15 beloningen voor ouderschap die het allemaal de moeite waard maken

Inhoudsopgave:

15 beloningen voor ouderschap die het allemaal de moeite waard maken
15 beloningen voor ouderschap die het allemaal de moeite waard maken
Anonim
Gelukkige familie die op bed ligt en glimlacht
Gelukkige familie die op bed ligt en glimlacht

Ouderschap is misschien wel de zwaarste baan die je ooit zult hebben, maar het is ook gevuld met kleine momenten die het allemaal de moeite waard maken. Hoewel elk kind anders is, ervaren velen dezelfde mijlpalen en soortgelijke mooie gebeurtenissen terwijl ze opgroeien en zich ontwikkelen.

Ze zetten hun eerste stappen alleen

" Een van mijn favoriete momenten om baby's te zien groeien is wanneer ze zonder ondersteuning beginnen te lopen", zegt Raman A. Hoewel je kind waarschijnlijk op de een of andere manier mobiel is voordat het gaat lopen, vervult het zien van die eerste onafhankelijke stappen je met trots. De wetenschap dat uw kind in staat is onafhankelijk te zijn en iets te bereiken dat zo moeilijk is, maar toch een integraal onderdeel van het leven, geeft u de gemoedsrust dat het alles kan.

Ouders spelen met peuterzoon buitenshuis
Ouders spelen met peuterzoon buitenshuis

Ze rennen om je te knuffelen bij het ophalen

" Weten dat mijn kinderen als een oma van hun babysitter hielden, en toch naar me toe rennen om me te knuffelen als ik ze na het werk kwam ophalen" maakt het ouderschap de moeite waard, vertelt Kelly R. Ook al hebben ze plezier en jij Misschien voel je je schuldig omdat je er de hele dag niet bent geweest, hun opgewonden kleine knuffel laat je weten dat je nog steeds nummer één bent.

Ze bedekken je als je gaat liggen

Normaal gesproken bent u degene die voor alle anderen in uw gezin zorgt, maar het moment dat uw kind een klein gebaar maakt om voor u te zorgen, is van onschatbare waarde. Of je nu even op de bank ligt voor een korte pauze, of je bent ziek, als je kind een dekentje meebrengt om je te bedekken, is het zo zacht en lief. Voor anderen zorgen is letterlijk de definitie van ouder zijn, dus als je ziet dat je kind leert voor anderen te zorgen, weet je dat het medeleven heeft en het vermogen heeft om op een dag een geweldige ouder te zijn.

Portret van lachende studenten die elkaar knuffelen in de klas
Portret van lachende studenten die elkaar knuffelen in de klas

Ze komen hun klaslokaal binnen en beginnen met iedereen te praten

Als je vrijwilligerswerk doet in de klas van je kind, krijg je een nieuw perspectief op hoe het sociaal met hem of haar gaat. Michael K. vertelt dat een van zijn meest lonende ouderschapsmomenten is: "Als je je kind ziet opbloeien als een sociale vlinder in de klas, vrienden maakt met letterlijk iedereen, enthousiast om te helpen en te ondersteunen." Als je dat enthousiasme ziet om met andere mensen samen te zijn en oprecht aardig tegen ze te zijn, herinner je je eraan dat je een geweldig klein persoon hebt grootgebracht die geweldig is, zelfs als je er niet bent.

Ze besluiten zelf naar bed te gaan

De meeste kinderen hebben een hekel aan naar bed gaan uit angst voor monsters, het donker, of omdat ze gewoon missen wat de rest 's nachts doet. Wanneer uw kind plotseling aankondigt dat hij klaar is om naar bed te gaan, zonder enige aandrang van u, en naar zijn kamer gaat, zwelt u van trots. Als je kind zijn eigen behoeften begrijpt en zo'n volwassen beslissing neemt, weet je dat je hem de tools hebt gegeven die hij nodig heeft om te slagen in het leven.

Ze vertellen je dat ze voor altijd bij je willen leven

" Als ik mijn zoon ooit vertel dat hij ooit zijn eigen huis zal hebben, raakt hij erg overstuur en huilt", vertelt Michele M. "Hij zegt dat hij voor altijd bij mij wil wonen, en dat doet mijn hart smelten. "Hoewel ouders het druk hebben met werken en klusjes doen, en soms de 'slechterik' moeten zijn, is het meer dan de moeite waard om te weten dat je kind je nooit wil verlaten.

Achteraanzicht van een meisje dat de hand van haar vader vasthoudt
Achteraanzicht van een meisje dat de hand van haar vader vasthoudt

Ze houden je hand expres vast

Als kinderen jong zijn, laat je ze om veiligheidsredenen je hand vasthouden. Naarmate ze ouder worden, tonen ze hun verlangen naar onafhankelijkheid door er alles aan te doen om je hand niet vast te houden. Misschien loop je door de stad of loop je een winkel binnen, of zit je gewoon op de bank als je kind je hand vastpakt omdat hij of zij die wil vasthouden. Ook al hebben ze een sterk verlangen om in veel ontwikkelingsfasen onafhankelijk van je te zijn, het is altijd een mooie herinnering als je kind dat verlangen laat zien om contact met je te maken, of dat hij zich veilig voelt omdat hij met jou verbonden is.

Ze geven hun favoriete speeltje aan een ander kind

Kinderen zijn notoir gehecht aan sommige van hun favoriete speelgoed, maar er zijn tedere momenten waarop je dat egoïsme ziet wankelen. Misschien bent u in de bibliotheek of op een speelafspraak en ziet u hoe een ander kind van streek raakt, en uw kind geeft hem een geliefd speeltje om hem te troosten. “Je kind een onzelfzuchtige keuze uit vriendelijkheid zien maken zonder dat het weet dat je meekijkt, en beseffen dat je een toekomstige volwassene opvoedt die de wereld een betere plek zal maken” is de beloning als je ziet dat je kind iets speciaals geeft aan een kind dat het nodig heeft meer, deelt Debbie V.

Ze kopen iets voor je met hun eigen geld

Kleine kinderen krijgen verjaardagsgeld, terwijl tieners en tieners hun eigen geld kunnen verdienen door te werken. Dat moment waarop uw kind in een opwelling iets voor u koopt met zijn eigen geld terwijl u samen in de winkel bent, is van onschatbare waarde. Je geeft al je zuurverdiende geld uit aan je kinderen, dus als je ziet dat zij de waarde daarvan inzien, wordt het ouderschap des te waardevoller. Of het nu een pakje van je favoriete kauwgom is of een leuk verjaardagscadeau, als je kind zijn zuurverdiende geld aan jou uitgeeft, voelt het als een grote overwinning op het gebied van ouderschap.

Ze leren je hoe speelgoed werkt

Of je kinderen nu vijf of vijftien zijn, ze zullen je waarschijnlijk kennis laten maken met nieuw speelgoed en gadgets die nog niet eens waren uitgevonden toen je nog een kind was. Dat moment waarop je kind met Kerstmis een PlayStation- of VR-headset krijgt en je moet laten zien hoe het werkt, kan echt eye-openend en de moeite waard zijn. Beth W. zegt: 'Als mijn kind mij iets nieuws leert, volledig onafhankelijk van alles waaraan ik hem heb blootgesteld', laat dat zien dat je een capabel en intelligent kind hebt grootgebracht.

Ze besluiten eerst de moeilijkste opdracht uit te voeren

" Als je mijn dochter hoort zeggen: 'Laten we eerst het moeilijkste aanpakken' als ze met iets wordt geconfronteerd, zoals huiswerk, krijg je de kans om de volwassenheid en kracht van je kind te zien, zegt Barb. B. Kinderen in de bovenbouw van de basisschool en de middelbare school hebben vaak meerdere huiswerkopdrachten per dag, en projecten per week of maand. Als ze besluiten dat ze de moed en kracht hebben om de moeilijkste opdracht als eerste uit te voeren, laat dat zien dat je een zelfverzekerd kind hebt grootgebracht.

Jongen die brandhout vasthoudt, glimlachend
Jongen die brandhout vasthoudt, glimlachend

Ze helpen de buren met tuinwerk

Je kinderen vinden het misschien niet altijd leuk om je in het huis te helpen, maar als ze ervoor kiezen om de buren te helpen zonder enige aandrang, zie je dat ze attent zijn op anderen. Het kan gaan om het wegscheppen van de met sneeuw bedekte trap van de oudere buurman, of om hem te helpen een zeildoek vol bladeren naar de stoeprand te slepen. Wetende dat uw kind het vermogen heeft om te zien wanneer iemand hulp nodig heeft en vervolgens het initiatief neemt om hem of haar te helpen, zelfs op een eenvoudige manier, laat zien dat u iemand opvoedt die een productief lid van de samenleving zal worden.

Ze studeren af

Of het nu de middelbare school, de middelbare school of de universiteit is, als je je kind van de ene levensfase naar de volgende ziet lopen, wordt ouderschap de moeite waard. Shana M. vertelt: "We besteden zoveel tijd aan het liefhebben, opvoeden, coachen, helpen, onderwijzen en begeleiden van onze kinderen om ze voor te bereiden op de wereld van volwassenen. Het hoogtepunt van dat alles was de afstudeerdag van mijn dochter op de middelbare school!" Jij en je kind hebben hard gewerkt om van de ene fase naar de volgende te gaan, en dat zien via een diploma-uitreiking is jullie beloning.

Iemand vertelt je dat je kind goede manieren heeft

Tricia H.'s meest lonende ouderschapsmoment is: "Als je andere mensen hoort complimenteren met hoe welgemanierd en beleefd je kinderen buitenshuis zijn." Je probeert je kinderen alle middelen te geven die ze nodig hebben om vriendelijke, medelevende mensen te zijn, maar je krijgt niet altijd de kans om te zien of ze dat in de praktijk brengen als je niet kijkt. Als je een andere ouder of winkelbediende hebt, houd je dat gewoon tegen Als u zegt welke goede manieren uw kind had als u er niet was, laat dit zien dat u uw kinderen iets belangrijks heeft bijgebracht.

Buitenshuis portret van een moeder en haar dochter
Buitenshuis portret van een moeder en haar dochter

Ze vragen om hetzelfde kapsel als jij

Imitatie is de hoogste vorm van vleierij, dus als je kind vraagt om er net zo uit te zien als jij, is dat het ultieme compliment. U houdt misschien niet van de manier waarop u eruitziet, maar de wens van uw kind om er precies zo uit te zien als u, kan u een boost aan zelfvertrouwen geven. Voor oudere kinderen is het feit dat ze zo nauw met je verbonden willen zijn het meest vleiende.

De beloningen van ouderschap

Hoewel het ouderschap gevuld is met schuldgevoelens en gênante momenten, zit het ook vol met kleine beloningen. Wanneer je deze kleine momenten als cadeaus gaat beschouwen, zul je ontdekken wat het ouderschap zo de moeite waard maakt.

Aanbevolen: