Kamperen in Centraal-Californië: wat te doen en waarom het de moeite waard is

Inhoudsopgave:

Kamperen in Centraal-Californië: wat te doen en waarom het de moeite waard is
Kamperen in Centraal-Californië: wat te doen en waarom het de moeite waard is
Anonim
Kamperen in Centraal-Californië
Kamperen in Centraal-Californië

Centraal Californië biedt kampeerders en buitenliefhebbers een ongeëvenaarde variëteit. Van de centrale kust tot de westelijke afwateringen van het Sierra Nevada-gebergte, Centraal-Californië heeft volop mogelijkheden voor zowel betaald kamperen als gratis verspreid kamperen.

Pinecrest-camping, Tuolumne County

Deze grote camping ligt in de buurt van Pinecrest Lake in het Stanislaus National Forest en beschikt over 200 plekken en diverse voorzieningen, waaronder een strand voor dagelijks gebruik langs de oever van het meer, evenals hutten, een winkelgebied en een jachthaven. Zwemmen, wandelen, vissen, paardrijden en nog veel meer zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf het kamp. Er zijn geen aansluitingen voor recreatievoertuigen (campers) beschikbaar.

Zonsondergang boven Pinecrest-meer
Zonsondergang boven Pinecrest-meer

De wegen zijn geasf alteerd en tussen de dennenbomen liggen campings met metalen vuurringen en picknicktafels. Tot de faciliteiten behoren verbeterde toiletten met doorspoeltoiletten en wastafels. Er is drinkwater beschikbaar. U kunt zowel tent- als caravancampings reserveren.

Waarom het geweldig is

Pinecrest Campground is uitzonderlijk vanwege de verscheidenheid aan activiteiten en gemakkelijke toegang. Gelegen 30 mijl ten oosten van de stad Sonora, Californië, hoeft u niet ver de Sierras in te reizen om de camping te bereiken.

Hoe druk is het?

Pinecrest wordt intensief gebruikt tijdens het hoogseizoen, van Memorial Day tot Labor Day. Houd rekening met veel bezoekers en drukke campings tijdens de zomermaanden.

Beschikbaarheid, seizoensdata en kosten

Reserveren is verplicht. Plan minimaal 6 maanden van tevoren. De camping is geopend van begin mei tot begin oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden. Staanplaatsen voor alleen tenten kosten $ 36 per nacht.

San Simeon Creek en Washburn Campgrounds, San Luis Obispo County

Hearst San Simeon State Park heeft twee campings en biedt een aantal van de beste campings in Californië. San Simeon Creek beschikt over 115 locaties en is een ontwikkelde camping met toiletten, douches die op muntjes werken en een vuilstortplaats. Het ligt dichter bij Highway 1, maar heeft ook meer bomen en bladeren dan Washburn. Het strand ligt op korte loopafstand van de camping. Er zijn geen camperaansluitingen beschikbaar.

San Simeon kreekstrand, zonsondergang
San Simeon kreekstrand, zonsondergang

Washburn wordt beschouwd als een primitieve camping. Een verhoogde promenade biedt een snelle route naar het strand. Washburn ligt op een plateau met een fantastisch uitzicht op de Stille Oceaan en de bergen van Santa Lucia. Tot de faciliteiten behoren vuurringen, picknicktafels, toiletten met chemische spoeling en toegang tot het stortstation en het vullen van water.

Waarom het geweldig is

Kustgetijdenpoelen, natuurreservaten en een grote kolonie zeeolifanten in de buurt bieden je veel entertainmentmogelijkheden. Lokale wijnhuizen liggen op een klein eindje rijden van het kamp, en Hearst Castle ligt een paar kilometer ten noorden van Highway 1. De sfeer is ontspannen, er is veel te doen en de faciliteiten zijn van topklasse.

Hoe druk is het?

Het State Park wordt druk bezocht, maar de campings zijn redelijk afgelegen.

Beschikbaarheid, seizoensdata en kosten

Reserveren is verplicht. Plan minimaal 6 maanden van tevoren. Campings zijn het hele jaar geopend. San Simeon Creek Campground-locaties voor alleen tenten kosten $ 35 per nacht. Locaties met alleen tenten op Washburn Campground kosten $ 20 per nacht.

Prewitt Ridge Campground, Monterey County

Deze verspreid gelegen camping is een verborgen juweeltje, gelegen in de heuvels van het Los Padres National Forest, vlakbij de kust van Big Sur. De rit is uitdagender dan bij andere campings op deze lijst en er zijn geen faciliteiten beschikbaar. Zorg ervoor dat u uw eigen water meeneemt, uw afval verwijdert en al het menselijke afval op de juiste manier afvoert.

Zonsopgang bij Prewitt Ridge
Zonsopgang bij Prewitt Ridge

De rit naar Prewitt Ridge ligt vlak bij Highway 1 en voert je naar Nacimiento-Fergusson Road, die steil is met bochtige haarspeldbochten, en Coast Ridge Trail, een onverharde weg die begaanbaar is in een voertuig met tweewielaandrijving omstandigheden zijn droog. Kamperen op Prewitt Ridge is zo primitief als maar kan, maar de adembenemende bezienswaardigheden belonen avonturiers die bereid zijn de tocht te trotseren.

Waarom het geweldig is

Ongelooflijke uitzichten, wandelmogelijkheden en rustieke eenzaamheid begroeten iedereen die bereid is om te gaan met de redelijk uitdagende wegomstandigheden. Dit is ruig kamperen, maar je compensatie is een van de meest spectaculaire landschappen in Big Sur.

Hoe druk is het?

Omdat Prewitt Ridge moeilijker te bereiken is en er geen faciliteiten zijn, is het doorgaans mogelijk om campings te vinden. Het kan zijn dat wegen afgesloten zijn. Bel het Monterey Ranger District op 831-242-0619 tussen 8.00 en 16.00 uur, PDT, van maandag tot en met vrijdag, voor meer informatie.

Beschikbaarheid, seizoensdata en kosten

Sites zijn beschikbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst ma alt. Prewitt Ridge is meestal het hele jaar door geopend, hoewel nat weer, brandbeperkingen en wegafsluitingen de toegang kunnen beïnvloeden. Kamperen is gratis.

Rivernook-camping, Kern County

Deze particuliere camping grenst aan de rivier de Kern, net ten noorden van Kernville, en biedt uitstekende faciliteiten, camperaansluitingen, wifi-dekking, een winkel en een prachtig landschap. De campings hebben veel schaduw en vele liggen aan een kleine kreek die door de camping loopt.

Rivernook-camping, Kern County
Rivernook-camping, Kern County

Waarom het geweldig is

Rivernook biedt volop mogelijkheden voor recreatie, zoals wandelen, toegang tot de rivier, raftingavonturen en de voorzieningen van Kernville op loopafstand. Houd er rekening mee dat de rivier de Kern gevaarlijk kan worden, afhankelijk van de waterstanden en de weersomstandigheden.

Hoe druk is het?

Rivernook Campground is alle seizoenen geopend en vereist een reservering. Het weer kan de toegang beïnvloeden. De rivier de Kern is een populaire bestemming tijdens de zomermaanden.

Beschikbaarheid, seizoensdata en kosten

De camping is particulier eigendom. Reserveren is verplicht. Boek ruim voor vertrek. Locaties zijn het hele jaar door geopend. Sites met alleen tenten kosten $45 per nacht, en sites voor gedeeltelijke en volledige aansluitingen variëren van $60 tot $75 per nacht.

Dinkey Creek Campground, Fresno County

Deze camping ligt te midden van een Ponderosa- en cederdennenbos langs Dinkey Creek in het Sierra National Forest en is een favoriet toevluchtsoord in het hoogland. Er zijn 123 eengezinscampings met vuurkorven. Er is drinkwater beschikbaar en de camping beschikt over kluis- en spoeltoiletten. Er zijn geen camperaansluitingen beschikbaar, hoewel op grote locaties wel aanhangers kunnen worden geplaatst.

Het smelten van de sneeuw in Dinkey Creek
Het smelten van de sneeuw in Dinkey Creek

Recreatieve mogelijkheden zijn onder andere wandelen, paardrijden, picknicken en zwemmen in de Slicks Pool en de Romantische Pool in de kreek. Het Shaver-meer ligt op 20 km afstand en biedt toegang tot varen, vissen en watersporten. Een reis naar McKinley Grove, 9,6 km verderop, toont gigantische sequoia's.

Waarom het geweldig is

Dinkey Creek Campground is populair vanwege het mooie uitzicht en de gemakkelijk toegankelijke wandelmogelijkheden. Zwemmen en spelen in de kreek is rustig en kinderen vinden mogelijkheden om de natuur te verkennen en te ontdekken. Als u in Dinkey Creek verblijft, bevindt u zich op de drempel van de Sierras, met veel opties open als u bereid bent te verkennen.

Hoe druk is het?

Dinkey Creek is erg druk in het seizoen. Het is een populaire bestemming tijdens de zomermaanden.

Beschikbaarheid, seizoensdata en kosten

Reserveren is verplicht. Plan minimaal 6 maanden van tevoren. Dinkey Creek Campground is geopend van Memorial Day tot eind september, afhankelijk van de weersomstandigheden. Een plek voor een enkele tent kost $34 per nacht, en een dubbele plek kost $68 per nacht.

Oceano-camping en verspreide camping, San Luis Obispo County

Oceano Dunes State Vehicular Recreation Area is een offroad-paradijs. De camping biedt 24 plaatsen, maar verspreid kamperen is mogelijk met een voertuig met vierwielaandrijving. Gevestigde sites bieden volledige aansluitingen. Er zijn douches en toiletfaciliteiten met munten beschikbaar.

Oceano-zandduinen van de centrale kust van Californië
Oceano-zandduinen van de centrale kust van Californië

Het is mogelijk om direct aan het strand en in het open duinengebied te kamperen. Verspreide campings zijn primitief en je moet je eigen water meenemen en al het afval en menselijk afval weggooien.

Waarom het geweldig is

Als je van offroad-avonturen houdt, is Oceano Dunes een speeltuin. De California Coastal Commission heeft echter vanaf 2024 de toegang tot off-highway voertuigen (OHV) verboden. Dit kan echter gunstig zijn voor kampeerders.

In de buurt heb je toegang tot Oceano Memorial Park, en fantastische stranden liggen op korte loopafstand van het kamp. In een privélagune kun je vissen, en voor een uitstapje naar Pismo Beach is het slechts een korte rit naar het noorden langs Highway 1. Er liggen verschillende wijnhuizen op rijafstand.

Hoe druk is het?

Hoewel Oceano Dunes meestal het hele jaar door geopend is, kan het erg druk zijn als het OHV-verkeer hoog is.

Beschikbaarheid, seizoensdata en kosten

Reserveren is verplicht voor de camping en verspreide campings. Plan minimaal 6 maanden van tevoren. Camping is het hele jaar geopend. Staanplaatsen voor alleen tenten op de camping kosten $35 per nacht, en voor verspreid kamperen geldt een toeslag van $10 per nacht.

KCL en Selby Campgrounds, en verspreid kamperen op Carrizo Plain, San Luis Obispo County

Het Carrizo Plain National Monument biedt een unieke mogelijkheid voor openluchtrecreatie die aanzienlijk verschilt van het strand- en boskamperen in Californië. Het National Monument is Californië's grootste overgebleven inheemse graslandhabitat en omvat meer dan 246.000 hectare aan ruimte. Carrizo Plain wordt beheerd door het Bureau of Land Management (BLM) en heeft twee gevestigde campings en verspreide kampeermogelijkheden.

Carrizo Plain Nationaal Monument in het voorjaar
Carrizo Plain Nationaal Monument in het voorjaar

De KCL Campground bestaat uit 12 campings, en Selby Campground heeft 13 campings. De omstandigheden zijn primitief en gevestigde campings bieden weinig voorzieningen. Er zijn onder meer vuurkorven en een gedeeld kluistoilet. Zorg voor uw eigen water en ruim al het afval op. Verspreid kamperen is mogelijk in de uitlopers, maar kamperen op de vallei is niet toegestaan.

Waarom het geweldig is

Dit enorme gebied is de thuisbasis van een van de belangrijkste bloeievenementen in Californië, die meestal plaatsvindt van maart tot eind april. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen laatbloeiende bloemen zichtbaar zijn in mei of zelfs begin juni.

Er is ook een overvloed aan dieren in het wild, en soorten omvatten pronghorn antilopen, gravende uilen, wilde zwijnen, Amerikaanse dassen, rode vossen en nog veel meer. Carrizo Plain is rustig, waarbij de stilte overheerst op het open grasland. Oude Indiaanse kunst is te zien in de Painted Rock-zandsteenformatie.

Hoe druk is het?

Tijdens het wilde bloemenseizoen kun je ervan uitgaan dat de campings snel vol raken. Tijdens het regenseizoen van november tot en met april zijn de wegen mogelijk niet begaanbaar. Bel het bezoekerscentrum op 805-475-2035 voor meer informatie.

Beschikbaarheid, seizoensdata en kosten

Campings zijn beschikbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst ma alt. De camping is het hele jaar door geopend, hoewel de toegang beperkt of verboden kan zijn, afhankelijk van de weers- en brandomstandigheden. Gebruik van campings en verspreid kamperen is gratis.

Cachuma Lake-camping, Santa Barbara County

Lake Cachuma ligt 40 kilometer ten noorden van Santa Barbara in het Los Padres National Forest en is een stuwmeer met beperkte toegang voor waterscooters. Alleen door mensen aangedreven ‘eenvoudige’ vaartuigen zijn toegestaan op het meer, en zwemmen is verboden. Het meer is echter goed gevuld met vis en er zijn bootverhuur beschikbaar.

Cachumameer, provincie Santa Barbara
Cachumameer, provincie Santa Barbara

Er zijn meer dan 400 plaatsen beschikbaar, inclusief zowel plaatsen voor alleen tenten als plaatsen met camperaansluitingen. Spoeltoiletten en warme douches zijn centraal gelegen. Vlak bij de ingang bevindt zich een kleine winkel met een benzinestation, en een zwembad is overdag geopend. Het aangrenzende recreatiegebied Cachuma Lake beschikt over een 18-holes discgolfbaan, speeltuinen en een jachthaven.

Waarom het geweldig is

De camping is ontspannen met een overvloed aan wilde dieren in de buurt, waaronder muilezelherten, Californische kwartels, kalkoenen en wilde zwijnen. Santa Barbara ligt op 30 minuten rijden ten zuiden langs Highway 154. In de buurt wachten de stad Solvang en wijnhuizen van wereldklasse op u. Net buiten het kamp biedt de Tequepis Trailhead een uitdagende retourwandeling van 13,4 mijl naar Tequepis Peak. Uitzicht op het meer en de oceaan beloont degenen die de beklimming trotseren.

Hoe druk is het?

Hoewel het Cachuma-meer erg druk kan zijn, is het doorgaans mogelijk om accommodatie te vinden met een adequate planning, omdat de camping zo groot is.

Beschikbaarheid, seizoensdata en kosten

Reserveren is verplicht. Plan minimaal 6 maanden van tevoren. de camping is het hele jaar geopend. Sites met alleen tenten kosten $25 per nacht, en sites met aansluitingen kosten $40 tot $50 per nacht.

Laat geen spoor achter

Waar je ook kampeert, ruim jezelf op en laat je terrein beter achter dan toen je het aantrof. Inpakken en al het afval weggooien. Zet voedsel op de juiste manier vast. Als u op een verspreid gelegen plek kampeert, moet u al het menselijk afval begraven of verzamelen voor verwijdering en verwijdering.

Een plek reserveren

Alle staatscampings vereisen nu boeking via het Reserve California-systeem. Controleer de beschikbaarheid en boek zo snel mogelijk. Reserveringsdata worden 6 maanden van tevoren beschikbaar.

Unieke schoonheid

De geografische diversiteit van Californië is ongeëvenaard. Je kunt je dag beginnen op een skipiste midden in een alpenbos, door woestijnen en moerassen reizen, en je dag gezellig afsluiten naast een kampvuur op het strand.

Ergens in het uitgestrekte en gevarieerde landschap van Centraal-Californië vind je een plek waar je al je avonturendromen in de buitenlucht kunt vervullen. Kamperen in Centraal-Californië is toegankelijk, majestueus en handig.

Kamp Californië

De natuurlijke schatten van de Golden State zijn overvloedig en binnen handbereik. Veel andere betaalde campings zijn het hele jaar door geopend, net als talloze afgelegen gratis campings op openbaar terrein. Met zoveel BLM en nationaal bosgebied verspreid over de staat, kun je privéplekken en solo-locaties ontdekken, verborgen in adembenemende landschappen. Het enige wat u hoeft te doen is naar buiten gaan, uw geheime, afgelegen camping verkennen en ervan genieten!

Aanbevolen: