Fettuccini Alfredo-recepten

Inhoudsopgave:

Fettuccini Alfredo-recepten
Fettuccini Alfredo-recepten
Anonim
Fettuccine Alfredo-recepten
Fettuccine Alfredo-recepten

Rijk aan smaak, boter en kaas, Fettuccini Alfredo-recepten worden aanbevolen voor iedereen die op zoek is naar een zeer bevredigend en heerlijk diner.

Je kunt mij Alfredo noemen

Fettuccini (of 'fettuccine' zoals het op beide manieren gespeld kan worden) is een platte pasta die iets breder is dan linguini, maar niet zo breed als een noedel. Fettuccini is Italiaans voor ‘kleine lintjes’ en dat is precies hoe het eruit ziet. Het is gemaakt met eieren en bloem voor alle doeleinden.

Fettuccine Alfredo heeft een interessante geschiedenis. Het gebruik van kaas om room dikker te maken voor een hartigere saus was een populaire praktijk in Italië. Over het algemeen heette het Italiaanse gerecht 'Fettuccine al burro e panna', wat zich verta alt als Fettuccini met boter en room.

Zoals de legende vertelt, waren filmsterren Mary Pickford en Douglas Fairbanks in 1927 op huwelijksreis in Rome toen ze langskwamen in een restaurant van Alfredo di Lelio genaamd Alfredo alla Scrofa. Alfredo had het gebruikelijke recept van Fettuccini al burro (fettuccini met boter) gewijzigd, waarbij een dubbele dosis boter en een flinke hoeveelheid parmigiano-reggiano-kaas werd gebruikt. Alfredo begon het gerecht aan tafel te bereiden en maakte een show van de bereiding.

Toen Mary en Douglas terugkeerden naar Amerika, brachten ze de Fettuccini Alfredo-recepten mee naar huis, serveerden deze aan hun vrienden en verspreidden de populariteit ervan.

In 1977 opende Alfredo's zoon (ook Alfredo genoemd) een restaurant in het Rockefeller-centrum in New York City genaamd Alfredo's. De populariteit van Fettuccini Alfredo nam toen echt een vlucht met Fettuccini all'Alfredo (Fettuccine in de stijl van Alfredo), verkrijgbaar in elk Italiaans restaurant in het land. De saus verscheen al snel in potten in de schappen van supermarkten, hoewel het recept zo eenvoudig is dat het mij verbaast dat niet meer mensen het zelf thuis maken.

Fettuccini Alfredo Recepten

Opgemerkt moet worden dat het gebruik van de beste Parmigiano-Reggiano-kaas die je kunt vinden erg belangrijk is. Sommige Fettuccini Alfredo-recepten vertellen je misschien dat je andere kazen moet gebruiken, maar de beste smaak krijg je als je alleen Parmigiano-Reggiano-kaas gebruikt.

Als je eenmaal de Alfredo-saus hebt gemaakt, zijn de Fettuccini Alfredo-recepten eindeloos. Garnalen, kipblokjes, gestoomde groenten of wat je maar lekker vindt, kunnen aan de Fettuccini Alfredo worden toegevoegd.

Ingrediënten

  • ¾ kopje boter op kamertemperatuur
  • 1 kopje Parmigiano-Reggiano-kaas
  • 1 pond Fettuccini
  • Zout en peper
  • Verse peterselie, fijngehakt

Instructies

  1. Verwarm minstens 3,5 liter water tot het kookt.
  2. Zodra het water kookt, voeg je minstens twee eetlepels zout toe.
  3. Voeg de pasta toe aan het kokende water.
  4. Doe de boter in een pan op middelhoog vuur en smelt hem.
  5. Voeg de Parmigiano-Reggiano-kaas toe aan de boter en klop tot er een romige saus ontstaat.
  6. Smaak naar zout en peper.
  7. Zodra de pasta al dente is gekookt, giet je de pasta af en bewaar je een deel van het kookwater.
  8. Voeg een beetje kookwater toe aan de saus en meng de pasta met de saus.
  9. Serveer de Fettuccini Alfredo, gegarneerd met een scheutje gehakte peterselie.

Alternatief Alfredo

Hier is nog een Fettuccini Alfredo-recept waarin room wordt gebruikt. Dit recept is geschikt voor 8-10 personen.

Ingrediënten

  • 2 kopjes slagroom
  • 2 ons boter
  • 6 ons Parmigiano-Reggiano-kaas
  • 1 ½ pond Fettuccine
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Combineer een kopje room en de boter in een gebakken pan. Breng aan de kook, laat het tot een kwart inkoken en haal het van het vuur.
  2. Laat de noedels in kokend gezouten water vallen, breng aan de kook en laat uitlekken, maar bewaar een deel van het kookvocht. De noedels moeten iets niet gaar zijn, omdat ze in de room verder zullen koken.
  3. Doe de uitgelekte noedels in de pan met de hete room en boter. Meng de noedels op laag vuur met twee vorken tot ze goed bedekt zijn met de room.
  4. Voeg de rest van de room en de kaas toe en roer goed door elkaar (als de noedels op dit punt droog lijken, voeg dan nog wat room of een deel van het kookvocht toe).
  5. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  6. Bord en serveer onmiddellijk. Bied extra geraspte kaas aan tafel aan.