken om wiskundespelletjes te spelen: educatie door plezier
Slagschip gebruiken om wiskundespelletjes te spelen: educatie door plezier
Anonim
Bordspel Slagschip
Bordspel Slagschip

Battleship is een strategiespel dat zich richt op het elimineren van schepen van tegenstanders van het bord voordat ze die van jou uitschakelen, maar een geheime onderstroom van het spel zijn de unieke verbindingen met fundamentele wiskundige concepten. Slagschip-wiskundespellen bieden kinderen de kans om theoretische concepten op een praktische manier toe te passen en tegelijkertijd hun aandacht vast te houden dankzij het competitieve spel. Bekijk hoe leraren het oorlogsschipcurriculum in hun wiskundelessen kunnen integreren en hoe ouders de opvoeding van hun kinderen kunnen ondersteunen met behulp van op oorlogsschepen geïnspireerde spellen thuis.

Slagschip en wiskundetheorie botsen

Het spelen van spelletjes in de klas is vooral nuttig voor kinesthetische en visuele leerlingen, en Battleship vereist dat leerlingen van alle leeftijden denk- en probleemoplossende vaardigheden oefenen die cruciaal zijn voor het begrijpen van wiskunde. Voor de jongste spelers is het een spel van geheugen, logica en strategie, en voor de meer ervaren spelers geeft het inzicht in complexe waarschijnlijkheidsverhoudingen.

Handschets sepia slagschip spel op zee
Handschets sepia slagschip spel op zee

Tijdens het spelen van het spel raken kinderen vertrouwd met het volgende:

  • Rasters
  • Kolommen
  • Rijen
  • Punten
  • Grafiek
  • Bestelde paren

Door één keer per week een speldag in de klas te houden en samen spelletjes als Slagschip te spelen, merken veel leraren dat hun leerlingen enthousiaster worden over wiskunde. Omdat kinderen allemaal van nature anders leren, en er veel angst bestaat voor het leren van wiskunde, kunnen rekenspelletjes hen helpen om van het proces te genieten en meer open te staan voor het absorberen van de informatie.

Online slagschipspellen om te spelen

Of je nu toegang hebt tot online tools in je klas of de wiskunde samen met je kind thuis wilt versterken, de online versies van Battleship zijn een snelle en leuke manier om kinderen wat extra wiskundeoefeningen te geven. Deze gratis spellen vereisen alleen een internetverbinding en zijn perfect voor kinderen van alle leeftijden, en zelfs voor volwassenen:

  • Strategy Ships - Deze online versie van Battleship heeft geweldige graphics voor een gratis spel, waarin je een 3D-weergave van het raster kunt bekijken, waar je kunt zien hoe de schepen zelf hun raketten afschieten op de schepen van de tegenstander. Over het algemeen is het gemakkelijk om te navigeren door je zes schepen op te zetten en vervolgens aan te vallen op het bord, dus oudere kinderen in de basisschoolleeftijd zouden er geen problemen mee moeten hebben om het te gebruiken.
  • Battleship Game - Deze minimalistische benadering van slagschepen ha alt de details uit het spel en presenteert een eenvoudige, kleurgecodeerde 2D-versie van het spel. Geweldig voor kinderen die gemakkelijk overweldigd worden door veel afbeeldingen en gemakkelijk te gebruiken. Dit is een ander digitaal slagschiptool dat je thuis en op school kunt gebruiken.
  • Advanced Battleship - Vermenigvuldig je schepen met tientallen en neem het mee terug naar de historische volle zee en je hebt deze online versie van het klassieke spel. Aangezien er een groter aantal schepen moet worden beheerd en geraakt, is dit spel perfect voor kinderen met meer ervaring met het bedenken van strategieën en geduld met het voorspellen van waarschijnlijkheden.

Andere soorten wiskundeoefeningen met behulp van een slagschip

Er zijn andere soorten wiskundeconcepten die leerlingen kunnen oefenen tijdens het spelen van Battleship-spellen. Wiskunde vereist de soorten probleemoplossende vaardigheden die leerlingen van nature gebruiken bij het spelen van het spel.

Vind lesplannen die Battleship gebruiken op:

  • Bij Danielle's Place wordt het spel Slagschip gebruikt om getalproblemen te bekijken. Er staan verschillende spellen op deze pagina, dus scroll naar beneden.
  • Teachers Pay Teachers heeft een grote lijst met wiskundecurriculums, allemaal gebaseerd op het klassieke bordspel, dat je voor een kleine vergoeding kunt kopen. Eén leraar heeft bijvoorbeeld zijn eigen curriculum voor Valentijnsdag-slagschip beschikbaar op de website voor $ 3,25 voor de pdf van 30 pagina's.

Algebra leren met slagschipwiskunde

Twee van de belangrijkste concepten die worden geleerd bij het spelen van het spel Slagschip zijn het uitzetten en benoemen van punten op coördinatenrasters. Door Battleship te spelen, krijgen leerlingen de eerste handervaring die ze nodig hebben om zich op hun gemak te voelen bij het gebruik van de volgende technieken in de klas en daarbuiten:

  • X-as
  • Y-as
  • Een punt bevat een x- en y-coördinaat
  • Herkomst
  • Kwadranten
  • Een punt lokaliseren
  • Een punt een naam geven

Als je een meer traditionele benadering wilt om Battleship in je lesprogramma te integreren, kijk dan eens naar deze afdrukbare Battleship-bladen, die een extra stap toevoegen aan elke treffer, waardoor beide kinderen betrokken raken bij een spel en een wiskunde oplossen vergelijking voordat wordt aangekondigd of hun schip is geraakt. Het is een geweldige manier om het plezier van het bordspel in uw klaslokaal te brengen. Om te oefenen met vergelijkingen in één stap, heeft de Quia-site een spel Battle the One Step Equations. De leerling brengt de slagschepen van zijn tegenstander tot zinken door correct éénstapsvergelijkingen op te lossen waarbij gebruik wordt gemaakt van positieve en negatieve gehele getallen.

US Navy Capt. speelt het bordspel Battleship met een kind
US Navy Capt. speelt het bordspel Battleship met een kind

Andere spellen die wiskundige concepten leren

Battleship is niet het enige spel dat wiskundige concepten leert. Op het meest basale niveau helpt elk spel waarbij tellen, matchen of groeperen vereist is, kinderen om wiskundige concepten te leren en te begrijpen. Strategie- en logicaspellen stimuleren de probleemoplossende vaardigheden en vergroten het vertrouwen bij leerlingen, zoals deze hier doen:

  • Schaken
  • Monopolie
  • Checkers
  • Glijbanen en ladders
  • Domino's

Wiskundelessen vermomd als pauze

Slagschip spelen is een geweldige manier om een regenachtige middag door te brengen, maar het is ook handig als je je wiskundevaardigheden wilt versterken. Wiskunde is grotendeels abstract, maar het spelen van games als Battleship helpt om het voor leerlingen van alle leeftijden concreter te maken. Of je nu het klassieke bordspel, een potlood en ruitjespapier of een online versie gebruikt, Battleship helpt je leerlingen of kinderen moeilijke wiskundige concepten gemakkelijk onder de knie te krijgen.

Aanbevolen: