11 manieren om kinderen te helpen de natuur te ontdekken door te spelen

Inhoudsopgave:

11 manieren om kinderen te helpen de natuur te ontdekken door te spelen
11 manieren om kinderen te helpen de natuur te ontdekken door te spelen
Anonim

Spelen in de natuur is fantastisch voor lichaam, geest en ziel!

Moeder en dochter wandelen over de rivier
Moeder en dochter wandelen over de rivier

Warm weer en langere uren overdag betekenen voldoende mogelijkheden om buiten te spelen. Helaas lijkt het simpelweg zeggen van de woorden 'ga buiten spelen' niet zo effectief te zijn als in onze kindertijd.

Hoe laat je de natuur spannend spelen? Probeer een aantal boeiende activiteiten om kinderen meer geïnteresseerd te maken. Hier zijn enkele manieren om de opwinding te laten bloeien en van natuurlijke speeltuinen de nieuwe favoriete plekken van uw kinderen te maken om rond te hangen!

Wat is natuurspel en waarom is het belangrijk?

Spelen in de natuur is niet echt een nieuw fenomeen, aangezien kinderen al sinds het begin der tijden buiten spelen. De focus van spelen in de natuur de afgelopen jaren ligt echter op een verschuiving van buitenspelen op metalen en plastic speelplaatsen en een beweging naar meer blootstelling aan en interactie met de natuurlijke buitenomgeving.

Waarom is het belangrijk? Er zijn een paar redenen. Serotonine, ook wel bekend als het gelukshormoon, komt vrij als we in de zon gaan. Dit zorgt ervoor dat de natuur een heel vreugdevolle activiteit speelt. Dit is echter slechts het topje van de ijsberg. Uit onderzoek van een onderzoek naar natuurspel in Frontiers in Psychology blijkt dat spelen in natuurlijke omgevingen helpt bij de cognitieve, sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling van een kind. Het biedt ook zowel zintuiglijke als interactieve activiteiten waarmee kinderen de wereld beter kunnen interpreteren.

Volgens het onderzoek functioneren "op de natuur gebaseerde omgevingen als een speelpartner die kinderen helpt de perceptuele wereld te transformeren in een conceptuele wereld, omdat het het spel diversifieert, zintuiglijk rijk is en terugspeelt." Het beste van alles is dat de mogelijkheden voor fantasierijk spel eindeloos zijn en dat deze natuurlijke ruimtes overal zijn!

Spelen in de natuur begint met basisactiviteiten

Natuurlijk zijn enkele van de gemakkelijkste manieren om natuurspel te implementeren door middel van activiteiten die al sinds het begin der tijden bestaan. Rennen, springen, klimmen en jagen zijn allemaal fantastisch voor het ontwikkelen van grove motoriek en het kwijtraken van energie. Hetzelfde geldt voor watersporten zoals zwemmen, kajakken en stand-up paddleboarden.

Als je echter wilt dat je kinderen het meeste uit natuurlijke speelplekken halen of als ze niet enthousiast zijn over traditionele buitenactiviteiten, moet je misschien creatief worden. Hier zijn enkele leuke manieren om ze te laten genieten van spelen in de natuur!

Natuurspeelactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden

Je kunt je tijd buiten optimaal benutten met enkele eenvoudige activiteiten die kinderen aanmoedigen hun zintuigen te betrekken en te leren terwijl ze plezier hebben. We houden van deze ideeën om kinderen te helpen de natuur te verkennen.

Probeer een natuurspeurtocht

Bijna elke gemeenschap heeft een soort wandelpad in de buurt. Breng het lichaam en de geest van uw kind in beweging door een interactieve wandeling te maken! Denk aan de flora en fauna in jouw omgeving en de tijd van het jaar. Wat kunnen uw kinderen ontdekken tijdens een speurtocht? Nadat u deze items in gedachten heeft genoteerd, kunt u een speurtochtlijst maken met behulp van een van onze gratis afdrukbare pagina's. Voorbeelden van items die u kunt opnemen zijn:

  • Eekhoorns
  • Herten
  • Eenden
  • Bloemen
  • Vlinders
  • Bijen
  • Boulders
  • Bomen
  • Bruggen
  • Watervallen
  • Meren (of andere watermassa's)
  • Logboeken
  • Eikels
  • Dierenprints
  • Paddestoelen

Als je deze lijst voor oudere kinderen maakt, maak hem dan uitdagender. Laat ze zoeken naar een rotsblok dat zo groot is als een auto, een boom die groter is dan een huis, en specifieke bloemsoorten die in jouw regio groeien. Je kunt ze tijdens je avontuur ook laten zoeken naar verschillende texturen en kleuren.

Zandkastelen bouwen

Stranden zijn altijd het beste voor deze activiteit, maar er zijn ook tal van parken met zandbakken. Vergeet niet dat deze activiteit, net als wanneer u aan zee bent, slechts zo goed is als de hulpmiddelen die u tot uw beschikking heeft. Zoek dus wat betaalbaar strandspeelgoed, wat constructiespeelgoed en zandscheppen. Ouders kunnen ook een leuke plek maken voor hun kleine paleontoloog door een dinosaurus-opgravingsset te kopen!

Als ouders geen park in de buurt hebben, kunnen ze ook wat speelzand en een goedkoop opblaaszwembad kopen om thuis hun eigen zandbak te creëren. Dek gewoon de speelruimte af als je kinderen klaar zijn, want insecten en dieren sluipen graag naar binnen.

Creëer Jurassic Park

Pak je beste dinosaurusspeelgoed, een grote plastic bak, en laat je kinderen natuurlijke materialen verzamelen voor hun oude wereld! Vuil, zand, rotsen en kiezelstenen, stokken, planten en bloemen zijn allemaal voorwerpen die gevonden hadden kunnen worden in de tijd van deze prehistorische monsters. Ouders kunnen hun avocadoschillen ook bewaren om als dinosaurus-eierschalen te dienen en kleine tupperware-containers gebruiken om kleine meertjes in de ruimte te maken.

Leg het moment vast

Help uw kind een andere kijk op de wereld te krijgen door hem een camera te geven! Ze kunnen de natuur van dichtbij bekijken of een bredere blik werpen op wat zich vlak voor hen afspeelt. Ouders kunnen kindercamera's voor $ 30 tot $ 50 lastigvallen bij Target, Walmart of op Amazon. Dit kan ook een geweldige activiteit zijn om te combineren met je speurtocht.

Vader en dochter maken foto van de warmwaterbron in Yellowstone
Vader en dochter maken foto van de warmwaterbron in Yellowstone

Word een parkwachter voor een dag

Met meer dan 400 nationale parken in het hele land zijn er genoeg plekken voor ouders en kinderen om te verkennen! Beter nog: honderden van deze parken hebben Junior Ranger-programma's die kinderen een meeslepende ervaring bieden in deze natuurlijke speelruimtes. Je kinderen kunnen junior worden:

  • Parkverkenner
  • Spaceflight Explorer
  • Angler
  • Grotwetenschapper
  • Archeoloog
  • Paleontoloog
  • Onderwaterverkenner
  • Wildlandbrandweerman

Dit zijn slechts een handvol van de vele programma's die de National Park Service aan jonge kinderen aanbiedt. Dit zijn niet alleen fantastische mogelijkheden om de natuurlijke speeltuinen van ons land te verkennen, maar ze kunnen ook dienen als prachtige leermomenten die zelfs de interesse van uw kind in bepaalde loopbaantrajecten voor de toekomst kunnen wekken.

Ambachtelijke bloemkronen

Bloemenkronen kunnen een uitstekend accessoire zijn voor fantasierijk spel, en ze kunnen uw kinderen tegelijkertijd de kans geven om de natuur te verkennen. Neem uw kleintjes mee naar een plaatselijk park en laat ze wilde bloemen en groen plukken om hun kronen te maken. Zorg ervoor dat ze deze planten aan de basis van de stengel plukken. De enige andere benodigdheden die je nodig hebt zijn een gewone hoofdband en bloementape.

Zodra ze hun mooiste roosjes hebben gevonden, plak je de bloemen eenvoudig op de hoofdband met behulp van bloementape. Deze kunnen zo eenvoudig of ingewikkeld zijn als ze willen!

Kweek een lieveheersbeestjestuin

Wist je dat lieveheersbeestjes onze gewassen beschermen? Hun voedsel bestaat uit de insecten die normaal gesproken planten eten. Deze kleine dames zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook nuttig! Een andere prachtige natuurspeelactiviteit voor kinderen is een lieveheersbeestjestuin. Kinderen kunnen hun lieveheersbeestjes zien groeien en ze vervolgens loslaten als ze volgroeid zijn. Combineer dit met het boek De levenscyclus van een lieveheersbeestje en je hebt een fantastische, op de natuur geïnspireerde leeractiviteit.

Ontdek waarom de geologie schommelt

Voor de mensen die in Arkansas wonen, brengt Crater of Diamonds State Park grote beloften van rijkdom voor jong en oud! Er zijn echter nog tal van andere plekken in het land waar u naar kostbare edelstenen kunt zoeken. En zelfs als je niet op een van deze gelukkige plekken woont, kan het zoeken naar leuke rotsen en stenen tot spannende ontdekkingen leiden.

Als je deze activiteit nog leuker wilt maken, koop dan voor je kinderen hun eigen rotstuimelaar, zodat ze hun rotsen in gepolijste stenen kunnen veranderen. Ze kunnen de rotsen gebruiken die ze in de natuur vinden en de opties die in de kit zitten. Je kunt ook steenpolijstschuim kopen om ze wat extra glans te geven!

Jongens studeren coole rock met vergrootglas
Jongens studeren coole rock met vergrootglas

Ga sterrenkijken

Wanneer was de laatste keer dat je langzamer ging rijden om de nachtelijke hemel te bewonderen? Sterren kijken is een spectaculaire avondactiviteit voor kinderen die ouders kunnen combineren met een kampvuur en het roosteren van marshmallows. Begin je zoektocht naar sterren met de grote en kleine dippers. Voor meer tips, bekijk de "A Kid's Guide to Stargazing" van het American Museum of Natural History!

Bezoek een arboretum

Arboretums zijn prachtige plekken om te verkennen. Ze hebben planten, bomen, bloemen, waterbronnen en zelfs leuke tentoonstellingen voor elk seizoen. Deze tuincentra bieden ook naschoolse programma's, zomerschoollessen en gratis STEM-lessen waar kinderen en ouders van kunnen genieten! Deze lessen onderzoeken waarom de natuur zo buitengewoon is en kunnen uw bezoeken echt meeslepend maken.

Creëer een natuurlijke speelruimte in je eigen achtertuin

Je kunt de natuur ook aantrekkelijker maken door speelruimtes te creëren met natuurlijke materialen in je eigen achtertuin. Creëer eenvoudige hindernisbanen met natuurlijke voorwerpen zoals boomstronken of grote rotsen. Plant een zintuiglijke tuin met kindveilige planten die kleintjes kunnen ruiken en aanraken, of leg een avonturenpad door de achtertuin aan met stapstenen die kinderen rond planten, bomen of andere natuurlijke elementen leiden. Of maak de achtertuin gewoon magischer met items zoals windgong of balanceerboomstammen.

Zorg ervoor dat uw kinderen veilig blijven tijdens het spelen in de natuur

De wereld is een prachtige plek om te verkennen, maar terwijl u geniet van de natuurlijke speeltuinen in uw gemeenschap, zorg er dan voor dat uw kinderen veilig blijven.

  • Draag eerst altijd zonnebrandcrème op de blootgestelde huid en breng het opnieuw aan zoals aangegeven op de fles. We raden aan om ook voor de zomer wat UPF-kleding aan te schaffen. Voor degenen die het niet weten: dit zijn kledingstukken waarin zonbescherming is ingebouwd!
  • Zorg er vervolgens voor dat uw kinderen het juiste schoeisel dragen. Je wilt sneakers, bij voorkeur schoenen die de enkels van je kind ondersteunen, zoals een wandelschoen. Als je buiten de gebaande paden bent, weet je nooit wat voor soort terrein je tegenkomt, en de juiste schoen kan helpen om vallen te voorkomen en blessures te beperken wanneer deze gevallen zich voordoen.
  • Vergeet ten slotte de insectenspray niet en blijf gehydrateerd gedurende de hele tijd buitenshuis.

Ontdek samen de natuur en help kinderen hiervan te profiteren

Er zijn zoveel voordelen aan spelen in de natuur. Help kinderen de natuurlijke wereld te leren en te verkennen door het leuk en spannend te maken. De kans is groot dat het hele gezin beter zal zijn vanwege de tijd die ze in de natuur doorbrengen!

Aanbevolen: