Verzamelveilingen voor klassiekers: een eenvoudige gids

Inhoudsopgave:

Verzamelveilingen voor klassiekers: een eenvoudige gids
Verzamelveilingen voor klassiekers: een eenvoudige gids
Anonim
vrouw biedt op online veiling
vrouw biedt op online veiling

Van de veilingen voor verzamelbare klassiekers tot het luxe Sotheby's Auction House, het digitale tijdperk heeft een heleboel online veilingplatforms ontketend die verzamelaars toegang geven tot alles wat hun hartje begeert. Zolang u enkele eenvoudige regels in gedachten houdt en weet waar u moet zoeken naar wat u zoekt, kunt u bij deze online veilinghuizen op koopjes jagen zonder uw tijd te verspillen of genoegen te nemen met iets dat minder dan perfect is.

De beste veilingen voor elk type verzamelobject

vrouw die onderzoek doet naar online veilingen
vrouw die onderzoek doet naar online veilingen

In de post-pandemische wereld is de beste manier om je verzamelobjecten te vinden via online veilingplatforms. Van zeer exclusief tot ongelooflijk ingetogen gecombineerd: deze sites hebben vrijwel alle verzamelobjecten die u wellicht wilt bezitten.

Verzamelbare klassiekers

Collectible Classics is een veilingwebsite die al sinds 2003 actief is, en hoewel de website zeker aanvoelt als een geest van web 1.0, is de inventaris die ze verkopen absoluut de moeite waard om opnieuw verbinding te maken met je vroege inbeldagen op het internet. Over het algemeen richt Collectible Classics zich op de verkoop van voornamelijk sportgerelateerde artikelen, van tijdschriften tot gesigneerde uitrusting en nog veel meer.

Hoewel hun verzamelobjecten ze tot een grote aantrekkingskracht maken voor mensen die betrokken zijn bij de sportgemeenschap, zijn ze iets schaarser dan andere online veilinghuizen en websites. Ze hebben het hele jaar door minder veilingen, maar iedereen heeft toegang tot de komende kavels, zodat u een goed idee heeft van waar u op wilt bieden. Om te kunnen bieden, moet u een online account registreren en vervolgens door het bedrijf worden goedgekeurd; ze accepteren alleen biedingen op artikelen, hetzij via hun online platform, hetzij via de telefoon. Bovendien moet de betaling binnen 14 dagen na verzending van de factuur worden verzonden.

Als het gaat om het retourneren van artikelen, moet u, als u niet tevreden bent, telefonisch contact opnemen met het bedrijf en het probleem eerst bespreken, aangezien zij hun beoordelingsservices voor elk artikel garanderen. Als het echter een niet-gesigneerd artikel is, heb je na de uitverkoop 21 dagen de tijd om het te retourneren.

Erfgoedveilingen

Heritage Auctions is een van de steunpilaren van de veilingindustrie, opgericht in de jaren zeventig en heeft het bedrijf sindsdien gestoomd. In tegenstelling tot de meeste luxe veilinghuizen verkoopt Heritage Auctions de hele week enorme hoeveelheden inventaris, variërend van sportmemorabilia tot zeldzame stripboeken. Als je op zoek bent naar meer algemene verzamelobjecten, dingen die echt verband houden met Midden-Amerika en de popcultuur, zoals persoonlijke handtekeningen, dan is dit veilinghuis de beste plek om naartoe te gaan.

Om te bieden, kunt u een gratis account aanmaken en live bieden op hun platform, Heritage Live, of op hun website. Interessant genoeg zijn ze ook een goede keuze voor mensen die hun artikelen proberen te verkopen, aangezien ze sinds hun start honderdduizenden klanten hebben behandeld.

1e Dibs

In de moderne tijd hoef je veilingen niet persoonlijk bij te wonen om geweldige items te kunnen vinden, en 1st Dibs is een e-commerce veilingwebsite die zich richt op het aanbieden van meubels, huishoudelijke artikelen, sieraden en meer. Volgens hun website heeft 1st Dibs sinds 2000 de "magie van de Parijse vlooienmarkt" vastgelegd. Deze merkverklaring weerspiegelt perfect het soort antiek waarin ze gespecialiseerd zijn. In tegenstelling tot sommige veilingwebsites kosten hun items meestal tussen de lage en tot middengeprijsde bedragen, doorgaans ergens tussen een paar honderd dollar en een paar duizend dollar.

Interessant genoeg is 1st Dibs niet beperkt tot het aanbieden van alleen antiek of vintage items; in plaats daarvan verkopen ze allerlei verzamelobjecten. Omdat ze een puur e-commercewebsite zijn, kun je vanaf hun platform biedingen plaatsen op alle items in hun inventaris nadat je een gratis account hebt aangemaakt. Om uw artikelen te kopen, kunt u betalen met Paypal, een creditcard of een bankoverschrijving.

Toch is een van de beste onderdelen van 1st Dibs het strakke, gebruiksvriendelijke ontwerp. Ze hebben ook een app waarmee je kunt bieden, wat het winkelproces nog eenvoudiger maakt. Omdat ze hun inventaris elke week bijwerken, kun je elke keer dat je langskomt nieuwe en spannende items verwachten.

Rock Island veilingbedrijf

Als u zich bezighoudt met antieke en verzamelbare vuurwapens, dan is Rock Island Auction Company het veilinghuis voor u. Dit veilingbedrijf, gevestigd in Illinois, verkoopt maandelijks zowel goedkope als dure historische vuurwapens aan alle soorten wapenverzamelaars. Als het op hun veilingen aankomt, accepteren ze live biedingen, online biedingen, telefonische biedingen en verzegelde afwezige biedingen. Ze accepteren ook internationale biedingen, hoewel u bij uw lokale overheid moet navragen of de vuurwapens naar u worden verzonden. Bovendien kunt u uw artikelen rechtstreeks aan Rock Island verkopen of ze uw artikelen ook in hun veiling te koop laten zetten.

Hoewel vuurwapens een populair verzamelobject zijn, hebben mensen die ze niet vaak verzamelen waarschijnlijk geen idee dat er strikte regels zijn voor het verzenden ervan over staats- en landgrenzen heen. Wat de Verenigde Staten betreft, vallen antieke vuurwapens die vóór 1898 zijn gemaakt, buiten de bevoegdheid van het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives. Helaas blijven er daardoor veel verzamelbare vuurwapens over die je persoonlijk moet ophalen, dus houd daar rekening mee als je iets bij Rock Island koopt.

Sotheby's veilinghuis

Volgens de website van Sotheby's is het veilinghuis gespecialiseerd in beeldende kunst en luxe artikelen, en hebben ze een behoorlijke reputatie opgebouwd vanwege hun dure verkopen. Het bedrijf is gevestigd in New York City en heeft satellietkantoren in twaalf steden over de hele wereld en tientallen internationale representatieve locaties. Als u echter niet naar een van hun fysieke kantoren kunt komen om een veiling bij te wonen, hebben ze een bloeiend online platform waarmee u in re altime op items kunt bieden.

Gezien het feit dat Sotheby's er trots op is dat ze rijke klanten bedienen, zijn de producten niet alleen ongelooflijk duur, maar zijn de algemene activiteiten ook het beste van het beste. U kunt verwachten dat uw artikelen nauwkeurig overeenkomen met de vermeldingen en dat hun beoordelingen voor geschatte waarden waarheidsgetrouw zijn. Hoewel niet veel mensen de kans krijgen om bij Sotheby's te kopen, kunnen degenen die dat wel doen een scala aan hoogwaardige goederen vinden, zoals luxe merksieraden, antieke en vintage beeldende kunst, spraakmakende stukken uit de popcultuur en nog veel meer. Enkele van de duurste verkopen van het bedrijf zijn zelfs:

  • James Audubon's Birds of America - Verkocht voor $ 8,8 miljoen
  • Harry Garner netvormige vaas - verkocht voor $ 9 miljoen
  • Marie Antoinette's parelhanger - Verkocht voor $32 miljoen
  • Roy Lichtenstein's Sleeping Girl - Verkocht voor $ 44 miljoen

Live veilingmeesters

Live Auctioneers houdt zich al sinds het begin van het millennium bezig met het veilen van verzamelobjecten en werkte in 2002 samen met eBay tijdens een gedenkwaardig evenement voor fysieke veilinghuizen om hen de toegangspoort te bieden om hun verkoop naar de digitale wereld te openen met eBay Live. Ze zijn zich blijven ontwikkelen als veilingwebsite, waardoor de verkoop van bedrijven over de hele wereld wordt gefaciliteerd en actief is in meer dan vijftig landen. Als het om verzamelobjecten gaat, is het bedrijf gespecialiseerd in allerlei artikelen, van dure sieraden tot gewone knuffels. Als een veilinghuis het wil verkopen, is de kans groot dat Live Auctioneers dit zullen proberen te faciliteren.

In tegenstelling tot sommige veilingplatforms werkt Live Auctioneers op een meer conventionele manier van e-veilingen; Terwijl ze gelijke tred houden met het moderne ontwerp, hebben ze de vroege online veilingstijl van eBay behouden, zodat iedereen gemakkelijk vertrouwd kan raken met hun platform. Naast hun veilingplatform zijn ze ook transparant over hun verkopen uit het verleden en geven ze mensen toegang tot hun backcatalogus voor onderzoeksdoeleinden, een prestatie die niet veel veilinghuizen willen bereiken.

Als het gaat om het daadwerkelijk kopen van items, is het net zo eenvoudig als het aanmaken van een gratis account, het aanvragen van registratie voor een veiling waarin u geïnteresseerd bent (die is goedgekeurd door het veilinghuis dat het item of de kavel heeft aangeboden), en het plaatsen van een bod. Omdat Live Auctioneers de items niet zelf verkoopt, maar als tussenpersoon fungeert tussen de klant en het veilinghuis, verschilt het retourbeleid van verkoop tot verkoop en moet u contact opnemen met de verkoper voor meer informatie. Bovendien wordt de betaling via de website gedaan met een creditcard en wordt u na de aankoop gefactureerd met de documentatie.

Online veilingen helpen elk verzamelobject een huis te vinden

De tijd dat mensen moesten reizen om te bieden op de items waarin ze het meest geïnteresseerd waren, is al lang voorbij. Online veilingwebsites en veilinghuizen hebben internationale multidimensionale platforms gecreëerd waarmee kopers op een snelle en gemakkelijke manier de exacte verzamelobjecten kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Wat het gif van jouw verzamelaar ook is, er is binnen handbereik een veilinghuis dat hierin gespecialiseerd is.

Aanbevolen: