Afstudeerthema's voorschoolse educatie

Inhoudsopgave:

Afstudeerthema's voorschoolse educatie
Afstudeerthema's voorschoolse educatie
Anonim
Afgestudeerden van de kleuterschool
Afgestudeerden van de kleuterschool

Het afstuderen in de kleuterklas markeert de eerste academische mijlpaal voordat een kind naar de basisschool gaat. Het plannen van een diploma-uitreiking om deze prestatie te vieren is soms een moeilijke taak, omdat het belangrijk is om het voor kinderen leuk te maken en zo de liefde voor leren aan te moedigen. Het bedenken van een afstudeerthema voor de kleuterschool kan de planning van evenementen eenvoudiger maken en een luchtige sfeer bevorderen.

Ideeën en thema's voor kleuterschoolafstuderen

Afstudeerthema's voor de kleuterschool kunnen leuk en leerzaam zijn. Soms kan een thema aansluiten bij een onderdeel van het leerplan dat kinderen het hele jaar hebben bestudeerd, zoals het ABC. Bij andere thema's kan een favoriet onderwerp van de klas worden gebruikt om ze enthousiast te maken over het afstuderen en de ideeën die ze gedurende het schooljaar hebben geleerd.

Hier zijn enkele ideeën voor afstudeerceremonies voor de kleuterschool voor thema's:

  • Boekthema's:Welke boeken heeft de klas dit jaar gelezen? Kies een favoriet en maak dit tot het thema van de diploma-uitreiking. Decoraties, het afstudeerprogramma en de activiteiten moeten allemaal in overeenstemming met het thema worden gepland. Leraren en ouders kunnen zich verkleden als personages.
  • Mijn favoriete ding: Dit idee helpt de persoonlijkheid van de kinderen te laten zien en hoeveel ze tijdens het schooljaar zijn gegroeid. Ieder kind kiest een favoriet ding en maakt daar een boekje over, dat bij de diploma-uitreiking te zien is. In de decoraties en activiteiten zijn op de een of andere manier aspecten van de favoriete dingen van de kinderen verwerkt.
  • Groeiende tuin: Maak een feestelijke en kleurrijke tuinafstudeerceremonie. Veel van de bloemen zijn kunstwerken en knutselprojecten van de kinderen uit het schooljaar. Het thema draait om groei en hoe de kinderen zoveel hebben geleerd, zoals een bloeiende plant.
  • Als ik groot ben: Kinderen vertellen wat ze willen worden als ze groot zijn. Bij deze functie maken zij een kunstproject, dat bij het afstuderen wordt getoond. De decoraties en activiteiten omvatten alle verschillende carrières waarin kinderen geïnteresseerd zijn. Er zou een verkleedruimte kunnen zijn waar kinderen kostuums kunnen aantrekken die verband houden met hun droomcarrière.
  • Dieren: Veel kinderen zijn dol op dieren en gelukkig zijn er bijna eindeloze manieren om een leuke afstudeerceremonie of feest in dit thema te creëren. Er kunnen schoolprojecten met betrekking tot dieren worden tentoongesteld. De ceremonie kan worden ingericht als een jungle en elk kind kan een dierlijk karakter krijgen en een paar woorden over het dier presenteren.
  • ABCs: Het alfabet biedt veel leuke mogelijkheden voor een leerzame, maar gezellige diploma-uitreiking of feest. Kinderen kunnen een letter toegewezen krijgen en moeten de letter en de positie ervan in het alfabet onthouden voor spelletjes en activiteiten. Een presentatietafel waarop de prestaties van de kinderen worden getoond, kan op alfabetische wijze worden gerangschikt, met feestelijke versieringen.
  • Stripfiguren: Stripfiguren bieden nog een kans om kinderen te betrekken bij het leren en hen te helpen genieten van hun afstudeeractiviteiten. Versier het karakterthema en zorg voor veel gerelateerde spellen, liedjes en activiteiten. Een leraar of ouder kan zich ook verkleden als personage om met de kinderen te communiceren.
  • Emmers vol (leer)plezier: Gebruik deze slimme woordspeling om de zomerse glijbaan te vermijden als kinderen van de kleuterschool naar de eerste klas springen. Versier met een strandthema. Gebruik projecten die je onlangs hebt gedaan over het bestuderen van oceaandieren of het strand. Geef elk kind naast een diploma of prestatiecertificaat een emmer vol leeractiviteiten, zoals flashcards of een klein klankkaartspel.
  • Roadtrip: gebruik het idee van een reis of een roadtrip om echt wat pit in uw thema te brengen. Versier met routekaarten en dingen die je aan een roadtrip doen denken. Voor elke 'stop'-functie werkt de leerling uit een andere eenheid. Je kunt een video voorbereiden waarin de kinderen praten over wat ze dit jaar hebben geleerd tijdens hun reis om voor ouders te spelen.
  • Mijn toekomst: Moedig kinderen aan om hun afstuderen te beschouwen als een stap dichter bij de toekomst. Je kunt het decoreren in schoolkleuren, omdat de nadruk helemaal op de leerlingen ligt en op wat ze ervan dromen om te worden. Moedig leerlingen aan om iets te dragen dat aansluit bij de carrière die ze hopen te worden. Een astronaut kan bijvoorbeeld een raketspeld dragen, een arts kan een stethoscoop dragen.
  • Walk of fame: Laat kinderen weten dat ze supersterren zijn door een letterlijke rode loper uit te rollen. Help kinderen vóór de ceremonie hun grootste prestatie van dit jaar op een ster te schrijven. Hang de sterren op, samen met een foto van elke leerling. Laat het beste werk van elke leerling zien, zodat ze weten dat ze veel hebben om trots op te zijn.
Later als ik groot ben
Later als ik groot ben

Thema's opnemen in afstudeerceremonies

Zodra je een afstudeerthema voor de kleuterschool hebt gekozen, moet je plannen hoe je dit in de ceremonie of het feest kunt implementeren. Deze tips helpen je op weg:

  • Gebruik het thema in elk aspect van het evenement: Probeer de gewone kamer te transformeren in een ruimte die perfect in het thema past. Afstuderen voor kleuters is minder formeel dan welk toekomstig academisch diploma dan ook. Voor deze leeftijdsgroep kunnen ouders en leerkrachten een leuk evenement plannen waar kinderen echt van kunnen genieten. Verwerk het thema in alle decoraties, diploma's en papierproducten en laat de ouders weten wat het thema is, voor het geval ze hun afstudeercadeau voor de kleuterschool willen afstemmen op het thema.
  • Geef geen fortuin uit aan benodigdheden: Nu je een thema hebt, betekent dit niet dat je een fortuin moet uitgeven aan gerelateerde producten. Maak waar mogelijk je eigen decoraties en spelbenodigdheden.
  • Praat met andere ouders en leerkrachten voor ideeën: zoek naar ideeën van vroegere kleuterschooldiploma-uitreikingen en ontvang aanbevelingen voor de planning van evenementen van anderen.
  • Gebruik het thema als leermogelijkheid: Plan spelletjes, liedjes en activiteiten die in het thema passen, maar gebruik ook enkele leervaardigheden waaraan de kinderen tijdens het schooljaar hebben gewerkt. Dit zal de ouders laten zien hoeveel de kinderen hebben geleerd, waardoor de kinderen zich meer ontspannen voelen over het evenement en hen helpen leren te associëren met plezier.
  • Laat de leerlingen zich thematisch kleden. Laat kinderen kleding dragen die geschikt is voor het afstuderen, maar op de een of andere manier aansluit bij het thema. Of het nu gaat om spelden, het versieren van hun afstudeerpetten of zelfs thematische sokken.
  • Gebruik muziek om je thema te verfraaien. Hoewel een diploma-uitreiking nauwelijks compleet is zonder de traditionele Pomp and Circumstance, betekent dat niet dat je in het begin geen themamuziek kunt opnemen, of de kinderen aan het einde een liedje kunt laten leren om met de ouders te delen.
  • Doe tegen het einde van het jaar een blokstudie over jouw thema. Op deze manier heb je een kant-en-klare cache met werk van leerlingen om te laten zien op de grote dag.
  • Laat de kinderen poëzie voordragen die op de een of andere manier verband houdt met het thema. Je kunt hier een filmpje van maken om kriebels te voorkomen die voortkomen uit plankenkoorts of onvoorziene momenten waarop 3- en 4-jarigen de microfoon pakken.

Een winnende kleuterschoolafstuderen

Met een beetje onderzoek en planning kun je een evenement plannen waar de kinderen dol op zullen zijn en zich voor altijd zullen herinneren. Een gedenkwaardig en leuk afstudeerfeest of viering op de kleuterschool is een goede manier om de rest van de academische carrière van een kind te starten.

Aanbevolen: