Moeten boeken achter glas staan volgens Feng Shui?

Inhoudsopgave:

Moeten boeken achter glas staan volgens Feng Shui?
Moeten boeken achter glas staan volgens Feng Shui?
Anonim
Boeken achter glas
Boeken achter glas

Open boekenplanken zijn berucht vanwege het creëren van zogenaamde gifpijlen of sha chi (negatieve chi-energie) in feng shui. Het is beter om uw boeken in een boekenkast te plaatsen, zelfs als deze een glazen deur heeft, dan ze op een open plank te bewaren.

Boekenplanken maken gifpijlen

De lijnen gecreëerd door open boekenplanken vormen een uniek dilemma voor huiseigenaren. Ongelijke boeken verspreid over deze planken, sommige rechtop, andere op hun zijkant, zorgen voor meer gifpijlen en voor rommel. Dit alles kan krachtige en schadelijke effecten hebben op de positieve chi-energie in uw huis.

Plaats boeken achter glazen deuren

Een van de beste oplossingen voor boeken is om ze in een boekenkast te plaatsen. Massieve deuren zijn een ideale oplossing, maar glazen deuren zijn voldoende om de effecten van open boekenplanken te blokkeren.

Meisje voor boeken
Meisje voor boeken

Hoewel de boeken extra gifpijlen kunnen creëren, zijn de planken zelf het grootste probleem met open boekenplanken. Wanneer ze in een vitrinekast worden geplaatst of in glazen deuren die op de planken zijn gemonteerd, worden de problemen die ontstaan door de scherpe hoeken van de planken verholpen.

Boekenplanken onderhouden

Het is niet genoeg om je boeken simpelweg achter glazen deuren te plaatsen, je moet je ook houden aan de basisprincipes van feng shui.

  • Zorg ervoor dat boeken netjes rechtop staan
  • Houd de planken afgestoft
  • Vervang boeken in georganiseerde uitlijning
  • Houd glazen deuren gesloten

Verplaats boeken naar de rand van de plank

Als je geen glazen deuren aan je kast kunt toevoegen, kun je de volgende beste oplossing proberen. Verplaats al je boeken naar de uiterste rand van de plank. Zorg ervoor dat u de boeken zo uitlijnt dat ze gelijk liggen met de voorkant van de boekenplank. Deze plaatsing is effectief in het elimineren van de harde, scherpe lijn van de plank. Het is geen praktische oplossing voor de lange termijn als je de boeken regelmatig gebruikt. Elke keer dat je de boeken terugbrengt, moet je ze opnieuw uitlijnen op de rand van de plank.

Elimineer boekenrommel

Het is belangrijk dat je je boekenplanken netjes en georganiseerd houdt en glas gebruikt om gifpijlen te verminderen. Boeken kunnen, vooral als ze ongeorganiseerd zijn, voor rommel zorgen. Als u de boeken niet meer leest, kunt u ze opslaan of doneren om een bron van rommel in uw huis te elimineren, waardoor chi-energie ongehinderd kan stromen.

Hulp voor boekenliefhebbers

Veel huiseigenaren houden van hun boeken, en het goede nieuws is dat je ze niet hoeft weg te doen als ze betekenis voor je hebben, om een goede feng shui te garanderen. Organiseer ze in plaats daarvan zorgvuldig en plaats ze achter glas, zodat de chi vrijelijk kan stromen.

Aanbevolen: