Appelmoes Banaan Volkoren Muffins

Inhoudsopgave:

Appelmoes Banaan Volkoren Muffins
Appelmoes Banaan Volkoren Muffins
Anonim
appelmoes banaan volkoren muffin
appelmoes banaan volkoren muffin

Volkorenmuffins met appelmoes en banaan zijn voedzaam, lekker en een geweldige bron van vezels.

Ja, die bananen hebben we

Bananen zijn een fantastisch leuke vrucht en een geweldige bron van vitamines. Een portie banaan van drie en een half ounce levert je 28 procent van je aanbevolen dagelijkse inname van vitamine B6, 15 procent van je aanbevolen vitamine C, en 8 procent van je aanbevolen kalium.

De meest voorkomende bananenvariëteit die je in je winkel vindt, is de Cavendish. De best smakende bananen voor zover het de Cavendish-variëteit betreft, zijn niet-gegaste bananen. Bananen worden groen geplukt en groen verzonden. Wanneer ze op hun bestemming aankomen, worden ze in een grote kamer geplaatst en vergast met ethyleengas om ze te dwingen sneller te rijpen. Als uw kruidenier de mogelijkheid heeft om ongegaste bananen te bestellen, vraag dan of hij/zij dat wil doen. Ongegaste bananen hebben meer tijd nodig om te rijpen, maar smaken merkbaar beter.

De beste manier om groene bananen te laten rijpen is in een papieren zak. Hierdoor worden de natuurlijke gassen die door de bananen vrijkomen opgevangen en geconcentreerd, maar de papieren zak laat nog steeds wat lucht circuleren. Plastic zakjes laten de banaan zweten en dat is niet gewenst. Voor dit recept voor appelmoes-bananenvolkorenmuffins wil je dat je banaan heel zacht is, zodat je hem gemakkelijker kunt prakken. Als je dit recept meteen wilt maken en niet wilt wachten tot je bananen rijp zijn, vraag dan aan je kruidenier of er nog overrijpe bananen in de bak zitten. Als de bananen er wat slechter uitzien door slijtage, zal de productmedewerker ze vaak niet tentoonstellen.

Dit recept is gemaakt met de standaard Cavendish, maar ik denk erover om de volgende keer wat rode bananen te proberen, gewoon om te zien hoe ze smaken in de muffin. Rode bananen worden vaak niet zo snel en grondig zacht als de Cavendish, maar ik denk dat een beetje extra pureren de moeite waard zou zijn. Rode bananen hebben doorgaans een rijkere, diepere bananensmaak.

Het hele volkorenverhaal

Veel mensen geven de voorkeur aan volkorenmeel boven het meer gebruikelijke bloem voor alle doeleinden. Als u een natuurlijker of biologischer dieet probeert te volgen, wilt u gebleekte bloem vermijden; bloem voor alle doeleinden wordt meestal gebleekt. Volkorenmeel wordt over het algemeen niet gebleekt. Omdat het wordt gemalen met volkoren tarwekorrels, vandaar de naam, heeft het een hogere voedingswaarde en een hoger vezelgeh alte.

Appelmoes Banaan Volkoren Muffins

Ik heb dit recept in twee delen opgedeeld: de muffin en de topping. Voor de muffin heb je nodig:

  • 2 kopjes volkorenmeel
  • 1/2 kopje suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 3/4 kop gepureerde bananen
  • 1/2 kopje appelmoes ongezoet
  • 1/3 kop plantaardige olie
  • 1/4 kop ouderwetse havermout (optioneel)
  • 1/4 kop gehakte walnoten of pecannoten (optioneel)
  1. Verwarm je oven voor op 350 graden Fahrenheit.
  2. Meng de bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, zout en suiker in een kom.
  3. Meng de banaan, appelmoes en olie in een aparte kom.
  4. Meng de droge ingrediënten door de natte ingrediënten.
  5. Spuit je muffinvorm in met antiaanbakspray.
  6. Doe voldoende beslag om je muffinvorm voor 3/4 te vullen.
  7. Als je wilt, kun je voor het bakken wat topping op elke muffin strooien.
  8. Bak gedurende 15 tot 20 minuten.

Voor de topping:

  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat

Meng het geheel tot alles goed gemengd is en strooi het over elke muffin voordat je het gaat bakken

Het hoge vezelgeh alte van volkorenmeel zorgt er meestal voor dat je brood en muffins nogal compact zijn. De toevoeging van gepureerde banaan en appelmoes zal een hoger vochtgeh alte aan uw product toevoegen en zou de zwaarte van de volkoren moeten tegengaan. Volkoren muffins met appelmoes en banaan zijn heerlijk met wat boter of roomkaas en de topping voegt een lekkere zoete crunch toe aan de hele ervaring.

Aanbevolen: